11℃ 0℃
március 4. Kázmér, Lúciusz, Zorán
Zöldség-Gyümölcs

A benne lévő paprika erősségét jelző zacskókat forgalmaz egy cég

Agrofórum Online

A félkészen kapható ételeken található – általában kínai vagy koreai – jelzések felismerése alapvető, mert ezeken múlik, hogy egy leves vagy egy szószos tészta pikáns, enyhén csípős, közepesen erős, extrém erős, vagy már-már halálosan égető érzést kelt az ízlelőbimbókban. Miért ne lenne hát fontos azt is tudni, melyik paprika mennyire csíp, és pontosan mit várhatunk tőle?

Az Ark Foods úgy döntött, segítséget nyújt a vásárlóinak a zacskóban forgalmazott paprikák vásárlása során. Mivel a fűszeres íztrendek továbbra is egyre népszerűbbé válnak világszerte, a vállalat minden ízlésnek megfelelő választékot kínál – ráadásul mostantól jelzésekkel ellátva. 

Az Ark Foods idejekorán felismerte, hogy minden csípős fűszer más-más élményt kínál a vásárlóknak és az erős ízek szerelmeseinek. A jalapeño paprika tüzes ízétől a shishito paprika enyhe ízéig a vállalat minden ízlésnek megfelelő választékkal várja a fogyasztóit. Minden paprikástasakon egy ún. „erősségmérő” látszik, amely lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy kiválasszák a saját tűrőképességüknek leginkább megfelelő fajtákat, így senkit nem érhet később kellemetlen meglepetés.

Egyszerűbbé válik a választás

„A zacskós paprikáink az ízek felfedezésére hivatottak – jelentette ki Noah Robbins, a cég alapítója és vezérigazgatója. – Mindegy, hogy valaki a jalapeño tüzes ízére vagy épp ellenkezőleg: a shishito finom édességére vágyik. Meg fogja nálunk találni a hozzá leginkább illő ízvilágot, és remélhetőleg egyre több fajtát kipróbál majd.”

A termés Primus GFS tanúsítvánnyal rendelkező, a keleti part mentén elhelyezkedő farmokról származik.
„A cubanelle vagy a poblano paprika nagyszerű választás lehet darált húsos töltelékekhez vagy pácolt húsok sütéséhez. Ráadásul még egy Hot Pepper Medley-t is adunk azoknak az otthoni tüsténkedő, főzni szerető embereknek, akik különböző chilipaprikákkal szeretnének kísérletezni, és esetleg még nem ismerik olyan jól azokat” – folytatta Robbins.

Hozzátette, hogy e különleges paprikafajták izgalmas kiegészítői lehetnek bármely nyári összejövetelnek, legyen az egy kerti grillparti vagy egy hétvégi családi ebéd. Hiszen olyan emlékezetes ízeket varázsolnak az asztalokra, amire évek múltán is örömmel gondolnak majd a résztvevők.

Forrás: https://www.hortidaily.com/article/9626073/pepper-tote-bags-labeled-with-a-spice-meter/

Fotó: Pixabay

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Kilónként 72 forint a sárgarépa termelői ára Hollandiában

2025. február 28. 11:10

A domináns termelői árszint 17-18 eurócent körül van, és ez a szint az elmúlt hetekben meglehetősen stabil maradt.

Már Szarvason is elérhető a MATE „Gyümölcsfák metszése” képzése

2025. február 19. 14:40

A szintén meghirdetett Gyümölcsfák oltása egynapos képzésen megismerhetik az eredményes oltás eszközeit és azok helyes használatát.

Szigorítják az idénymunkát – ki talál így majd embert?

2025. február 17. 16:10

2025. július 1-jétől egy munkavállaló naptári évenként legfeljebb 120 napot dolgozhat ilyen keretek között.

Mik azok a fototoxikus növények?

2025. február 5. 09:40

A fototoxikus növények olyan kémiai vegyületeket tartalmaznak, amelyek a bőrrel érintkezve és UV-sugárzásnak kitéve bőrirritációt okoznak.

Új támogatási lehetőség a szárítmány-előállítóknak

2019. május 29. 14:47

Azok a szárítmány-előállító vállalkozások jogosultak támogatásra, amelyek – egyéb feltétel mellett – igazolják a szárítmány-előállítás céljára felhasznált tüzelőanyag mennyiségét.

Elősegítik a jalapeno és csípős fűszerpaprika magyarországi termesztését

2024. március 6. 08:10

Közel 150 termelő volt kíváncsi a B.W.A. Kft. szakmai rendezvényére 2024. február 22-én, Hajóson. Az idei évtől Peppertech EDU néven futó fórum tartalmában szakmaibbá vált.

A fűszerpaprika-termesztés csak technológiaváltással lehet versenyképes

2022. szeptember 10. 09:37

Fajtanemesítésre, kutatásra, technológiaváltásra van szükség a nagyobb termésmennyiség eléréséhez és a gazdaságos termeléshez a fűszerpaprika-termesztés esetében is.

A fűszerpaprika-termelők ismét igényelhetik a csekély összegű támogatást

2019. május 3. 10:50

A támogatás összegét a kérelmező rendelkezésére álló szabad mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) keret figyelembevételével határozza meg a Kincstár.