Szőlő-Bor

Még 1 hónapig lehet pályázni az 1 millióért! – Jövő Borásza Ösztöndíj 2020

Agrofórum Online

A Jövő Borásza Ösztöndíjra november 15-ig adhatnak be pályázatot négy egyetem szőlész-borász hallgatói. Az ösztöndíjprogram keretein belül a pályáztató 1.000.000 Forintot biztosít külföldi szüreti gyakorlatra a nyertes pályázónak.

Az idei Borászok Borásza Díjátadón már a negyedik diák – Varga Aliz Zsófia – vehette át az ösztöndíjnyertesnek járó oklevelet. Az első két nyertes Tóth Sándor László és Homoky Dorottya már a külföldi szakmai útját is megjárta: László a Cardinale borászatnál (Oakville, Napa Valley, USA), Dorottya pedig Új-Zélandon, a Marlborough borvidéken, Blegheimben, a Kim Crawford borászatnál töltötte szakmai gyakorlatát.

Miért jelentkezz?

Mert rengeteg segítséget kaphatsz, hogy megvalósíthasd álmaid gyakorlatát, ezeket mind megkapod:

  • egy évig viselheted a „Jövő Borásza” címet
  • féléves külföldi szakmai gyakorlatra bruttó 1.000.000 forintos anyagi támogatást
  • együtt szüretelhetsz valamely Borászok Borászánál vagy Borászok Borásza jelöltnél
  • tiszteletjegyet a Borkonferenciára
  • meghívót a Borászok Borásza gálára az ünnepélyes eredményhirdetésre

Hogy jelentkezz?

Az eddigi nyertesek útjukról, pályázatuk megvalósításáról írt részletes beszámolójuk olvasható a Borászok Borásza honlapján is. Minden évben aktuális témakörökben kell beadni 15-25 oldalas dolgozatokat. Idén a három téma amik közül választhatnak a fiatal borászok:

Szőlészet:

„Az új, innovatív szőlőfajták jelentősége hazánk szőlőtermesztésében”

Borászat:
„A nemes rothadás jelentősége a borászati technológiában”

Marketing:

„A rozé, mint magyar bor megjelenése a nemzetközi piacon”

Pályázni 2020. november 15-ig lehet, pontos részleteket tartalmazó pályázati kiírás és jelentkezési lap megtalálható az illetékes tanszékeken, illetve elérhető és letölthető a honlapról:  Borászok Borásza Honlap – Ösztöndíjprogram 

(Nyitókép: Varga Aliz Zsófia – Jövő Borásza 2019 – forrás: boraszokborasza.hu)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Szőlőmoly ellen szárnyakkal – kutatás igazolja a hatékonyságot

2025. augusztus 14. 14:10

Magyar és olasz kutatók szerint a madarak és denevérek hatékony természetes védelmet nyújtanak a szőlőültetvényeknek, csökkentve a kártevők számát és a terméskiesést.

A szőlőtőkétől a pohárig – a szőlő útja

2025. augusztus 10. 16:10

A bor születése a szőlőben kezdődik. Bemutatjuk a szőlőtermesztés alapjait, a tőke igényeitől a szüret pillanatáig.

A világ legjobb Shiraz borai – ezeket érdemes megkóstolni!

2025. július 27. 13:10

A Decanter-verseny friss toplistáján ausztrál, francia és dél-afrikai különlegességek is helyet kaptak. Ezeket tényleg érdemes megkóstolni!

Terjed a szőlő aranyszínű sárgaság, Villány is érintett

2025. július 3. 12:10

Megjelent a szőlő aranyszínű sárgaság betegsége Villány térségében – a Nébih védekezésre figyelmeztet a szőlőkabóca ellen.

Konyári János lett 2018-ban a Borászok Borásza

2018. április 23. 06:49

Konyári János, a balatonboglári Konyári Pincészet alapítója nyerte el a Borászok Borásza címet, míg a Borászok Barátjának a brit Caroline Gilby borszakértőt választották.

A modernizálás a feltétele a szőlő-és borágazat fejlődésének

2022. március 6. 09:56

Az elmúlt években tett kormányzati erőfeszítések a vidék gazdaságának megerősítésére, közte a szőlő- és bortermelők helyzetének javítására irányult. A forrásokkal egy élhető vidéket, egy prosperáló, helyi erőforrásokra alapozó gazdaságot kívánunk támogatni - mondta Feldman Zsolt Budapesten, a 10. Borkonferencia megnyitóján.

Megörökölte a borászatot – most a szakma trónjára emelte

2025. június 3. 08:10

Gál Tibor húszévesen vette át édesapja borászatát – ma már ő vezeti Eger megújulását, és a szakma legnagyobb elismerését is megkapta.

Áts Károly lett az idei Borászok borásza

2020. június 27. 15:03

Az év borásza Áts Károly tokaj-hegyaljai borász lett, aki saját bevallása szerint a szőlőben nőtt fel, és édesapjától leste el a fogásokat.