22℃ 15℃
június 9. Félix, Előd, Annamária, Annabella
Életmód, gasztronómia

Céklás-kakaós csiga

Agrofórum Online

Szeretek kísérletezgetni rendhagyó íz-párosításokkal, melyeknél fontos, hogy a két, látszólag egymástól teljesen idegen íz harmonizáljon egymással, ne nyomja el egyik a másikat.

Egy ilyen újítás eredményeképp született ez a céklás-kakaós csiga, mely elsőre nem csak ízében, hanem küllemében is szokatlannak tűnhet, de higgyétek el, nagyon gyorsan szívébe zárja az ember!

 Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 kk. holland kakaópor
  • 2 kk. Nestlé kakaópor
  • 2 kk. fahéj
  • Céklapor
  • 2 tojás
  • Vaníliaaroma
  • 2 kk. nádcukor

Elkészítés:

A leveles tésztát 10 perccel felhasználás előtt kivesszük a hűtőből.

A száraz hozzávalókat a céklapor kivételével összekeverjük.

A leveles tésztát kinyújtjuk, megkenjük egy kevés tojással, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a fahéjas-vaníliás kakaóport. Ezután óvatosan feltekerjük a tésztát.

Egy kis tálban a másik tojást elkeverjük a 2 kiskanál céklaporral. Addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Ha ezzel megvagyunk, megkenjük az egész csigahengert a céklaszósszal.

Kicsit várunk, míg beissza a tészta, majd egyenlő méretű szeleteket vágunk belőle.

Beletesszük egy kivajazott tepsibe őket, majd megkenjük még egyszer a céklás tojással a csigákat.

Előmelegített sütőben, 180-190 fokon, 15-20 perc alatt készre sütjük.

Kókuszreszelékkel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ezért jobb a lassan pasztőrözött tej, mint a bolti dobozos

2025. június 8. 14:10

Az alacsony hőmérsékleten és hosszabb ideig pasztőrözött tej újra reflektorfénybe került. De mitől jobb ez a módszer, mint az ipari gyorspasztőrözés? Nézzük a különbségeket!

Ötletek bodzára: így dolgozzuk fel a friss bodzavirágokat!

2025. június 1. 05:40

Végre virágzik a bodza és készülhetnek a bodzás finomságok! Az elkészítési lehetőségekből szemezgetünk most.

Varázsgomba: terápia vagy tudatmódosító kockázat?

2025. május 25. 11:10

A varázsgomba új reményt nyújthat a mentális betegségek kezelésében – de csak tudatos, szabályozott körülmények között.

Matcha-hiány: a kereslet meghaladja a kínálatot

2025. május 22. 08:10

Japánban globális keresletnövekedés okoz matcha-hiányt, miközben a termelés bővítése komoly akadályokba ütközik.

Szuperélelmiszer a magyar földekről: a cékla

2023. november 8. 14:10

Igazi szuperélelmiszer terem a magyar földeken, a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag céklát egyre nagyobb területen termesztik a gazdálkodók – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet, a FruitVeB közös piaci körképéből. A siker nem véletlen, hiszen egyre többen ismerik fel a sokoldalúan elkészíthető zöldség előnyeit.

A téli zöldségeskert kedvelt növényei

2024. február 2. 05:40

Télen mindig feljön a kérdés: mit ehetünk a kertből szezonálisan? Aki már ki van éhezve a zöldségekre, annak jó hír: télre is tartogathat kincseket a veteményeskert!

Természetes tojásfestési ötletek a kertből

2022. április 13. 07:37

A legszebb gyerekkori emlékeink közé tartozik a húsvét is, amikor már jó pár nappal előtte elkezdtük festeni a tojást, sütöttük a locsolkodók seregének a süteményeket.

A cékla csökkenti a magas vérnyomást – igyuk préselve!

2024. március 27. 14:10

A legfrissebb kutatások szerint már napi egy csésze céklalé fogyasztása is jelentősen csökkentheti a magas vérnyomást – épp ugyanannyira, mint az e célra felírt gyógyszerek.