Gépinfo
Fizetett tartalom
Gépinfo
Fizetett tartalom

Pöttinger mechanikus függesztett vetőgépek: VITASEM 302, VITASEM 402

Pöttinger mechanikus függesztett vetőgépek: VITASEM 302, VITASEM 402

AGROTEC Magyarország Kft.

A mechanikus VITASEM vetőgép az innovatív talajművelés példája. Különösen a pontos magadagolás, magvezetés, az egyenletes vetésmélység és a vetőgép kényelmes kezelése teszik különlegessé. Precíz vetés sikeres betakarítás. Pontos, gyors, racionális: a vetéstechnikában a fent említett négy tulajdonság különös jelentőséggel bír.

A Pöttingernek ez, az egymással összeépíthető elemű vetőgépe eredményezi, hogy minden követelménynek megfelel. A függesztett VITASEM vetőgép akár önállóan, akár kombinációban is üzemeltethető. A stabil vázkialakítás minden terhelésnek ellenáll.

A hárompont függesztés (Kat 2) a stabil függesztőkészlettel és a harmadik pont két pozíciójával gyors csatlakoztatást tesz lehetővé.

A függesztő szerkezet a vetőgép tartállyal nagy stabilitást biztosít. A vetőmag tartály fedelének kivitele egyedülálló a mezőgazdasági gépek gyártásában. A fedéllemez nem hegesztett, hanem a tartó és a merevítés ragasztva van. Ezáltal nem látható hegesztési varrat. A VITASEM magtartályának fala olyan kialakítású, hogy minden szem a keverőtengely nélkül is a vetőegységhez jut.

Stabil, könnyűépítésű lemez gumitömítéssel és gázrugóval, két fokozatban nyitható, 85° vagy 103° Big-Bag zsákos töltéshez. A kapcsolóelem a vetőgép vázzal van összekapcsolva, a közép-válaszfal és az osztórekesz nagy stabilitást biztosít. A belső térben lévő terelő lemezzel elfelejthető az egyoldalra történő magadagolás. A vetőmag tartály töltöttségi szintjelző, szériakivitel.

A Multi-vetési rendszer minden vetőmag esetén precízen dolgozik. Tökéletes adagolás 0,7 kg/ha – 400 kg/ha-ig. A két, egybeépített adagolóelem a vetőkerék-házon belül lehetővé teszi a normál és az aprómagok adagolását is. A használata egy innovatív megoldáson alapul, mely egyértelműen javítja a vetés egyenletességét az apró magoknál is, és ehhez kapcsolódóan megkönnyíti az átállítást.

A vetéstechnika legfőbb célja a kivetett mennyiség redukálása és az optimális terítés. A két, egybeépített adagolóegység egy vetőházban van kombinálva. A vetőkerék egy vetőtengelyre van csapágyazva. Az előnye, hogy nem kell külön állítani a vetőkereket a normál és az apró magvaknál.

Egy beépített választófal a leeresztő elzáróban megakadályozza az átfolyást. A felhúzott átkötőhíd megakadályozza a kis magok átfolyását a normál vetőkerékre, így garantálja a magas vetés-egyenletességet. A rugózott, egyedileg állítható leeresztő könnyen kiválasztja az idegen anyagokat.

A szármaradványos vetésnél vagy növényi maradványos talajon a legjobb megoldás a domború vetőtárcsa. A Pöttinger ferdénjáró vetőtárcsája nyitja a talajt. Egy ugyanolyan kialakítású vonótárcsa eltávolítja a szalma és szármaradványokat a vetőbarázda útjából, és tiszta vetőbarázdát eredményez. Ezáltal az egyenletes magkivetés garantált. A csoroszlyanyomás állítás 25 kg-ig lehetséges. A csoroszlyanyomás központi állítása a vetőgép bal oldalán lehetséges. A pontos rugónyomás érték garantálja a csoroszlyanyomást az első és hátsó csoroszlyáknál is.

A magadagolóktól a csoroszlyákig teleszkópos vetőcsöveken jutnak el a magok.

Teleszkópos vetőcső felül rozsdamentes acélból készült, alul műanyagból kis súrlódási ellenállás érdekében. A kombináció által a mag statikus feltöltődése észrevehetően kisebb.

