Gépinfo
Gépinfo

Munka közben is optimalizálható a traktor működése

Munka közben is optimalizálható a traktor működése

Agrofórum Online

A Trelleborg először a SIMA 2022 kiállításon mutatta be az adaptív gumiabroncs-felügyeleti rendszerét (ATMS – Adaptive Tire Management System), amely elnyerte a SIMA Innovációs Díj bronzérmét.

Az ATMS növeli a termelékenységet, a hatékonyabb munkavégzést, elősegítve a gumiabroncs paramétereinek minél jobb kihasználását.

A Trelleborg ATMS többfunkciós érzékelőkön keresztül valós idejű adatokat gyűjt, érzékeli a traktor gumiabroncsainak munkakörülményeit, beleértve a dinamikus terhelést, az aktuális abroncsnyomást és hőmérsékletet is.

Munka közben a gazdálkodó folyamatosan tájékoztatást kap arról, hogyan optimalizálhatja teljes mértékben a traktor konfigurációját az egyes műveleteknél, az optimális felfekvő felület elérése és a talajtömörödés csökkentése érdekében, az ideális gumiabroncsnyomás, valamint a traktor megfelelő ballasztozása által.

Trelleborg érzékelőegység
Az érzékelőegység

Továbbá, közúti vonulásnál vagy terményszállításnál az erőgép finomhangolása komfortosabb futást, nagyobb tapadást és alacsonyabb gördülési ellenállást eredményez.

A Trelleborg Wheel Systems szintén azon munkálkodik, hogy a gazdálkodók kevesebb erőforrás felhasználásával többet termelhessenek. A precíziós gazdálkodásnak és a fenntartható mezőgazdaságnak pontos, valós idejű adatokra kell támaszkodnia és elősegíteni a gépek, eszközök kihasználtságának maximalizálását, a munkaidő és az üzemanyag-fogyasztás csökkentésével.

A teljes rendszer mindig az erőgép és az aktuális csatolt eszköz, vontatmány kombinációjához igazítható
A teljes rendszer mindig az erőgép és az aktuális csatolt eszköz, vontatmány kombinációjához igazítható

A CTIS (Central Tyre Inflation System – központi abroncsnyomás-szabályozó) rendszerrel kombinálva az ATMS lehetővé teszi a traktorvezetők számára a hatékonyabb adaptív abroncsnyomás beállítását.

A rendszer infrastruktúrája testre szabható különböző mezőgazdasági gépekhez, beleértve a traktorokat, betakarítógépeket és pótkocsikat. Az abroncsokba épített érzékelők által gyűjtött adatokat a traktor központi kijelzőjén, kezelő felületén jeleníti meg.

Kiss Bertalan

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Bombahír: új kézbe kerül a Monosem márka Magyarországon!

2024. május 25. 10:10

A KITE Zrt. veszi át a francia Monosem márka hivatalos magyarországi képviseletét idén nyártól.

Szárazabb körülményekhez fejlesztett új kapás vetőgépeket a Horsch

2024. május 24. 14:10

A kapás vetőgépek szortimentjének bővítését azzal indokolták, hogy a klímaváltozás miatt meghosszabbodtak a szárazabb periódusok.

A Claas is részt vesz a világ egyik leghíresebb autóversenyén

2024. május 22. 11:10

A Scorpion teleszkópos rakodókból 22 darab teljesít majd szolgálatot az idei 24 órás Le-Mans-i autóversenyen.

Szűk esztendő: berogyhat a traktorok és munkagépek eladása egész Európában

2024. május 21. 15:10

2024-ben nem elképzelhetetlen az akár 10 százalékos visszaesés sem az európai mezőgépgyártás összforgalmában.

Kétféle abroncs a traktor két tengelyén? Van benne ráció

2023. szeptember 14. 15:40

Fenntartható, környezetkímélő gazdálkodást folytat az a francia gazda, aki a traktorának az első és hátsó tengelyeire eltérő abroncsokat szereltetett, mert más-más feladatokat szán nekik.

Tarló okozta gumiabroncs- és hevederkárosodás

2021. október 5. 11:44

A vastag, erős szárú, alacsonyan vágott tarló sok súlyos, maradandó sérülést okozhat a kombájnok, illetve a kiszolgálást végző traktorok, szállítóeszközök, de még a tarlóművelést végző erőgépek gumiköpenyeinek profiljában, szövetvázában, oldalfalában is.

A mezőgazdasági műveleteket forradalmasító abroncs került piacra

2023. december 1. 12:40

A Yokohama Off-Highway Tires első alkalommal mutatta be az új Alliance Agriflex+ 373 gumiabroncsot az AGRITECHNICA kiállításon. Ez egy innovatív gumiabroncs, amelyet kifejezetten úgy fejlesztettek ki, hogy terepen és közúton egyaránt használható legyen szállításra.

Az Apollo Tyres teljesen új elosztóközpontot nyit Magyarországon

2023. november 20. 16:10

Az Apollo Tyres megnyitotta új európai értékesítési központját a győri VGP Parkban. Az új telephely, amely egy 24 ezer négyzetméteres raktárat és további 600 négyzetméter irodahelyiséget foglal magában, könnyen megközelíthető az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gyárából, és csomópontként szolgál majd az abroncsok Európa-szerte történő szállításához.