Életmód, gasztronómia

Céklás-kakaós csiga

Agrofórum Online

Szeretek kísérletezgetni rendhagyó íz-párosításokkal, melyeknél fontos, hogy a két, látszólag egymástól teljesen idegen íz harmonizáljon egymással, ne nyomja el egyik a másikat.

Egy ilyen újítás eredményeképp született ez a céklás-kakaós csiga, mely elsőre nem csak ízében, hanem küllemében is szokatlannak tűnhet, de higgyétek el, nagyon gyorsan szívébe zárja az ember!

 Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 kk. holland kakaópor
  • 2 kk. Nestlé kakaópor
  • 2 kk. fahéj
  • Céklapor
  • 2 tojás
  • Vaníliaaroma
  • 2 kk. nádcukor

Elkészítés:

A leveles tésztát 10 perccel felhasználás előtt kivesszük a hűtőből.

A száraz hozzávalókat a céklapor kivételével összekeverjük.

A leveles tésztát kinyújtjuk, megkenjük egy kevés tojással, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a fahéjas-vaníliás kakaóport. Ezután óvatosan feltekerjük a tésztát.

Egy kis tálban a másik tojást elkeverjük a 2 kiskanál céklaporral. Addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Ha ezzel megvagyunk, megkenjük az egész csigahengert a céklaszósszal.

Kicsit várunk, míg beissza a tészta, majd egyenlő méretű szeleteket vágunk belőle.

Beletesszük egy kivajazott tepsibe őket, majd megkenjük még egyszer a céklás tojással a csigákat.

Előmelegített sütőben, 180-190 fokon, 15-20 perc alatt készre sütjük.

Kókuszreszelékkel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Fagyasztott gesztenye: a házi tartósítás titkai

2025. november 4. 11:10

Ne hagyja, hogy megromoljon az őszi termés! Így fagyassza le a gesztenyét, hogy télen is élvezhesse az ízét.

Használható trükkök a megfelelő tűzifa kiválasztásához

2025. november 2. 16:10

Ha tudjuk, mi teszi igazán jóvá a tűzifát, akkor már nem választhatunk rosszul. Egy kulcsszó van: a fűtőérték.

Melyik tök héja ehető? Itt a válasz!

2025. november 2. 11:10

Nem minden tök héja rágós: van, amit bátran megehetünk héjastul is. Megmutatjuk, mely fajtákkal érdemes próbálkozni!

Megtilthatjuk a szomszédnak, hogy akkor zajongjon a ház körüli munkákkal, amikor akar?

2025. november 1. 09:10

Nyilvánvalóan senki sem végezhet akármikor nagy zajkeltéssel járó tevékenységet, bizonyos esetekben a szomszédoknak is van beleszólásuk ebbe a dologba.

A cékla helyes tárolása: így marad sokáig friss

2024. november 12. 16:10

Az optimális tároláshoz helyezzük a céklát fából készült ládákba, nedves homokkal vagy fűrészporral, ügyelve arra, hogy a gumók ne érjenek egymáshoz.

Meddig szüretelhetünk még a veteményesben?

2022. október 16. 05:37

Ősszel egyre többen kérdezik tőlem is, hogy mi vajon meddig szüretelünk? Titkon mindig reménykedünk a hosszú indiánnyárban, azért a korai fagyok bekavarhatnak a mi elképzeléseinkbe is.

Természetes tojásfestési ötletek a kertből

2022. április 13. 07:37

A legszebb gyerekkori emlékeink közé tartozik a húsvét is, amikor már jó pár nappal előtte elkezdtük festeni a tojást, sütöttük a locsolkodók seregének a süteményeket.

A cékla sokoldalú felhasználása

2020. február 4. 04:36

A cékla egészségre gyakorolt hatása: jelentős a cukor-, pekitin- és C-vitamin-tartalma. Védi az erek falait, így csökkenti a kardiovaszkuláris megbetegedések és a stroke kialakulásának esélyét. Csökkenti a koleszterinszintet.