Minden VITASEM vetőgép alaptartozéka a 400 mm átmérőjű csipkés nyomjelző tárcsa hidraulikus működtetésű váltószeleppel, mechanikus szállításbiztosítóval.

Minden csoroszlya az egyenletes vetésmélység miatt visszatömörítő kerékkel van vezetve, átmérője 330 mm.

A tömörítőkerekeken kívül a Perfekt magtakaró pálcasor biztosítja a tökéletes elmunkálást. A Perfekt magtakaró kimondottan egyenletes felületet képez. A rövid és hosszú villás pálcák cserélhetőek, a talaj felszínére tökéletesen illeszkednek. Biztos a magtakarás a különlegesen sekélyen vetett magoknál is. Egyenletes magtakarás valósul meg minden vetésnél.

VITASEM vetőgép vezérléséért a Compass kezelőterminál a felelős. A Compass kezelőpult egy kényelmes, elektronikus kezelőegység, mely megkönnyíti a vetőgép kezelését és garantálja a szakszerű felügyeletet. Modern, több soros grafikus kijelzővel, kiemelt és hátsó világítású nyomógombokkal rendelkezik. Vezérli a művelőnyom kapcsolást, jelzi a sebességet, napi és összhektár számláló.

A művelőnyom kapcsolás a Compass kezelőegységen keresztül történik. Egy elektromágneses kuplung kapcsolja le a vetőkerekeket, művelőnyomonként maximum 3 vetőkerék kapcsolható ki. Ha betáplálják a vegyszerező munkaszélességét, a művelőnyom automatika kiszámolja a művelőút ritmust. Aszimmetrikus művelőnyom és különleges művelőnyom éppúgy beállítható, mint a hagyományosnak mondható szimmetrikus művelőnyom.

„A rövid utak gyára” – Az Amazone új üzemet avatott fel Bramschében

Az Amazone csoport felavatta új üzemét a Bramsche közelében lévő Schleptrup ipari területen. Az új üzemet a rövid utak fémjelzik, és úgy tervezték, hogy változatos nagyméretű gépgyártás folyhasson benne.

Güttler Black Friday: NÁLUNK EGÉSZ HÉTEN FEKETE PÉNTEK VAN!

Regisztráljon most a kedvezményre jogosító kupon igénybevételéhez!

Újdonság a piacon: Dacia Dokker Pickup

Ugyan a Dacia Dokker Pickup nem kifejezetten szépség, hasznosságban nincsen párja: terhelhetősége 675 kilogramm, az alumínium lemezekből összeillesztett, 179 centiméter hosszú platót kopásálló műanyag oldalfalak szegélyezik.

Együttműködés a Pöttinger és a Magtár Kft. között

A Magtár Kft., a Pöttinger prémium kategóriás szálastakarmány betakarító gépeinek forgalmazásán túl, a szerviz és alkatrészellátás hátterét is biztosítja.

Békésben már 14 ezer hektár van víz alatt

Hétfő óta tovább nőtt a belvízzel elöntött terület Békés megyében, egy szakaszon már harmadfokú a készültség – tájékoztatott a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság.

2018. március 21. 13:39

A Vredestein új abroncsméreteket mutat be a VF Traxion Optimall sorozatához

Az új abroncsméreteket a Bolognában 2018. november 7–11. között megrendezésre kerülő Nemzetközi Mezőgazdasági és Kertészeti Munkagép (EIMA) kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők.

2018. október 23. 15:37

Tőszámkísérlet kivitelezése - (Kukoricavetés 1.)

A vetést egy nyolcsoros Maestroval végeztem, aminek vezérlését a legújabb x35-ös Topcon monitor végezte.

2018. május 25. 14:16

CombiDisc függesztet kompakt tárcsás borona magágykészítés céljára

A Cataya mechanikus ráépített vetőgéppel és a Centaya pneumatikus ráépített vetőgéppel történő kombinációhoz az Amazone most az új, 3 m munkaszélességű, függesztett CombiDisc kompakt tárcsás boronát kínálja.

2018. május 31. 07:30

Gépinfo Képgaléria