6℃ 4℃
december 12. Gabriella, Johanna, Franciska
Életmód, gasztronómia

Céklás-kakaós csiga

Agrofórum Online

Szeretek kísérletezgetni rendhagyó íz-párosításokkal, melyeknél fontos, hogy a két, látszólag egymástól teljesen idegen íz harmonizáljon egymással, ne nyomja el egyik a másikat.

Egy ilyen újítás eredményeképp született ez a céklás-kakaós csiga, mely elsőre nem csak ízében, hanem küllemében is szokatlannak tűnhet, de higgyétek el, nagyon gyorsan szívébe zárja az ember!

 Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 kk. holland kakaópor
  • 2 kk. Nestlé kakaópor
  • 2 kk. fahéj
  • Céklapor
  • 2 tojás
  • Vaníliaaroma
  • 2 kk. nádcukor

Elkészítés:

A leveles tésztát 10 perccel felhasználás előtt kivesszük a hűtőből.

A száraz hozzávalókat a céklapor kivételével összekeverjük.

A leveles tésztát kinyújtjuk, megkenjük egy kevés tojással, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a fahéjas-vaníliás kakaóport. Ezután óvatosan feltekerjük a tésztát.

Egy kis tálban a másik tojást elkeverjük a 2 kiskanál céklaporral. Addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Ha ezzel megvagyunk, megkenjük az egész csigahengert a céklaszósszal.

Kicsit várunk, míg beissza a tészta, majd egyenlő méretű szeleteket vágunk belőle.

Beletesszük egy kivajazott tepsibe őket, majd megkenjük még egyszer a céklás tojással a csigákat.

Előmelegített sütőben, 180-190 fokon, 15-20 perc alatt készre sütjük.

Kókuszreszelékkel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Napi 1000 liter vizet teremtettek a semmiből, valóságos csoda történt

2025. december 12. 09:10

2,2 milliárd ember nem jut megfelelő, egészséges ivóvízhez a Földön. Nekik is megoldást jelenthet egy új, amerikai-izraeli találmány, amely zéró energiabefektetéssel működik. Valódi csoda!

Szénsavas vízzel öntözve sokat ártok a szobanövényeknek? A válasz meglepő lesz

2025. december 10. 16:10

A kissé állott, szobahőmérsékletű esővíz talán a legjobb a szobanövények öntözéséhez, ám ez nem mindenki számára elérhető. Ilyenkor jönnek elő a különleges alternatívák.

Olcsó karácsonyi trükkök: ünnepi klasszikusok diómentesen, recepttel

2025. december 10. 08:10

Idén a dió ára sokakat sokkol, de a karácsonyi sütésről ezért még nem mondunk le. Kipróbált receptjeinkkel könnyen pótolható az alapanyag.

Különös objektumok emelkedtek a zalai városban, mindenki a csodájukra jár

2025. december 9. 09:10

Karácsony előtt megsokasodnak a „csodák” az országban, már csak azért is, mert az emberek könnyebben jótékonykodnak, mint máskor.

Most vetjük az őszi zöldségeket!

2022. augusztus 25. 05:36

Az őszi vetések rendkívül praktikusak, mert az évnek ebben a szakában már a napi hőmennyiség is alacsonyabb, így a nagy forróságot nem kedvelő zöldségnövények, melyek még rövid tenyészidejűek is, bátran vethetők!

Ezeket vethetjük még most a veteményesbe

2022. július 31. 15:36

Régen volt egy olyan szokás, hogy július 15. után már nincs vetés, csak betakarítás. De ahogy változik az időjárás, úgy lesz igaz az is, hogy érdemes lehet még most is magot vetni a kertbe, ha hosszú ősz végén szüretelni szeretnénk.

A zöld balkon: ezeket ültetjük most a balkonra

2023. május 5. 05:36

Mit ültethetünk április végétől a balkonra? Ehhez kínálunk most pár növénytippet!

Meddig szüretelhetünk még a veteményesben?

2022. október 16. 05:37

Ősszel egyre többen kérdezik tőlem is, hogy mi vajon meddig szüretelünk? Titkon mindig reménykedünk a hosszú indiánnyárban, azért a korai fagyok bekavarhatnak a mi elképzeléseinkbe is.