Növénytermesztés
Növénytermesztés

Még megrendelhető és vethető a szója!

Még megrendelhető és vethető a szója!

Agrofórum Online

Megrendelte-e már az idei szója vetőmagot? Ha nem, akkor hadd segítsünk a választásban!

A szója termesztés kulcsa a megfelelő minőségű vetőmagban rejlik, fajtáinkat: zárt szaporítású, a törzselittől a II. szaporítási fokig, fémzárolt ellenőrzött vetőmagként kínáljuk, zsákos(150 ezer) és BB( 3 millió) egységekre kiszerelve, készre oltva és gombaölős csávázással / Rhizonat Extra+Vitavax /. Szója vetőmagjaink minden szaporítási fokát Magyarországon állítjuk elő, ezáltal garantáltan GMO-mentesek. Valamennyi szója termőterületen biztonsággal termeszthetők az ország egész területén. Stabil, megbízható anyagok évjárattól függetlenül, hiszen a NÉBIH 2014./2015./2016.-os méréseknél a legjobbak között vannak vetőmagjaink. Kompenzáló képességük adott esetben az agrotechnikai hibákat, hiányosságokat is jól ellensúlyozzák.

Intenzív technológiára ajánljuk a DH4173 szója vetőmagunkat mely 2016-ban kiemelkedően teljesített. Ezt a kisparcellás NÉBIH eredmények is alátámasztják. Korai éréscsoportba tartozó szabadelvirágzású fajta. Tenyészideje 130-140 nap. Intenzív körülmények közé ajánljuk. Különös ismertető jele a magasan fekvő hüvelyek (átlagosan 14 cm) , amelyek a stabil betakarítást biztosítják. Kiváló állóképesség és kipergés ellenállóság jellemzi. Szaporítási termésátlaga: 5,2 t/h volt 2016-ban.


Diagram: NÉBIH kisparcellás kísérletek, termésátlag 2014-2016

Extenzívebb körülmények közé, illetve olyan partnereknek akiknek nincs még megfelelő tapasztalatuk szója termesztésben ajánljuk Wallace vetőmagunkat. Korai éréscsoportba tartozó, biztonsággal termeszthető fajta. Kiemelkedő terméspotenciál a kora fajták között. Könnyű betakaríthatóság, egészséges termés jellemzi. Tenyészideje 130-140 nap. Ezermagtömege 180-185 gr. Termesztési tulajdonságai kedvezőek.

 

Ha felkeltettük érdeklődését, jelentkezzen szója termelői bajnokságunkra, amiről bővebb információkat itt talál:
https://www.rwa.hu/szója-termesztés-technológia+2500+1003147

 

 

Szója technológiai útmutatónkat itt töltheti le:
https://www.rwa.hu/szója-termesztés-technológia+2500+1003147

Keresse területi képviselőinket további információkért!
https://www.rwa.hu/központi-elérhetőségek+2500++1001268

Sikeres szójatermesztést kívánunk partnereink részére!

(RWA Magyarország Kft.)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Meglepő új kedvencek születtek a bio fűszernövények között

2024. február 20. 15:10

Egyelőre a friss bio fűszernövények iránti kereslet meghaladja a kínálatot. A nappalok rövidebbek, és a tél lassan halad előre. A kaliforniai termesztők alig várják február közepét, amikor az alapvető és a különleges bio fűszernövényeknek köszönhetően meredeken elkezd felfelé ívelni a kínálati oldal.

A növényi biostimulátorok intenzív növekedést és magasabb terméshozamot eredményezhetnek

2024. február 19. 14:40

A biostimulátorok alkalmazása a mezőgazdasági növénytermesztésben a terméseredmény jelentős javulásához vezethet – hangzott el a Corteva Agriscience szakértőjének előadásában a Magro.hu Stresszkezelés a mezőgazdaságban című konferenciáján, amelyet 2024. február 15-én tartottak Debrecenben.

Bajban a franciák, kisebb lehet a gabona vetésterülete

2024. február 19. 07:10

A francia mezőgazdasági minisztérium csökkentette az őszi gabona vetésterületére vonatkozó becsléseit, a búza területe 30 éve a második legalacsonyabb szinten volt, miután a heves esőzés megzavarta a szántóföldi munkákat az Európai Unió legnagyobb növénytermesztőjénél.

Jó vagy rossz hír? Tizedével kevesebb kukoricát vetettek az ukránok

2024. február 16. 10:10

Ukrajnában a 2024-es kukorica vetésterülete 9 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest.

Fokozottan kell ellenőrizni a szóját!

2019. június 13. 09:25

Növényorvos kollégák jelezték az ország déli és keleti tájegységeiből, hogy az Észak-Afrikából migráló bogáncslepke (Vanessa cardui) imágóinak tömeges rajzása figyelhető meg.

Bővülő lehetőségek a rovarok felhasználhatóságában

2018. február 26. 14:29

Napjainkban egyre nő az igény a gazdasági állatok takarmányozásában az alternatív fehérjeforrások felhasználása iránt a hagyományos fehérjeforrások kiváltására.

A szója lomb- és szárbetegségeinek kezelése

2023. augusztus 20. 08:10

Jason Bond, a Southern Illinois University Carbondale növénypatológusa és az Illinois Soybean Center igazgatója az Illinois Soybean Association által szervezett csúcstalálkozón részletesen ismertette a szóját minden évben fenyegető betegségeket.

Tíz százalékkal csökkenhet az őszi búza vetésterülete Oroszországban

2020. október 11. 04:36

A párizsi árutőzsdén a malmi búza, a repce, a kukorica és a takarmánybúza is többe került a pénteki záráskor, mint egy nappal korábban.