Életmód, gasztronómia

Cukkinis-padlizsános lecsó házi kolbásszal

Agrofórum Online

Számomra nincs is nagyobb öröm, mint mikor a saját termesztésű zöldségeimből alkothatok valami igazán színes ételt!

Egy jó lecsó szerintem mindig nagyszerű ötlet! Nagyon gyors, nagyon egyszerű és nagyon finom. Próbáljátok ki Ti is!

 

 

 


Hozzávalók:

  • 2 sárga cukkini (zöld is tökéletes)
  • 1 nagyobb padlizsán
  • 1 üveg lecsóalap (paprika+paradicsom)
  • Fél rúd házikolbász
  • 1 kápia paprika
  • 2 kk. friss kakukkfű
  • 2 kk. friss/szárított oregánó
  • bazsalikom levél
  • bors
  • 2 kk. pirospaprika
  • olívaolaj

Elkészítés:

A cukkiniket és a padlizsánt apróbb darabokra vágjuk, majd sós vízben puhára pároljuk.

Míg a zöldségek puhulnak, felkockázzuk a kápia paprikát és a kolbászt, majd olívaolajon rövid ideig sütjük őket.

Amikor a cukkini és a padlizsán kellően megfőtt, leszűrjük a maradék levet róla, majd összekeverjük a kolbásszal és paprikával.

Ezután kis lángon hagyjuk egy pár percig összeérni az ízeket.

Felöntjük a lecsóalappal, sózunk, borsozunk, illetve hozzáadjuk a zöldfűszereket és a pirospaprikát.

Kis lángon 10 percig főzzük még.

Friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Vita a bor körül: egészséges vagy sem?

2025. május 11. 16:10

Egy új spanyol kutatás választ adhat arra a kérdésre, hogy a mértékletes borfogyasztás valóban jót tesz-e az egészségnek.

Aranyvessző: természetes gyógyír vagy túlértékelt csodaszer?

2025. május 9. 11:10

Az aranyvessző hazánkban is ismert gyógynövény, amelyet évezredek óta használnak különféle egészségügyi problémák enyhítésére.

Húsvéti termelői piacok és kézműves vásárok

2025. április 19. 13:10

Húsvét előtt országszerte rendezett termelői piacok és kézműves vásárok élénkítik a helyi gazdaságot, és ápolják a húsvéti hagyományokat.

Praktikus tanácsok gombaszedőknek + videó

2025. április 7. 16:40

A tavasz első gombáit vadásztuk Vass Éva gombaszakellenőrrel a pilisi erdőkben. Megismerkedhetünk a cseh kucsmagombával, az osztrák csészegombával, de mutatunk videónkban még egy gyönyörű, ám mérgező gombát, az óriás papsapkát is.

Kaptam egy levelet

2018. június 6. 13:44

A levél tartalma okán ide kívánkozik, a blogba, de van abban némi személyes indíttatás is, hogy szóba hozom…

Mákos guba, a megunhatatlan

2018. december 21. 04:47

Karácsony mákos guba nélkül? Nem-nem, az teljesen kizárt.

Mire használhatók fel a természetes eredetű konyhai hulladékok a kertben?

2021. november 24. 07:36

A komposztálás mellett számos egyéb lehetőség kínálkozik arra, hogy a természetes eredetű konyhai hulladékot a kert növényeinek javára fordítsuk. Lássuk, mire használhatjuk többek között a tojáshéjat, a tealevelet, a kávézaccot vagy a napraforgó maghéját!

Miből legyen sövény? II. rész – lombhullató sövénynövények

2019. június 26. 04:37

Milyen lombhullató, gyorsan növő vagy éppen dekoratív növényfajok alkalmasak sövény telepítéséhez? Melyik sövénynövény-fajnak mik az igényei, mire érdemes fokozottan ügyelni a kiválasztásnál?