Életmód, gasztronómia

Céklás-kakaós csiga

Agrofórum Online

Szeretek kísérletezgetni rendhagyó íz-párosításokkal, melyeknél fontos, hogy a két, látszólag egymástól teljesen idegen íz harmonizáljon egymással, ne nyomja el egyik a másikat.

Egy ilyen újítás eredményeképp született ez a céklás-kakaós csiga, mely elsőre nem csak ízében, hanem küllemében is szokatlannak tűnhet, de higgyétek el, nagyon gyorsan szívébe zárja az ember!

 Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 kk. holland kakaópor
  • 2 kk. Nestlé kakaópor
  • 2 kk. fahéj
  • Céklapor
  • 2 tojás
  • Vaníliaaroma
  • 2 kk. nádcukor

Elkészítés:

A leveles tésztát 10 perccel felhasználás előtt kivesszük a hűtőből.

A száraz hozzávalókat a céklapor kivételével összekeverjük.

A leveles tésztát kinyújtjuk, megkenjük egy kevés tojással, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a fahéjas-vaníliás kakaóport. Ezután óvatosan feltekerjük a tésztát.

Egy kis tálban a másik tojást elkeverjük a 2 kiskanál céklaporral. Addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Ha ezzel megvagyunk, megkenjük az egész csigahengert a céklaszósszal.

Kicsit várunk, míg beissza a tészta, majd egyenlő méretű szeleteket vágunk belőle.

Beletesszük egy kivajazott tepsibe őket, majd megkenjük még egyszer a céklás tojással a csigákat.

Előmelegített sütőben, 180-190 fokon, 15-20 perc alatt készre sütjük.

Kókuszreszelékkel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Praktikus tanácsok gombaszedőknek + videó

2025. április 7. 16:40

A tavasz első gombáit vadásztuk Vass Éva gombaszakellenőrrel a pilisi erdőkben. Megismerkedhetünk a cseh kucsmagombával, az osztrák csészegombával, de mutatunk videónkban még egy gyönyörű, ám mérgező gombát, az óriás papsapkát is.

A kovász „titkos” feladata: ettől válik egészségessé a kenyér a szervezetünk számára

2025. február 27. 16:10

A kovászban probiotikumok és prebiotikumok is megtalálhatók, amelyek az emésztőszervrendszerünkre fejtik ki előnyös hatásukat.

Miért fogyasszunk csírát?

2025. február 27. 08:10

A csíráztatott magvak olyan fogyasztásra szánt zöldségeket jelentenek, amelyeket a növekedés nagyon korai szakaszában takarítottak be.

Így készítsünk kovászt egy hét alatt!

2025. február 26. 13:10

Számos recepttel találkozhatunk, de a legfontosabb kiemelni, hogy a helyes arányok biztosítása elengedhetetlen.

Téli finomság, ami a testnek is jót tesz: együnk sok céklát!

2023. január 7. 05:38

A cékla egy jól tárolható zöldség, ráadásul a vérképzésben is segítségünkre lehet, tehát fogyasszunk belőle jó sokat!

Értékes zöldségnövényeink II. rész

2018. július 27. 11:07

Burgonyafélék, hagymafélék, gyökérzöldségek. Fogyasszuk őket is hasonlóan rendszeresen, mert egészségesek, kiskertekben is sikeresen termeszthetők hazánkban – kis odafigyeléssel. De pontosan miért is értékesek számunkra?

Zöldségvarázs natúr csirkemellel és rukkolával

2019. július 20. 05:36

Ha ránézek erre a sok színes zöldségre, azonnal mosolyogni támad kedvem. Igazi tavaszi-nyári főétel, ami tele van vitamindús zöldségekkel.

Mitől foltosodik a cékla levele, lesz-e így termés?

L. Ingrid kérdése: Kiskertemben a zöldbab felszedése után céklát vetettem, eddig szépen fejlődött, de most kerek foltok jelentek meg rajta. Szükséges ellene védekezni, mennyire komoly ez?