Zöldség-Gyümölcs
Zöldség-Gyümölcs

Egy paradicsom lett a legjobb biotermék

Egy paradicsom lett a legjobb biotermék

Agrofórum Online

A World Food Innovation Awards a spanyol Monterosa paradicsomot találta a legjobb természetes és bioterméknek.

A Semillas Fito Monterosa paradicsom-különlegességét a legjobb természetes és biotermékként díjazta a World Food Innovation Awards. A FoodBev Media az IFE-vel együttműködve több mint tíz éve értékelik az élelmiszeripari kiválóságokat. A díj nemzetközileg is elismert, és az egyik legnívósabb kitüntetésnek számít globális szinten az élelmiszer- és italiparban.

A Monterosa egyike azon kevés paradicsomfajtáknak, amelyeket a fogyasztók rusztikus megjelenése és egész évben garantált intenzív íze miatt elismertek és amelyet a vásárlók 80%-a prémium minőségűnek ítélt.

A verseny zsűrije szerint „a járvány megnövelte a friss gyümölcsök és zöldségek iránti keresletet, az egészségmegőrzés és otthoni étkezés előnyben részesítése miatt”. A bogyónak régi fajtákat idéző édes, herbás, gyümölcsös aromája van, amely a természetes alapanyagokból készült ételek remek összetevőjévé teszi, amellett, hogy a mediterrán diéta gazdagítását szolgálja.

A Semillas Fito Európát, Amerikát, Ázsiát valamint Ausztráliát célozza, az ökológiai és hagyományos termelésben gondolkodó gazdák számára fenntartható és nyereséges megoldást kínálva, mely összhangban áll a mezőgazdaság átalakításának elveivel.

(fozó: tomatomonterosa.com)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A nyers zöldségek és gyümölcsök fogyasztása halálos betegséget is okozhat

2024. április 19. 08:10

Az elmúlt években Európa-szerte ugrásszerűen megnövekedett a potenciálisan halálos humán alveoláris echinococcosis parazitás fertőző betegség előfordulása, amelyet egy galandféreg okoz.

A megszokottnál korábban indult az idei spárgaszezon

2024. április 15. 11:40

A hirtelen jött felmelegedésnek köszönhetően az idén tavasszal a három héttel korábban indult a spárga szedése a hazai kertészetekben.

Így segítenek a növényeknek megbirkózni a szárazsággal és a sóterheléssel

2024. április 14. 12:10

Az Intrahorti mint higiéniai és tápoldatokat gyártó cég megfelelő szakértelemmel rendelkezik a piacot jelenleg érintő kihívások kezeléséhez. Ilyen például a Spanyolországban és Olaszországban tapasztalható szárazság.

Késlekednek a lengyelek, ez jó lehetőséget kínál az ukrán uborkatermesztőknek

2024. április 12. 12:10

Az ukrán Zsitomir régióban található Stanyshivka település egyik üvegháza arról számolt be, hogy eredményesen indult el az idei uborkaszezon. Ebben az idényben több mint 30 tonna terméssel számolnak.

Egynyári és kétnyári növények: miben térnek el?

2022. június 5. 05:36

Az egynyári és a kétnyári növények fogalma nem mindenkinek egyértelmű, ezért pár gyakorlati magyarázat is érkezik hozzá ebben az írásomban, közérthetőbb formában.

Ötszörösére drágult a paradicsom, a McDonald's is kivette a kínálatából

2023. július 27. 15:10

Hazánkban idén márciusban kellett a legtöbbet fizetni egy kilogramm paradicsomért, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adati szerint akkor átlagosan 1870 forint volt a fogyasztói átlagár.

Beindult a hazai paradicsomszezon

2022. május 2. 13:21

Több mint 12 ezer tonna paradicsom kerül a fogyasztók asztalára idén a többgenerációs dél-alföldi kertész családok alkotta TRIVEGA Kft. üvegházaiból.

Hajtatott paradicsom rossz termékenyülésének okai és megszüntetése II. - Megoldások

2020. január 15. 04:37

Napjainkban a korszerű, talaj nélküli és konténeres paradicsomhajtatás során tapasztalt kiemelkedő terméseredmények (50-70 kg/négyzetméter) elképzelhetetlenek valamilyen megtermékenyítést elősegítő eljárás hiányában.