Gépinfo
Gépinfo

Landini innovációk az idei EIMA-n

Landini innovációk az idei EIMA-n

AXIÁL Kft.

A 2018. november 7. és 11. között megrendezésre kerülő EIMA kiállításon mutatkozik be az „Év specializált traktorja” cím döntőse, a stílusos metál kék festésű, matt felnivel szerelt Landini REX 4 széria.

A Landini REX 4 széria fülkés változata 11 különféle modellben érhető el, az F-verzió 6 modellt, a GT és V kivitel további 5 modellt vonultat fel 70-112 lóerő teljesítmény tartományban. A teljesítményért a Deutz AG EGR és DOC rendszerrel szerelt erőforrása felel, amelynek különlegessége, hogy DPF – utánégető rendszer nélkül teljesíti az emissziós normákat, így a motor regenerálására sincs szükség.

Alapfelszereltségként érhető el az úgynevezett „Engine Memo Switch”, ami tovább növeli a kezelői komfortot. A funkció segítségével az ismétlődő motor-fordulatszám elmenthető, és gombnyomásra előhívható.

A REX 4 szériához ezenfelül további újdonságokat mutat be a Landini, melyek közül mindenképpen kiemelendő az új ADS-rendszer (Advanced Driving System – Fejlett Vezetési Rendszer), valamint az új innovatív HDAS (Hybrid Driver Assist System – Hibrid Vezetést Támogató Rendszer). Utóbbi az élvonalba tartozó mechatronikai technológia, ami a manőverezésben segíti a kezelőt, mind a közúton, mind a munkaterületen. A rendszer továbbá tartalmazza az automata kormány előkészítést, valamint képes a kerékpozíció rögzítésére akár lejtős munkaterületen, vagy barázdában is, kiküszöbölve a kormányzásra ható külső erőket. A vezetői komfortot növeli, a személyautókból már ismert megoldás, így nagyobb sebességnél a kormány keményebbé válik.

Landini REX 4 GT

A hatékonyságot olyan megoldások növelik, mint például a multifunkciós joystick, amellyel akár a maximálisan rendelkezésre álló hét hidraulikakör is vezérelhető, a napi üzemidők elektronikus kezelése, további újdonság a Landini Fleet Management névre hallgató rendszer, amellyel akár valós idejű távdiagnosztika is elérhető.

A kabinok új túlnyomásos rendszere magasabb fokú védelmet (CAT 4) biztosít például permetezéskor. A rendszer a vezérlőegység szenzoraiból nyeri az adatokat, továbbá figyeli a kabin nyomását, valamint a szénszűrők hatékonyságát.

A csillapított első hidas kivitelt nedves tárcsafékkel szerelték fel, a differenciálzár elektrohidraulikusan működtethető. A tengely 55 fokos kormányzási szöge minden körülmények között segíti a manőverezést.

A hidraulika kettős szivattyúja 28 liter/perc teljesítményt nyújt a kormányzáshoz, valamint 50 liter/percet a 3-pont függesztéshez és a kihelyezett szelepekhez. Ezen kívül, opcionálisan elérhető tripla szivattyú is 41 liter/perc kapacitással a hátsó eszközökhöz és függesztéshez, valamint ugyanekkora teljesítmény a középső szelepekhez.

Az EIMA-n mutatkozik be az új REX 3 F széria is, három különféle modellel 55 és 75 lóerő közötti kategóriában, 2,5 literes, négyhengeres, 16 szelepes Kohler-motorral, DOC-rendszerrel szerelve, így szintén nincs szükség a rendszer regenerálására. A maga 1950 milliméteres tengelytávjával, a 2000 kilogramm önsúlyával, valamint a 2300 kilogrammos hátsó emelőkapacitásával ideális erőgép szőlészetekben, kertészetekbe, üvegházakba, vagy akár metszéshez is.

Landini REX 3 F

A gép további előnye a kompakt kivitel, a kormánykerék magassága nem több, mint 1280 mm. A Landini égisze alatt gyártott, mechanikus, 16+16 sebességes, könnyen kezelhető váltóval szerelték fel. A kategóriájában kiváló hidraulika teljesítményre képes 28 liter/perc a kormányzáshoz és 50 liter/perc a vonatáshoz vagy a rendelkezésre álló három kihelyezett körhöz. A fülke nélküli verzió a kiállításon fog bemutatkozni, az alacsony fülkés verzió már elérhető a kínálatban.

