Gépinfo
Gépinfo

Műtrágyaszórókkal tör be a brazil piacra az Amazone

Műtrágyaszórókkal tör be a brazil piacra az Amazone

Agrofórum Online

Brazíliában terjeszkedik a német Amazone, amely a műtrágyaszórók helyi specialistáját vásárolta fel a közelmúltban.

A német Amazone kínálatába már eddig is beletartoztak a műtrágyaszórók, mégpedig kétféle változatban. A függesztett verziókból négyféle széria szerepel a palettájukon (ZA-X Perfect, ZA-M, ZA-V és ZA-TS), 10-től egészen 54 méter munkaszélességig.

A vontatott műtrágyaszórók terén pedig kétféle termék közül választhatnak a gazdák, a robusztus ZG-B 10–36 méter közötti munkaszélességgel érhető el, míg a ZG-TS 15–54 méter munkaszélességig.

A német mezőgépgyártó vállalat a közelmúltban tovább bővítette ezt a kínálatot, mégpedig a műtrágyaszórók specialistájának számító brazil MP AGRO felvásárlásával. Ez fontos lépés az Amazone Csoport globálissá válásában, illetve ezáltal még komolyabban megvetheti lábát a gyártók számára általában fontos dél-amerikai piacon.

A felvásárlás nem érinti a dolgozói létszámot, és Douglas Peccin is megmarad az MP AGRO élén.

Az MP AGRO csapatára, szakértelmére és piacismeretére támaszkodunk abban, hogy az Amazone technológiáját Brazíliába vihessük

– erősítették meg a folytonosságot a német vállalat tulajdonosai, Christian Dreyer és Dr. Justus Dreyer is.

Az MP AGRO elsősorban a magas minőségű, megbízható termékeiről ismert a régióban, ezek az értékek pedig természetesen a német vállalat számára is kiemelten fontosak. A brazil céget 2012-ben alapították a dél-amerikai ország keleti részén lévő Ibatéban.

Önjáró és vontatott műtrágyaszóróik egyaránt vannak, általában rozsdamentes acélból készítve, nagy kapacitással. A Taurus Robust 30000 típusnevű vontatott gépük például 15 köbméteres, ami meglehetősen kiemelkedő területteljesítményre ad lehetőséget.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Új Kubota forgóborona: magágyat készít, és akár vet is, nincs előtte akadály

2024. július 11. 14:40

A Kubota PH3001F széria rengeteg beállítási lehetőséget biztosít a kezelő számára, hogy az adott körülményekhez optimális módon igazodhasson.

Tizennégy százalékos pluszban a pickup-piac

2024. július 11. 09:10

Az elmúlt hónapban 14 644 jármű kapott rendszámot az előző kategóriákban. 2022. júniushoz képest 31 százalékos pluszt mutatnak az adatok.

Régi ekemárka tér vissza, megpróbálnak árral szemben úszni

2024. július 9. 15:40

Az Överum Industries AB független ekegyártóként folytatja a termelést, de legalább egy évig még a New Holland nevet viselik a munkagépek.

Sokkolta az üzleti világot a két nagy traktorgyártó szakítása

2024. július 5. 16:10

Az amerikai AGCO csoport a TAFE részvényeinek 21 százalékát birtokolva kapcsolódott az indiai óriásvállalathoz.

A Kubota tudja, hogy a sikerhez többre van szükség egy erős traktornál

2022. március 18. 07:41

Magyarországon a Kubota elsősorban a professzionális mezőgazdasági és kompakt traktorjairól, valamint ipari és lakossági fűnyíróiról ismert. Azonban beszéljünk akár a nagy és erős M7003-as, a sokoldalú LX, vagy a vadonatúj KR robotfűnyíró szériáról, mindegyikben közös a minőség és a megbízhatóság. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy az országban a Kubota egyedülálló módon 5 év gyártói garanciát vállal a motoros gépekre.

Már rendelhetők a ZA-X és a ZA-M műtrágyaszóró sorozatok az EasySet 2 kezelő számítógéppel

2021. május 21. 06:37

Az Amazone az EasySet 2 kezelő számítógéppel kedvező árú megoldást kínál az automatikus mennyiségszabályozáshoz váltakozó menetsebességeknél a ZA-M és most először a ZA-X műtrágyaszóró-típusokhoz is.

DLG Feldtage 2022 - „Az én növénytermesztésem. Az én jövőm.”

2022. július 21. 11:36

A szabadtéri bemutató fő témája: „Az én növénytermesztésem. Az én jövőm.” keretében bemutatásra kerültek a legújabb növényfajták, gépek, technológiák és inputanyagok, amelyek segítik a termelők stratégiájának megvalósítását.

Íme a Rauch műtrágyaszóró akciók és újdonságok

2021. január 7. 16:33

A német gyártású Rauch műtrágyaszórók nagy ismertségnek örvendenek nemcsak hazánkban, hanem más európai országban is. A céget 1921-ben alapították, és azóta is a Rauch család tulajdonában van, napjainkban már a 4. generáció vezeti a gyárat. A Rauch műtrágyaszóró kapcsán íme a legújabb akciók és újdonságok!