Gépinfo
Gépinfo

Telephelyet adott át a Kuhn Center Magyarország Kft.

Telephelyet adott át a Kuhn Center Magyarország Kft.

Agrofórum Online

Március 7-én, Kecskeméten a Kuhn Center Magyarország Kft. hivatalosan is átadta magyarországi telephelyét.

Március 7-én, Kecskeméten a Kuhn Center Magyarország Kft. hivatalosan is átadta magyarországi telephelyét. A beruházás elsődleges célja az, hogy még magasabb minőségben szolgálhassák ki a magyar gazdálkodók igényeit.

A Kuhn márka már 15 éve jelen van a hazai mezőgéppiacon, ám a francia tulajdonú holding 2014-ben döntött úgy, hogy képviseletet nyit Magyarországon is.

A globális hálózatba csatlakozva a KUHN a magyar gazdák igényeit kívánta hatékonyabban kiszolgálni, illetve a döntéssel a magyar mezőgazdaság nemzetközi értékét, a magyar piac fontosságát szerették volna hangsúlyozni, mondta köszöntőbeszédében Koltó Zsolt, a Kuhn Center Magyarország Kft. cégvezetője. A nemzetközi KUHN, valamint a magyar képviselet célja, hogy a magyar gazdák a teljes termékpaletta mellett teljes körű támogatást is kapjanak a megvásárolt gépek mellé.

A 7-én átadott telephely 620 millió forintos beruházással valósult meg. Az irodaépület mellett egy nagyjából 1500 négyzetméteres raktár is épült a gyors alkatrészellátás érdekében, és több mint 8000 négyzetméteren találhatók az értékesítésre váró mezőgazdasági gépek.

A telephelyátadó ünnepségen Prof. Dr. Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke hangsúlyozta, hogy a magyar gazdáknak akkor is versenyképesen kell termelniük, ha majd csökken az uniós támogatások mértéke, ezért folyamatosan szükség van a mezőgazdasági géppark korszerűsítésére, az innovatív talajművelési technológiák alkalmazására, amelyben a KUHN gépei élen járnak.

Kecskemét város alpolgármestere, Gál József köszönetét fejezte ki az ünnepségen megjelent francia beruházóknak, hogy a települést választották magyarországi tevékenységük központjául. Az iparűzési adó mellett a város abból is profitál, hogy munkahelyeket teremtett a vállalkozás.

A Kuhn Center Magyarország Kft.-nél jelenleg 14-en dolgoznak, de a folyamatos létszámbővítés a cél.

Koltó Zsolt az átadón hangsúlyozta, hogy a Kuhn Center Magyarország az állandó fejlődésben érdekelt, így további telephelyek létesítése is tervben van már. Ennek oka az is, hogy szeretnék még közelebbről, egyre rövidebb idő alatt kiszolgálni a gazdálkodókat. Céljuk az, hogy a mezőgazdasági szezonban egy esetleges meghibásodás miatt 24 óránál többet ne kelljen állnia a KUHN gépeknek.

A meghívott vendégek a köszöntők után egy rövid gépshow-t is megtekinthettek, amelyben a többi között olyan, számos díjjal kitüntetett vetőgéppel ismerkedhettek meg, mint az ESPRO 6000.

A francia KUHN vállalatot Josef Kuhn alapította 1828-ban. Jelenleg 9 gyárból több mint 100 országba szállítanak mezőgazdasági eszközöket; talajművelő- és vetőgépeket, bálázókat, permetezőket, műtrágyaszórókat, illetve a szálastakarmány készítéséhez szükséges gépeket.

(Kuhn Center Magyarország Kft.)

A 2019-es AGROmashEXPO díjazottjai – 3. rész

A 2019. évi AGROmashEXPO, AgrárgépShow kiállítás termékfejlesztési díj pályázatára rekordszámú, 41 db pályamű érkezett be. Ezúttal a különdíjasok bemutatását folytatjuk.

Gépinfo Képgaléria

A 2019-es AGROmashEXPO díjazottjai – 2. rész

A 2019. évi AGROmashEXPO, AgrárgépShow kiállítás termékfejlesztési díj pályázatára rekordszámú, 41 db pályamű érkezett be. Ezúttal a különdíjasok bemutatását kezdjük el.

Gépinfo Képgaléria Videó

A 2019-es AGROmashEXPO díjazottjai - 1. rész

Bemutatkoznak a 2019-es AGROmashEXPO és AgrárgépShow díjazottjai, ezúttal a nagydíjasokat vettük sorra.

A forgalma mellett nőtt a CLAAS jövedelmezősége is

A 2019-es üzleti évre a CLAAS a regionális bizonytalanságok ellenére stabil fejlődéssel számol a mezőgéptechnika világpiacán. A fejlődés egyik hajtóereje a professzionális mezőgéptechnika iránt jelentkező egyre erősödő érdeklődés.

Digitalizáció nélkül nincs fejlődés az agráriumban

Magyarországon az egy év alatt megtermelt agrár jövedelmek átlaga gazdálkodónként az Európai Uniós átlag harmada, a Nyugat-Európai 80-82 ezer eurós összegnek pedig csupán tizede.

2018. október 4. 07:25

Töretlen a mezőgazdasági gépek iránti hazai kereslet

A gépberuházások értékének jelentős részét, mintegy 56 százalékát továbbra is az erőgépek tették ki. A teljes értékesítésen belül a traktorok 33 százalékos, a gabonakombájnok 14 százalékos arányt képviseltek.

2018. december 3. 03:37

Jó évet zárt az európai traktorpiac

2017-ben 161 235 traktoreladást regisztráltak Európa 30 országában, így az európai traktorpiac 12,8%-os növekedést ért el a 2016-os magas szinthez képest.

2018. március 21. 15:17

Több mint 2800 traktort vásároltak a magyar gazdák 2017-ben

A gabonakombájnokból 307 új arató-cséplő gép talált gazdára 2017-ben, egy évvel korábban 314-et adtak el.

2018. március 20. 11:09