Zöldség-Gyümölcs

Júliusban tartják a kajszi tanácskozást és fajtabemutatót

NAK

A NAK és a Nébih idén is közösen szervezi meg Tordason a Kajszi tanácskozás és fajtabemutató rendezvényt.

Július 20-án, szerdán a Tordasi Élményfalu és Kalandparkban (2463 Tordas, Öreghegyi út, Hrsz. 024/47) és a Nébih Tordasi Fajtakísérleti Állomásán rendezik meg a szakmai eseményt.

A nap során az alábbi témákkal, előadókkal várják az érdeklődőket:

  • Kajszitermesztés technológiája termesztőberendezésekben 

Thomas Kininger, gyümölcstermesztési szaktanácsadó – Bavendorf-i Kutatóintézet – Németország

  • Kajszi fajtanemesítés az Agroscopnál Svájcban

Danilo Christen, kutatócsoport vezető – Agroscope, Svájc

  • Kajszi fajtaelőállítás Spanyolországban, Franciaországban és adaptációs tapasztalatok Magyarországon

Edwige Remy – PSB Kutató, Szabó Zoltán – gyümölcstermelő.

  • Az új, intenzív karcsúorsó kajszi fajtakísérleti ültetvény koronaforma alakító gyakorlati metszési bemutatója, növekedés mérséklő alanyon

Részletes programterv>>>

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Brutális hozam, kemény bogyók, kevesebb növényvédelem – a Kara® szamóca komolyan felkavarta a piacot

2025. december 28. 07:10

A Kara® új klubfajta magas hozamával, ellenállóságával és hosszú eltarthatóságával hívja fel magára a figyelmet.

Ha sokat vettünk karácsonyra, nem kell kidobni – így menthető meg a kelbimbó

2025. december 26. 07:10

Karácsony után maradt kelbimbó? A fagyasztás segít megőrizni az ízt és a vitaminokat akár egy évig.

A magaságyással egy dolgot mindenképpen meg kell tenni télen, szánjuk rá az időt

2025. december 25. 09:10

A legtöbben magukra hagyják télen a magaságyást, pedig ezzel a talajéletnek igen sokat árthatnak, és a következő szezonban szinte borítékolható a gyengébb termés.

Fermentálás otthon: egészséges savanyúság lilakáposztából

2025. december 20. 07:10

A lilakáposzta fermentálása egyszerű, természetes eljárás, amely javítja a beltartalmat és hónapokra biztosítja az eltarthatóságot.

Új cégek csatlakoztak a Hazai alapanyagok a magyar menzán programhoz

2018. december 2. 12:09

A program bővülése azt mutatja, hogy a szolgáltatási ág piaci szereplői magukévá tették a kormány célkitűzését, hogy a közétkeztetést jó minőségű, biztonságos hazai alapanyagokkal kell ellátni.

Milyen adatokat kell vezetni jelenleg az elektronikus gazdálkodási naplóban?

2023. március 9. 10:49

A Nébih fontos közleményt osztott meg a gazdálkodási napló vezetése kapcsán.

Közös ügyünk a méhvédelem!

2019. június 20. 16:42

A méhekről sokaknak a finom méz jut először az eszébe, ám ezen állatok munkája ennél jóval összetettebb és fontosabb az emberiség számára. Rengeteg olyan élelmiszer létezik, amelyek termésbiztonságához a méhek és egyéb beporzók munkája elengedhetetlenül fontos.

Baj van a bambusszal, káros lehet, ha ilyen poharat, tányért használunk

2023. október 26. 17:10

Egy bambuszpohár miből is lehetne másból, mint bambuszból. Ezt gondoljuk, ugye? Pedig ezek a színes, praktikus és környezetbarát eszközök melamin felhasználásával készülnek. Ez pedig számos kérdést vet fel, legelsőként azt, hogy biztonságos-e a használatuk, vagy sem?