A Trekker 4, hevederes járószerkezetű széria három változata is most fog bemutatkozni, az alap, a gyümölcsösbe szánt, illetve a hegyi kivitel. A Trekker 4 F és M modellek 76-102 lóerőtartományban érhetőek el, míg a C modell 99 és 107 lóerő között. Ehhez a típuscsaládhoz a Deutz AG szállítja a motorokat, az F és M modellek egy 2,9 literes, négyhengeres, 16 szerepes turbófeltöltésű, utóhűtéses motorral szereltek, míg a C modellben egy TCD 3,6 literes turbófeltöltésű, utóhűtéses motor dolgozik. Mindkét Deutz motorban DOC kipufogógáz-kezelő rendszer működik, így nem igényel regenerálást, ugyanakkor teljesíti a Stage IIIB Tier 4i előírásait.

Landini TREKKER 4 C

Az új dizájnú motorháztető, dinamikusabb, agresszív külsőt ad ezeknek a modelleknek. 16+8 sebességes, az Argo Tractors által gyártott váltóval szerelve, szorzóval vagy mászó csoporttal.

Ezeket a hevederes járószerkezetű erőgépek kifejezetten extrém munkakörülményekre tervezték, hiszen kiváló tapadással rendelkeznek akár meredek lejtőkön, illetve nagy a vontatási kapacitásuk. Alapból 2650 kilogramm a hátsó emelőmű kapacitása, ami további két munkahengerrel 3400 kilogrammra növelhető.

Ergonomikus és digitális kezelőfelületek, valamint az új kijelző is a kezelő kényelmét szolgálja. A vezetői élményt növeli az új légrugós ülés is. A gyümölcsös- és hegyi kivitel üzemanyagtartálya 85 literes, míg a sztenderd, C kivitelben 95 liter.
A kenéses vagy félig kent hevederek 360 mm és 450 mm méret között érhetők el.

További információt a Landini gépekről az AXIÁL Kft. területileg illetékes kollégáitól kaphat!

https://www.axial.hu/munkatarsak/teruleti-kepviselok#gepuezletag

5 év ajándék garancia a Massey Fergusontól!

2019. augusztus 13. 13:12

Minden Massey Ferguson erőgépet a legjobb minőségben terveznek és gyártanak. Megbízható, és soha nem hagyja cserben. Gyári akció keretein belül most öt év garanciát kaphat ajándékba – teljesen díjmentesen!

Itt az utcai Hilux eddigi legizgalmasabb kiadása

2019. augusztus 11. 12:03

A Toyota szabad utat engedett az utcai Hilux eddigi legizgalmasabb kiadásának, és limitált szériában kereskedelmi forgalomba hozta a Hilux GR Sportot.

Audi SQ8 TDI: a legerősebb dízel erőforrás az európai piacon

2019. augusztus 11. 06:45

Az Audi SQ8 TDI modellben dolgozó biturbó V8-as erőforrás a legerősebb aggregát az európai piacon. Elképesztő ereje mellé nagyfokú gazdaságosság párosul, amelyet a legkorszerűbb megoldások egész sora tesz teljessé.

Három hónap után magára talált mezőgazdasági pótkocsipiac

2019. augusztus 10. 08:03

Júliusban is a március óta piacvezető Fliegl nyerte az eladási versenyt, 43 darabbal és 18 százalékos piaci részesedéssel végeztek az élen.

Ha nem tudunk megújulni, baj lesz a gabonaágazatban!

2018. október 6. 11:56

A gabonaágazat előtt álló főbb kihívásokat veszi górcső alá a GOSZ elnöke. A versenyképesség záloga a korszerű technológia alkalmazása, a termésátlagos növelése és az egységes minőségű nagy tömegű árualap előállítása.

Tapasztalatok egy kiforrott termesztési rendszerről - Tanulmányút az Egyesült Államokban

2018. november 7. 12:36

Az Egyesült Államokban a precíziós gazdálkodásnak már „múltja” van, ennek köszönhetően termőzóna-lehatárolásnál a hozamtérképek sorozatára alapozhatnak. A drónokkal, multi- és hiperspektrális kamerákkal minden egyetem intenzíven kísérletezik, több cég komoly, igazi hightech szolgáltatást épít rájuk.

Itt az AMAZONE új dobása: önjáró Pantera 4503

2019. április 26. 06:39

A Pantera 4503 központi része egy Deutz 6-hengeres motor 218 lőerős motorteljesítménnyel. A kipufogógáz-utókezelés terén az AMAZONE a dízel-oxidációs katalizátorral és dízelrészecske-szűrővel felszerelt, környezetkímélő kipufogógáz-visszavezetésre helyezi a hangsúlyt.

Új tudományos hátország a dísznövénykutatásban

2018. október 11. 07:02

A Gyümölcs-és Dísznövénytermesztő Kutatóintézet azon fog dolgozni, hogy a jövőben a térség legjelentősebb dísznövénytermesztő központja legyen Magyarország.