Növényvédelem
Növényvédelem

Naponta közel 4 millió dollárt fektet az innovációba a Corteva

Naponta közel 4 millió dollárt fektet az innovációba a Corteva

Corteva Agriscience

Öt évvel ezelőtt a Corteva, Inc. részvénytársaságként indult, egyetlen küldetéssel: következetesen olyan élvonalbeli megoldásokat kínálni, amelyek segítik a gazdálkodókat a világ élelmezésében és üzemanyagellátásában.

Azóta a vállalat segített a gazdáknak a hozamok növelésében – több élelmiszert termelni – innovatív termékek fejlesztésével, többek között: Enlist E3® szójabab, az USA első számú herbicidtoleráns szójababja; Vorceed® Enlist® kukorica, amely jobban véd a kukorica gyökérféreg ellen; szabadalmaztatott őszi repce hibridek, amelyek segítenek kiszolgálni a bioüzemanyagok iránti növekvő keresletet, miközben további bevételi forrást biztosítanak a gazdák számára.

Ezek mellett a Reklemel™ active, az első olyan szelektív fonálféregirtó szer, amely védi a növényeket és fenntartja a talajban a hasznos szervezetek egészséges egyensúlyát; Adavelt™ active, amely több mint 30 növény esetében nyújt rendkívül hatékony védelmet több mint 20 betegség ellen; és Utrisha™ N, egy biostimuláns, amely a kiegészítő nitrogént a levegőből nyeri.

Ma a Corteva munkatársai és felső vezetése a New York-i tőzsde nyitóharangjának megszólaltatásával emlékeznek meg az önálló vállalatként eltöltött öt évről.

„A gazdálkodókkal és az ügyfelekkel együtt töltött öt év megmutatta számunkra, hogy a Cortevánál végzett munkánk soha nem volt még ilyen sürgős és fontos – mondta Chuck Magro, a Corteva vezérigazgatója. – A gazdálkodók világszerte egyre nagyobb nyomással szembesülnek a változó időjárás, az új kártevők és betegségek miatt, miközben a gyorsan növekvő népesség táplálására is szükség van – és mindezt ugyanannyi földterület és kevesebb erőforrás felhasználásával kell megtenniük.

A Cortevánál büszkék vagyunk arra, hogy öt éve biztosítjuk azokat az innovációkat, amelyek világszerte segítik a gazdákat abban, hogy biztonságosan és hatékonyan kezeljék ezeket a kihívásokat.”

A Corteva naponta közel 4 millió dollárt fektet az innovációba, és világszerte mintegy 22 500 embert foglalkoztat, akik közül több mint 5000-en a következő generációs innováció kutatását és megvalósítását végzik több mint 100 kutatóhelyen és 2000 tesztelési helyszínen világszerte. A vállalat 125 országban mintegy 10 millió gazdálkodót és ügyfelet szolgál ki.

A Corteva öt éve számokban:

  • Túllépte a 78 milliárd dolláros kumulatív nettó árbevételt
  • Több mint 1,3 milliárd dollárral (63%-kal) növelte az éves működési EBITDA-t
  • Mintegy 140%-os teljes részvényesi megtérülés
  • Körülbelül 2000 új termék bevezetése a gazdák terméshozamának növelése érdekében
  • Világszerte több mint 700 megállapodást kötött, hogy segítse a kutatással foglalkozó induló vállalkozásokat, egyetemeket és másokat az élvonalbeli mezőgazdasági technológia fejlesztésében
  • Több mint 7000 szabadalom által támogatott technológia  
  • Kifejlesztette a világ egyetlen olyan génállományát, amely 40t/ha feletti terméshozamú kukoricát képes előállítani
  • A termékpalettán lévő új megoldások 100%-a megfelel a szigorú fenntarthatósági innovációs kritériumoknak
  • Stratégiai partnerségek révén több mint négyszázezer hektárnyi földterület javítása a biológiai sokféleség és a regeneratív mezőgazdaság eredményeinek támogatása érdekében

További információkért tekintse meg a Corteva 2023-as éves jelentését és a Fenntarthatósági riportját.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Masszív védelem szőlőperonoszpóra ellen

2024. június 20. 11:40

Olyan gombaölő szert ajánlunk a termelők figyelmébe, amely felszívódó, hosszú hatású, és 20 perc alatt esőállóvá válik. Ráadásul gazdaságos is.

A FMC-Agro növényvédelmi kísérletei

2024. június 20. 09:40

Az FMC-Agro Debrecen-Látóképen június 11-én megtartott szántóföldi bemutatóján 100-nál is több volt az érdeklődők száma. A látogatók figyelemmel kísérhették a kukorica, napraforgó, őszi búza, repce és cirok kultúrákban elvégzett növényvédelmi kísérleteket.

Május utolsó napjaiban sem csökkent a fertőzési nyomás

2024. június 3. 13:10

Fertőznek a kórokozó gombák, nagy erővel támadnak a levéltetvek, a gyümölcsmolyok és egyre több cseresznyelegyet fognak a ragacsos sárgalapok. Növekvő fertőzési nyomásról, teendőkról Zsigó György növényorvos növényvédelmi felhívását olvashatják.

Új, gyakorlati eljárás a gyomirtószer-rezisztencia vizsgálatára

2024. június 3. 10:10

Már vannak cégek, amelyek a gyomnövények gyomirtószer-rezisztenciáját üvegházban vizsgálják. Hogyan működik ez az eljárás?

A RAPOOL új repcéi 2020-ban

2020. július 2. 15:29

Kiemelkedő olajtartalmú, kompakt, tarlórépa sárgaságvírusának és fómának ellenálló hibridek a portfólióban.

RAPOOL-REPCÉK 2020: PHOENIX CL

2020. június 24. 13:47

A PHOENIX CL középérésű Clearfield-hibrid, amelynek magas terméspotenciálja új szintet teremtett a herbicidtoleráns szegmensben.