Növénytermesztés
Növénytermesztés

Agrováció – Direkt ajánlatok a gondolkodó gazdáknak a lombtrágyázás és a növénykondicionálás terén

Agrováció – Direkt ajánlatok a gondolkodó gazdáknak a lombtrágyázás és a növénykondicionálás terén

Agrofórum Online

A hazai termesztési körülményekhez igazított, környezetkímélő agrártechnológiájával, valamint természetes anyagok – ásványi kőzetek és növényi kivonatok − felhasználásával előállított, saját fejlesztésű talaj- és növénytápláló készítményeivel áll 2016. november 17-étől webáruházán, az Agrováció Direkten keresztül a gondolkodó gazdák szolgálatában az Agrováció Kereskedő Kft.

A hazai viszonyokhoz igazodva

A névválasztást illető agrár és innováció fogalmakat egyesítő Agrováció Kft. négy magánszemély kezdeményezésére alakult. Valamennyien kutatással és hazai termékfejlesztéssel foglalkozó szakemberek, akik elérkezettnek látták az idejét annak, hogy a hazai viszonyokhoz illeszkedő, saját fejlesztésű, környezetbarát mezőgazdasági készítményeikkel lépjenek piacra.

Az Agrováció Kft. célkitűzéséről a november végi bemutatkozó sajtótájékoztatón Buda Richárd, ügyvezető adott számot. Mint elmondta, elsődleges céljuk a talajok termőképességének javítás, a növények optimális tápanyagellátása, mellyel a szántóföldi és a zöldségnövények termesztésében szükségessé vált klíma- és környezetbarát, ugyanakkor profitorientált és a humánegészségüggyel kapcsolatos kihívásokat jelenleginél jóval nagyobb mértékben figyelembe vevő technológiaváltást kívánják támogatni.

Így cégük megalapításával nem a piacon lévő, mintegy 50 gyártó egyike kívánnak lenni, sokkal inkább a szakmai alapon lévő különbözőség számukra a cél.

A gazdálkodók igényei szerint

Környezetkímélő agrártechnológiai megoldásaik számos területen érintik a tápanyagellátást: a lombtrágyázástól a növénykondicionáláson át a természetes növényi tolerancia aktiválásáig. Technológiafejlesztési ötleteiket mindig a gazdák fejével gondolkodva alakítják, természetes anyagok, ásványi kőzetek és növényi kivonatok felhasználásával. Ezek a termékek − hangsúlyozta Buda Richárd – a hagyományos és az új technológiákba egyaránt beilleszthetők.

Termékeik fejlesztései során figyelik a piacot, a hazai és a nemzetközi trendeket. Az innovatív és környezetkímélő mezőgazdasági készítményeik pedig csak szigorú gyártástechnológiai és minőségbiztosítási tesztek után kerülnek gyártásra.

Olyan elfeledett tápelemeket (pl. Si, Cl) is alkalmazunk – emelte ki előadásában Buda Richárd –, amelyeknél több funkció együttesen jelentkezik. Termékeink között megtalálhatóak talajbaktériumokat stimuláló készítmények, tápanyagok és egyben talajjavító hatású készítmények, továbbá tápanyagaink gyakran egyben növénykondicionálók is. Fejlesztéseink során szem előtt tartjuk a gyógynövények, növényi kivonatok alkalmazásának lehetőségeit is.

Több és más

A 27-féle gyógynövény hatóanyagát tartalmazó PlantaForce termékcsaládon kívül a termékkínálatban szereplő Cell, Nutri, Azo, SulStar, valamint AMG családok a megváltozott igényekhez és a szezonról-szezonra felbukkanó újabb és újabb termesztési helyzetekhez igazodnak. “Egy kicsivel többet adunk, és másként, mint a versenytársaink.” – nyomatékosította Buda Richárd.

A gondolkodó gazdák partnere

„Termékeink nem tömegtermékek. A gondolkodó termelőkhöz keresünk kapcsolatot” – hangsúlyozta az ügyvezető, mivel az így gazdálkodók ismerik a művelésük alatt tartott föld tulajdonságait, átgondolják az alkalmazható technológiát, ismerik az általuk termesztett növények igényeit, a piac követelményeit, és a felmerülő költségek csökkentésére is törekednek. Számukra a termékvásárlás is gyors és egyszerű, az Agrováció webáruházán keresztül valamennyi kis-, közepes- és nagytermelő azonos feltételekkel, akár 24 órán belül, a piacinál jóval kedvezőbb áron juthat a megrendelt áruhoz, 1, 5, 20 vagy akár 1000 literes kiszerelésben.

(Kosztolányi Attila – Agrofórum Online)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Meglepő új kedvencek születtek a bio fűszernövények között

2024. február 20. 15:10

Egyelőre a friss bio fűszernövények iránti kereslet meghaladja a kínálatot. A nappalok rövidebbek, és a tél lassan halad előre. A kaliforniai termesztők alig várják február közepét, amikor az alapvető és a különleges bio fűszernövényeknek köszönhetően meredeken elkezd felfelé ívelni a kínálati oldal.

A növényi biostimulátorok intenzív növekedést és magasabb terméshozamot eredményezhetnek

2024. február 19. 14:40

A biostimulátorok alkalmazása a mezőgazdasági növénytermesztésben a terméseredmény jelentős javulásához vezethet – hangzott el a Corteva Agriscience szakértőjének előadásában a Magro.hu Stresszkezelés a mezőgazdaságban című konferenciáján, amelyet 2024. február 15-én tartottak Debrecenben.

Bajban a franciák, kisebb lehet a gabona vetésterülete

2024. február 19. 07:10

A francia mezőgazdasági minisztérium csökkentette az őszi gabona vetésterületére vonatkozó becsléseit, a búza területe 30 éve a második legalacsonyabb szinten volt, miután a heves esőzés megzavarta a szántóföldi munkákat az Európai Unió legnagyobb növénytermesztőjénél.

Jó vagy rossz hír? Tizedével kevesebb kukoricát vetettek az ukránok

2024. február 16. 10:10

Ukrajnában a 2024-es kukorica vetésterülete 9 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest.

Nagy mennyiségű tápanyagpótlás vetés után?

2022. szeptember 13. 10:37

A gyenge termés, a drága inputanyagok kikényszerítik, hogy egyre több tápanyagot már állományba tegyünk ki.

Még mindig tart a nagy STIHL-akció - ajándék fűrész jár a lombtrágya-csomaghoz

2019. május 16. 09:37

Továbbra is megrendelhető a Natur Agro Hungária lombtrágya-csomagja, melyhez 200 hektár feletti rendelés esetén ajándék Stihl-fűrész is jár a gazdáknak.

Érdemes korán kezdeni? - Lombtrágyázási gondolatok

2018. március 1. 12:16

Meg kell vizsgálnunk, hogy mikor érdemes kiadni a lombtrágyát, ha szükséges, milyen kiegészítés kell mellé.

Kalászosok nitrogén-lombtrágyázása

2022. május 2. 08:35

A levélanalízisek már április végére gyenge–közepes nitrogén-, alacsony magnézium- és kénszinteket mutattak a kalászos gabonákban.