24℃ 12℃
április 30. Katalin, Kitti, Zsófia, Piusz
Szőlő-Bor

Magyar alkoholmentes rosét díjaztak a nemzetközi borversenyen

Törley Pezsgőpincészet – Sajtóközlemény

A világ egyik legjelentősebb borversenyén, a németországi Mundus Vini-n nyert aranyérmet a Törley Alkoholmentes Rosé. Az immár hagyományosan megrendezett tavaszi fordulón idén első alkalommal írtak ki bor alapú, alkoholmentes kategóriát, ahonnan az első magyar érmet a Törley Pezsgőpincészet Kft. hozta el.

A Törley „alkoholmentes pezsgője” [1] kápráztatta el a Mundus Vini nemzetközi borverseny szakmai zsűrijét Németországban. A tavalyi év sikerterméke, a Törley Alkoholmentes Rosé ugyanis elegáns rosé színének, intenzív gyöngyözésének, friss gyümölcsös ízének és szőlőmustból származó édességének köszönhetően aranyérmet nyert.

A Mundus Vini borversenyen idén először mérték össze az alkoholmentes italokat. A tavaszi forduló keretében megrendezett eseményen a világ minden tájáról beküldött, összesen 187 tétel került górcső alá, s ezek között jutott a csúcsra a Törley által nevezett tétel.

A Törley rosé italát egy speciális vákuum technológia segítségével alkoholmentesítik, így nyeri el a pezsgők íz- és zamatvilágát hordozó végső állapotát. A végeredmény egy olyan magas minőségű buborékos ital, amely akkor jön jól, ha bármilyen okból nem fogyaszthatunk alkoholt. Ám azoknak is szól, akik egyszerűen nem szeretik az alkoholt. Így biztos, hogy senki nem marad ki az ünneplésből, bátran és bármilyen körülmények között koccinthatunk vele!

A termék iránt az utóbbi fél évben igencsak meglendült a kereslet, olyannyira, hogy tavaly év végén a Törley Alkoholmentesből több, mint a duplája kelt el az előző évinek. Az érdeklődés a decemberi kampány óta is töretlen, ezt bizonyítja, hogy az év első két hónapjában háromszor annyi alkoholmentes Törley-t értékesített a cég, mint a 2022-es évnek ugyanebben az időszakában.


[1] Miért is kellenek a macskakörmök? Bár borból, alkoholmentesített borból készül a rosé, a pezsgőkészítési technológia nem teszi lehetővé alkoholmentes ital előállítását. Csak azt nevezhetjük ugyanis pezsgőnek, amely italban a buborékok erjedés által kerülnek a folyadékba, ami viszont alkoholképződéssel jár együtt!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A francia vörösbor hanyatlása

2025. január 9. 15:10

A francia vörösbor hosszú ideje ikonikus része az ország kultúrájának, ám az iparág az utóbbi évtizedekben súlyos válsággal szembesült.

A bor a rekordszintű balkáni hőség nyertese

2024. október 8. 12:10

A balkáni bortermelők szerint ritka nyertesei lehetnek ezeknek a folyamatoknak, mert a meleg időjárás miatt nőtt a szőlő cukortartalma.

Extrém klíma: már szüretelnek a Balaton-felvidéken

2024. szeptember 9. 11:10

A száraz nyári hónapok miatt a szőlő idén a szokásosnál jóval gyorsabban érett, így a betakarítást a tervezettnél három héttel hamarabb kellett elkezdeni.

Fordított tájkép alakult ki a Balaton-felvidéken – ezt most díjazták is

2024. szeptember 5. 13:10

Talán kevesek számára ismert az, hogy földtörténeti léptékben mérve nem is olyan régen hazánkban is aktív vulkánok működtek.

Foglalkozása: Borász, "zsebsommelier"

2022. szeptember 15. 15:01

Hausel Dóra Éva – ahogyan azt ő is megfogalmazza – beleszületett a borászatba.

Megnyitott a 10. VinCE Budapest Wine Show

2019. április 26. 06:03

A VinCE Budapest Wine Show-nak 2010-es indulása óta mintegy 43 ezer látogatója volt, az idén 5-6 ezer érdeklődőt várnak.

Már közel száz borászat adatai találhatók meg a borászati portálon

2020. január 21. 14:16

A cél az, hogy a borteraszoktól kezdve a kispincéken át a nagy borászatokig minden borász adata felkerüljön a honlapra.

Ezért fontos a szőlő-bor ágazat fejlesztése az agrárminiszter szerint

2019. március 2. 06:08

Nagy István szerint a szőlő-bor ágazat fejlesztése nem csak kulturális, hanem gazdasági és társadalmi érdek is. Az agrárminiszter a Borjog és Bormarketing konferencián elmondott beszédében fontos célnak nevezte a 2016-ban elfogadott szőlő-bor ágazati stratégia végrehajtását.