Zöldség-Gyümölcs

A benne lévő paprika erősségét jelző zacskókat forgalmaz egy cég

Agrofórum Online

A félkészen kapható ételeken található – általában kínai vagy koreai – jelzések felismerése alapvető, mert ezeken múlik, hogy egy leves vagy egy szószos tészta pikáns, enyhén csípős, közepesen erős, extrém erős, vagy már-már halálosan égető érzést kelt az ízlelőbimbókban. Miért ne lenne hát fontos azt is tudni, melyik paprika mennyire csíp, és pontosan mit várhatunk tőle?

Az Ark Foods úgy döntött, segítséget nyújt a vásárlóinak a zacskóban forgalmazott paprikák vásárlása során. Mivel a fűszeres íztrendek továbbra is egyre népszerűbbé válnak világszerte, a vállalat minden ízlésnek megfelelő választékot kínál – ráadásul mostantól jelzésekkel ellátva. 

Az Ark Foods idejekorán felismerte, hogy minden csípős fűszer más-más élményt kínál a vásárlóknak és az erős ízek szerelmeseinek. A jalapeño paprika tüzes ízétől a shishito paprika enyhe ízéig a vállalat minden ízlésnek megfelelő választékkal várja a fogyasztóit. Minden paprikástasakon egy ún. „erősségmérő” látszik, amely lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy kiválasszák a saját tűrőképességüknek leginkább megfelelő fajtákat, így senkit nem érhet később kellemetlen meglepetés.

Egyszerűbbé válik a választás

„A zacskós paprikáink az ízek felfedezésére hivatottak – jelentette ki Noah Robbins, a cég alapítója és vezérigazgatója. – Mindegy, hogy valaki a jalapeño tüzes ízére vagy épp ellenkezőleg: a shishito finom édességére vágyik. Meg fogja nálunk találni a hozzá leginkább illő ízvilágot, és remélhetőleg egyre több fajtát kipróbál majd.”

A termés Primus GFS tanúsítvánnyal rendelkező, a keleti part mentén elhelyezkedő farmokról származik.
„A cubanelle vagy a poblano paprika nagyszerű választás lehet darált húsos töltelékekhez vagy pácolt húsok sütéséhez. Ráadásul még egy Hot Pepper Medley-t is adunk azoknak az otthoni tüsténkedő, főzni szerető embereknek, akik különböző chilipaprikákkal szeretnének kísérletezni, és esetleg még nem ismerik olyan jól azokat” – folytatta Robbins.

Hozzátette, hogy e különleges paprikafajták izgalmas kiegészítői lehetnek bármely nyári összejövetelnek, legyen az egy kerti grillparti vagy egy hétvégi családi ebéd. Hiszen olyan emlékezetes ízeket varázsolnak az asztalokra, amire évek múltán is örömmel gondolnak majd a résztvevők.

Forrás: https://www.hortidaily.com/article/9626073/pepper-tote-bags-labeled-with-a-spice-meter/

Fotó: Pixabay

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Brutális hozam, kemény bogyók, kevesebb növényvédelem – a Kara® szamóca komolyan felkavarta a piacot

2025. december 28. 07:10

A Kara® új klubfajta magas hozamával, ellenállóságával és hosszú eltarthatóságával hívja fel magára a figyelmet.

Ha sokat vettünk karácsonyra, nem kell kidobni – így menthető meg a kelbimbó

2025. december 26. 07:10

Karácsony után maradt kelbimbó? A fagyasztás segít megőrizni az ízt és a vitaminokat akár egy évig.

A magaságyással egy dolgot mindenképpen meg kell tenni télen, szánjuk rá az időt

2025. december 25. 09:10

A legtöbben magukra hagyják télen a magaságyást, pedig ezzel a talajéletnek igen sokat árthatnak, és a következő szezonban szinte borítékolható a gyengébb termés.

Fermentálás otthon: egészséges savanyúság lilakáposztából

2025. december 20. 07:10

A lilakáposzta fermentálása egyszerű, természetes eljárás, amely javítja a beltartalmat és hónapokra biztosítja az eltarthatóságot.

A tavalyinál magasabb hozamot értek el a paradicsom és a fűszerpaprika termelők

2019. november 28. 10:17

A napraforgó betakarítása novemberre befejeződött, a vetésterület 100 százalékát learatták, összesen 561,7 ezer hektárról 1,7 millió tonna napraforgót takarítottak be.

Elősegítik a jalapeno és csípős fűszerpaprika magyarországi termesztését

2024. március 6. 08:10

Közel 150 termelő volt kíváncsi a B.W.A. Kft. szakmai rendezvényére 2024. február 22-én, Hajóson. Az idei évtől Peppertech EDU néven futó fórum tartalmában szakmaibbá vált.

Fűszerpaprika-termesztés és -kutatás Tunéziában

2019. június 10. 03:37

Európában és Afrikában sokfelé évszázadok óta kedvelt fűszer a paprika, de bármelyik országról legyen is szó, mindenütt jövevény a faj, hiszen az amerikai kontinens fölfedezése után került át az Atlanti-óceán keleti partjára, majd terjedt el a Földközi-tenger medencéjében, annak északi és déli partvidékén egyaránt.

Nincs jó formában a magyar őrölt fűszerpaprika, kétszer annyi a behozatalunk, mint a kivitel

2023. szeptember 22. 07:10

A magyar prémium minőségű őrölt fűszerpaprika külföldön is keresett termék. Bár a klímaváltozás, a növekvő termelési költségek kihívást jelentenek, a hatékonyabb technológiai megoldások, nagyobb szervezettség, erősebb marketing révén erősödhet az ágazat – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből.