Zöldség-Gyümölcs

A benne lévő paprika erősségét jelző zacskókat forgalmaz egy cég

Agrofórum Online

A félkészen kapható ételeken található – általában kínai vagy koreai – jelzések felismerése alapvető, mert ezeken múlik, hogy egy leves vagy egy szószos tészta pikáns, enyhén csípős, közepesen erős, extrém erős, vagy már-már halálosan égető érzést kelt az ízlelőbimbókban. Miért ne lenne hát fontos azt is tudni, melyik paprika mennyire csíp, és pontosan mit várhatunk tőle?

Az Ark Foods úgy döntött, segítséget nyújt a vásárlóinak a zacskóban forgalmazott paprikák vásárlása során. Mivel a fűszeres íztrendek továbbra is egyre népszerűbbé válnak világszerte, a vállalat minden ízlésnek megfelelő választékot kínál – ráadásul mostantól jelzésekkel ellátva. 

Az Ark Foods idejekorán felismerte, hogy minden csípős fűszer más-más élményt kínál a vásárlóknak és az erős ízek szerelmeseinek. A jalapeño paprika tüzes ízétől a shishito paprika enyhe ízéig a vállalat minden ízlésnek megfelelő választékkal várja a fogyasztóit. Minden paprikástasakon egy ún. „erősségmérő” látszik, amely lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy kiválasszák a saját tűrőképességüknek leginkább megfelelő fajtákat, így senkit nem érhet később kellemetlen meglepetés.

Egyszerűbbé válik a választás

„A zacskós paprikáink az ízek felfedezésére hivatottak – jelentette ki Noah Robbins, a cég alapítója és vezérigazgatója. – Mindegy, hogy valaki a jalapeño tüzes ízére vagy épp ellenkezőleg: a shishito finom édességére vágyik. Meg fogja nálunk találni a hozzá leginkább illő ízvilágot, és remélhetőleg egyre több fajtát kipróbál majd.”

A termés Primus GFS tanúsítvánnyal rendelkező, a keleti part mentén elhelyezkedő farmokról származik.
„A cubanelle vagy a poblano paprika nagyszerű választás lehet darált húsos töltelékekhez vagy pácolt húsok sütéséhez. Ráadásul még egy Hot Pepper Medley-t is adunk azoknak az otthoni tüsténkedő, főzni szerető embereknek, akik különböző chilipaprikákkal szeretnének kísérletezni, és esetleg még nem ismerik olyan jól azokat” – folytatta Robbins.

Hozzátette, hogy e különleges paprikafajták izgalmas kiegészítői lehetnek bármely nyári összejövetelnek, legyen az egy kerti grillparti vagy egy hétvégi családi ebéd. Hiszen olyan emlékezetes ízeket varázsolnak az asztalokra, amire évek múltán is örömmel gondolnak majd a résztvevők.

Forrás: https://www.hortidaily.com/article/9626073/pepper-tote-bags-labeled-with-a-spice-meter/

Fotó: Pixabay

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A szilva eltűnik a piacról? Ennyire kevés várható

2025. augusztus 20. 08:10

Idén a megszokottnál jóval kevesebb szilva várható: a hozam a szokásos 60 ezer tonna helyett csak 40-50 ezer tonna lehet.

Súlyos visszaesés: minden idők leggyengébb almatermésére készülhetünk

2025. augusztus 13. 11:10

Hazai gyümölcstermesztés újabb mélyponton: a FruitVeB szerint alig 160 ezer tonna alma kerülhet idén betakarításra – ez az előző évinek is csak a fele.

Ezért lesz idén finomabb a magyar csemegekukorica, mint valaha

2025. augusztus 12. 13:10

Északon kiemelkedő termés várható, délen gyengébb a hozam – a magyar csemegekukorica-szezon idén is ígéretesen indult.

Egy vetőmag megbukott – ezt inkább ne vegye meg!

2025. augusztus 5. 08:10

11 cukkinivetőmagot vizsgált a Nébih: egy tétel megbukott, de a legtöbb jól teljesített. Mutatjuk az eredményeket és a győztest!

Agrár Hungarikum szakmai kerekasztal-beszélgetés: Hogyan tovább fűszerpaprika-termesztés?

2022. szeptember 13. 08:36

A fűszerpaprika, mint hungarikum különösen fontos a kalocsaiak számára, nem véletlenül van speciális vetőmag- és szárítási költségtámogatás hozzá, de az elmúlt években kiírt kertészeti pályázatok jelenthetik a legnagyobb segítséget a technológiai megújuláshoz.

Hihetetlen változatosságot mutató zöldségfajunk: a paprika

2020. március 21. 13:35

A paprika a Solanaceae (Burgonyafélék) családba tartozik, világszerte mintegy 20 faját termesztik, ebből azonban csak 5 számít igazán elterjedtnek. Egyes típusait (fajait) nem friss zöldségként, hanem elsősorban (vagy kizárólagosan) fűszerként, fűszerező anyagként használják fel. Csípősségét a benne lévő kapszaicin nevű vegyület okozza.

Elősegítik a jalapeno és csípős fűszerpaprika magyarországi termesztését

2024. március 6. 08:10

Közel 150 termelő volt kíváncsi a B.W.A. Kft. szakmai rendezvényére 2024. február 22-én, Hajóson. Az idei évtől Peppertech EDU néven futó fórum tartalmában szakmaibbá vált.

A sikeres zöldségtermesztés és zöldségfeldolgozás lehetőségei napjainkban

2021. szeptember 30. 05:42

Szabadföldi és üzemi sajtószemlére nyílt lehetőség a Malagrow Kft. és a Róna Mezőgazdasági Szövetkezet szervezésében Szabadszálláson.