Zöldség-Gyümölcs

A benne lévő paprika erősségét jelző zacskókat forgalmaz egy cég

Agrofórum Online

A félkészen kapható ételeken található – általában kínai vagy koreai – jelzések felismerése alapvető, mert ezeken múlik, hogy egy leves vagy egy szószos tészta pikáns, enyhén csípős, közepesen erős, extrém erős, vagy már-már halálosan égető érzést kelt az ízlelőbimbókban. Miért ne lenne hát fontos azt is tudni, melyik paprika mennyire csíp, és pontosan mit várhatunk tőle?

Az Ark Foods úgy döntött, segítséget nyújt a vásárlóinak a zacskóban forgalmazott paprikák vásárlása során. Mivel a fűszeres íztrendek továbbra is egyre népszerűbbé válnak világszerte, a vállalat minden ízlésnek megfelelő választékot kínál – ráadásul mostantól jelzésekkel ellátva. 

Az Ark Foods idejekorán felismerte, hogy minden csípős fűszer más-más élményt kínál a vásárlóknak és az erős ízek szerelmeseinek. A jalapeño paprika tüzes ízétől a shishito paprika enyhe ízéig a vállalat minden ízlésnek megfelelő választékkal várja a fogyasztóit. Minden paprikástasakon egy ún. „erősségmérő” látszik, amely lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy kiválasszák a saját tűrőképességüknek leginkább megfelelő fajtákat, így senkit nem érhet később kellemetlen meglepetés.

Egyszerűbbé válik a választás

„A zacskós paprikáink az ízek felfedezésére hivatottak – jelentette ki Noah Robbins, a cég alapítója és vezérigazgatója. – Mindegy, hogy valaki a jalapeño tüzes ízére vagy épp ellenkezőleg: a shishito finom édességére vágyik. Meg fogja nálunk találni a hozzá leginkább illő ízvilágot, és remélhetőleg egyre több fajtát kipróbál majd.”

A termés Primus GFS tanúsítvánnyal rendelkező, a keleti part mentén elhelyezkedő farmokról származik.
„A cubanelle vagy a poblano paprika nagyszerű választás lehet darált húsos töltelékekhez vagy pácolt húsok sütéséhez. Ráadásul még egy Hot Pepper Medley-t is adunk azoknak az otthoni tüsténkedő, főzni szerető embereknek, akik különböző chilipaprikákkal szeretnének kísérletezni, és esetleg még nem ismerik olyan jól azokat” – folytatta Robbins.

Hozzátette, hogy e különleges paprikafajták izgalmas kiegészítői lehetnek bármely nyári összejövetelnek, legyen az egy kerti grillparti vagy egy hétvégi családi ebéd. Hiszen olyan emlékezetes ízeket varázsolnak az asztalokra, amire évek múltán is örömmel gondolnak majd a résztvevők.

Forrás: https://www.hortidaily.com/article/9626073/pepper-tote-bags-labeled-with-a-spice-meter/

Fotó: Pixabay

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Egész évben birs: három tipp a tartósításhoz

2025. január 27. 09:10

Az éretlen birsalma optimális körülmények között (0-2 °C) akár 3 hónapig is eltartható.

Kis madár, kis ürülék – kis élelmiszer-biztonsági kockázat

2025. január 26. 14:10

Igen, egy kutatás tényleg erről szól: élelmiszer-biztonsági szempontból nem mindegy, mekkora az ürülék, ami a termőterületre pottyan.

A luffatök akár hazánkban is megterem

2025. január 17. 13:10

A luffatök vagy szivacstök fiatalon ehető, kiszárítva pedig felhasználható a műanyag, ezért környezetszennyező mosogatószivacs helyettesítésére.

Gyümölcstermesztés: a korai virágzás és a késői fagyok kombinációja jelenti a legnagyobb veszélyt

2025. január 14. 11:10

A gyümölcstermesztés a melegebb éghajlat miatt magasabb területekre tolódik, azonban ezek a területek is ki vannak téve a késői fagyok veszélyének.

Miért dőlnek ki a magról vetett fűszerpaprikák?

T. László kérdése: Magról vetett fűszerpaprikát termelek 2 hektáron, kelés után foltokban sorra dőlnek ki a paprikák. Minden nap öntözöm, tehát vízhiány nem lehet, én arra gondolok, hogy valami elrágja a paprikák tövét, de nem találok semmit.

A tavalyinál magasabb hozamot értek el a paradicsom és a fűszerpaprika termelők

2019. november 28. 10:17

A napraforgó betakarítása novemberre befejeződött, a vetésterület 100 százalékát learatták, összesen 561,7 ezer hektárról 1,7 millió tonna napraforgót takarítottak be.

A történelmi szegedi fűszerpaprika-tájkörzet kialakulása és megszűnése

2018. november 29. 09:36

Az írás áttekintést nyújt a szegedi fűszerpaprika-tájkörzet kialakulásáról, majd lassú ellehetetlenüléséről. Egy gondolatkísérletet nyomon követve megtudhatjuk, hogy az uniós földrajzi eredetvédelem adta lehetőségek kihasználhatók lennének egy esetleges határon átnyúló „térelméleti újraegyesítésre”.

500 millió forint feletti támogatást kap a fűszerpaprika ágazat

2019. március 13. 06:16

A fűszerpaprika vetésterülete visszaszorulóban van, a termesztők jövedelmezősége pedig kritikus szintre csökkent, éppen ezért az Agrárminisztérium számos forrásból nyújt támogatást az ágazatnak.