A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik.

Hirdetés átugrása (X)
Gépinfo
Gépinfo

Talajlazító, rövidtárcsák, vetőgépek – Bednar újdongások az Agritechnica kiállításon (+KÉPEK)

Talajlazító, rövidtárcsák, vetőgépek – Bednar újdongások az Agritechnica kiállításon (+KÉPEK)

Agrofórum Online

A nagyközönség az Agritechnicán egy műtrágyaszóróval és tárcsás vetőegységekkel ellátott OMEGA OO félig függesztett vetőgépet is megcsodálhatott.

A robosztus munkagépeiről ismert cseh gyártó, a Bednar standján a kiállított számos újdonság (pl. kombinált – tárcsás-kapás talajlazító, sorközművelő kultivátor, vetőgép) mellett a magyarországi piacon a „sárga színű gyártótól” talán legkeresettebb magyágykészítők, ill. ATLAS rövidtárcsák egy-egy változata is várta az Agritechnica kiállításra ellátogató szakembereket.

Sorba véve és bemutatva a BEDNAR FMT s. ro. újdonságait, Szabó Attila értékesítés támogató, a TERRALAND DO kombinált (tárcsás-kapás) talajlazítóval kezdte a sort, amely nemcsak 45 cm mélyen lazítja a talajt, hanem azzal egy menetben nagy tömegű tarlómaradvány felaprítására és bekeverésére (Active-Mix kapák) is képes. A nagy átömlési keresztmetszetet biztosító lazítókapák négy sorban, 37,5 cm-es osztással helyezkednek el. Igény szerint minden második kapa hidraulikusan kiemelhető (75 cm-es osztás), a kapaszárak biztosítása pedig hidraulikus. A nagy tömegű szármaradvány tökéletes aprítására és a gyökérmaradványok átvágására a két sorban elhelyezett 660 x 6 mm-es non-stop rugós biztosítású tárcsalapok szolgálnak.

A kérdések „kereszttüzében” Szabó Attila a BEDNAR FMT s. ro. hazai értékesítés támogatója

Mint hozzátette, e munkagép műtrágyaszóró tartállyal (Ferti-Box-szal) is felszerelhető ezzel lehetővé téve egy menetben az alaptrágyázást is.

Az újdonságok sorát erősíti – hangzott el – az opcionálisan CultiCam sorvezető optikával felszerelhető ROW-MASTER RN sorközművelő kultivátor kiállított, cukorrépa és szója sorközművelésre alkalmas S változata is, amelyen a lúdtalp kapák mellett vésők és talajtakaró kapák is felfedezhetőek.

 

TERRALAND DO 4000 kombinált (tárcsás-kapás) talajlazító a Bednar standján

A nagyközönség az Agritechnicán egy műtrágyaszóróval és tárcsás vetőegységekkel ellátott OMEGA OO félig függesztett vetőgépet is megcsodálhatott, amely a vetési sűrűség állításának lehetőségével hagyományos (szántásos) és minimális talajművelési rendszerekben egyaránt használható.

E munkagépen a két sorban elhelyezett 520 x 5 mm-es tárcsákból (Twin-Disc) álló tárcsaszekció mögött egy további hullámos tárcsasor is megfigyelhető, mely a talaj megfelelő mélységű átszellőztetésért felel. A precíz vetést pedig az Off-set tömörítő keréksor mögött elhelyezett,  paralelogramma vezetésű kéttárcsás vetőcsoroszlya rendszer (PSP rendszer) biztosítja – mutatta be a gépet Szabó Attila.

 

A Bednar Ferti-Box műtrágyaszóró tartálya

Nem újdonság, de a hazai kedveltsége miatt Szabó Attila érdemesnek tartotta kiemelni a Hannoverben szintén kiállított ATLAS tárcsás tarlóhántó család AO változatát, mely kompakt, rövid, robusztus szerkezeti kialakítású. Kiválóan alkalmazható kukorica, ill. napraforgó után visszamaradó nagy mennyiségű tarlómaradványok esetén. Minden tárcsa non-stop biztosítású rugózással felszerelt. A 620×6 mm-es tárcsaméret lehetővé teszi az akár 16 cm mély, intenzív keverésű tarlóhántást. A tárcsasorok x alakban helyezkednek el, így kiküszöbölhető az oldalirányú elsiklás.


 

(Kosztolányi Attila – Agrofórum Online)

Szervizes munkatársakat keres az Agroázis Kft.

Az Agroázis-MON Kft. 2 fő szervizszerelő munkatársat keres mezőgazdasági gépek, elsősorban munkagépek helyszíni javítására Somogy és Zala, illetve Hajdú és Borsod megye területekre.

2018-ban ismét lesz Bábolnai Gazdanapok

Ezúttal is lesz szántóföldi gépbemutató, ráadásul a szervezők azt ígérik, hogy a gyakorlati rész még nagyobb hangsúlyt kap.

John Deere 100 - Jubileumi évet tartanak Amerikában

A John Deere 100 éve, 1918-ban vásárolta meg a Waterloo Gasoline Engine Company társaságot.

Pótkocsipiac: jól kezdte az évet a Pronar

Összesen 90 új mezőgazdasági pótkocsit helyeztek forgalomba 2018 első hónapjában Magyarországon, ez 43 százalékos növekedés tavaly januárhoz képest.