Szőlő-Bor
Szőlő-Bor

Divattá vált borászatot alapítani a leggazdagabb üzletemberek körében

Divattá vált borászatot alapítani a leggazdagabb üzletemberek körében

Növekedés.hu

Nem található borász a leggazdagabbnak tartott magyarok között, a milliárdos vállalkozók viszont szívesen fektetik pénzüket minőségi borászatokba. Több borvidék kínál jó üzleti lehetőséget, de ma a legkedveltebb célpontnak Tokaj, Eger és Villány számít.

Divattá vált a leggazdagabb hazai üzletemberek körében, hogy pénzüket borászatokba fektetik. Az utóbbi időszakban számos sikeres vállalkozó döntött úgy, hogy valamelyik magyarországi borvidéken szőlőterületet vásárol és borászatot alapít. Befektetéseikkel megjelentek többek között a nagy-somlói, a mátrai, a balatonfüredi-csopaki és a szekszárdi borvidéken, de legnépszerűbb célpontjuk Tokaj, Eger és Villány.

A napi.hu és a Forbes listáiból kiderül, hogy borász nincs a leggazdagabb magyarok között, ahová tavaly legalább 8 milliárd forintos vagyonnal lehetett bekerülni. A listákon szereplő üzletemberekről tehát elmondható, hogy nem borágazati befektetéseikből tettek szert vagyonukra. Legtöbbjükre inkább az jellemző, hogy borászati vállalkozásaikra hobbiként és presztízsként tekintenek, és nem feltétlenül az üzleti eredményt tartják a legfontosabb szempontnak.

További részletekről itt olvashat.

Változik a bor íze a klímaváltozás miatt

2019. október 13. 09:57

A 2018-as év az aszály ellenére kiváló évjárat volt a német bor számára. Az éghajlat melegedésével azonban a rizling, a Németország leghíresebb borának íze kezd megváltozni.

3,5 milliárd forintból népszerűsítik a magyar borokat külföldön

2019. október 9. 17:03

Magyarországon 65 ezer hektáron 22 borvidéken termelnek borszőlőt, a mintegy 20-30 százalékban exportra kerülő hazai borok pedig az "ország gasztronómiai nagyköveteinek" számítanak.

Jó évjáratra számítanak a szekszárdi borvidéken

2019. szeptember 30. 09:03

Az eddigi átlagtermés 80-90 mázsa, a fehér szőlőket 19-19,5-es, a kék szőlőket 20 feletti mustfokkal szüretelik, így musterősítésre valószínűleg nem lesz szükség Szekszárdon.

Rendben vannak a VinAgora érmes borai

2019. szeptember 24. 08:16

Az ellenőrzött minták minden esetben pontosan megegyeztek a nevezésnél megjelölt, illetve forgalomba kerülő borokkal, így visszaélés nem történt.

Idén már négynaposra bővül a Villányi Vörösborfesztivál

2018. szeptember 18. 13:52

A hagyományosan október első hétvégéjén megtartandó eseményre ellátogatókat a pincészetek teljes portfóliójukkal, a helyi éttermek és gasztronómiai kitelepülések pedig a vörösborhoz illő ételkülönlegességekkel is várják.

Kiemelkedően jó évjáratra számítanak Villányban

2017. november 7. 12:58

A szüret a borvidék testes és karakteres vörösborait adó Cabernet Franc (330 hektár) és Sauvignon (437 hektár) betakarításával ér véget.

Egy héttel korábban kezdődött a szüret Villányban

2017. augusztus 29. 11:48

Megkezdték a kékoportó szüretelését, a termés minősége nagyon jó.

Villány: kiemelkedő lehet az idei évjárat

2017. július 25. 14:18

Jó évjáratra számítanak idén a villányi borvidék termelői.