Címke: Fiatal gazda

fiatal gazda

Fiatal gazda a 18 és 41 év közötti egy évnél nem régebbi egyéni vállalkozó, vagy jogi személy, aki rendelkezik MÁK ügyfél-azonosítóval és mezőgazdasági szakirányú végzettséggel. A fiatal gazda program keretében egy jól kifejtett üzleti-, és pénzügyi tervre alapuló pályázattal igényelhető  40 ezer euró (12,6 millió Ft), mely szabad felhasználású. Az előfinanszírozott támogatás elnyerése esetén egy meghatározott méretű mezőgazdasági üzemet kell létrehozni és azt legalább 5 évig üzemeltetni. A támogatottnak a saját vállalkozásban legkésőbb a 3. évtől kezdve fő állásban kell tevékenykednie. A fiatal gazdálkodókat érintő támogatási lehetőségekről, az aktuális pályázati tennivalókról az Agrofórum Online Agrártámogatások rovatából tájékozódhat.

Kapcsolódó címkék

Kaposvári Állattenyésztési NapokKaposvári Egyetemőszi káposztarepceforgókapaKaposszekcsői Mezőgazdasági Zrt.káposztafejes káposztakelkáposztarugóskapahagyma káposztafélékKAPvöröskáposztakis káposztalégykáposzta-bagolylepkekáposztamolykáposztalégykaparendszerkáposzta peronoszpórafejeskáposztakáposzta poloskakáposztafélékvörös káposztaKapj rákerti kapaCsülökápoláskáposzta gyomírtásakáposztarepcekapacitásbővítéskáposztalepkekáposztarepce hibridgazdasági kapcsolatokkáposztatermelésCégkapuKaposvárkapszaicinsorközművelő kapaKaprabogárKapszaicinoidtermeltetési kapcsolatokŐszi káposztareprceKáposztabolhabirkapörköltStart-munkaprogramkapacitáskapásnövényekKAP-reformkapacitásnöveléstárolókapacitásVidékfejlesztési Programöntözési támogatáserdészeti géptámogatáserdészeti támogatástámogatásagrártámogatásállatjóléti támogatásfiatal gazda támogatástejtámogatásterületalapú támogatásagrárátámogatásdíjtámogatáskertészeti géptámogatásőshonos állatok támogatásaagrátámogatásgéptámogatáskedvezőtlen adottságú területek támogatásaközvetlen agrártámogatásborászati támogatásszőlészeti támogatáskertészeti támogatásdöntéstámogatásközvetlen támogatáserdősítési támogatásanyatehéntartás támogatásatermeléshez kötött támogatásde minimis támogatásbaromfi állatjóléti támogatásgázolaj támogatásanyajuh-támogatásjövedelempótló támogatásnemzeti támogatásbiztosítási díjtámogatáscsekély összegű támogatássertés állatjóléti támogatásjövedelemtámogatásinduló támogatástámogatási kérelemmezőgazdasági támogatásátmeneti nemzeti támogatásokbaromfi állatjóléti támogatásokegységes területalapú támogatástermeléshez kötött közvetlen támogatásállami támogatásszőlő-bor nemzeti támogatási programtámogatásokmezőgazdasági csekély összegű támogatásuniós támogatáskamattámogatási hitelprogrammezőgazdasági támogatásokállattenyésztési támogatásokvidékfejlesztési támogatásTámogatáspolitikapályázatZöld Forrás pályázatpályázatíróFenntartható Agráriumért ösztöndíjpályázatpályázati felhívásCLAAS Stiftung pályázatvidékfejlesztési pályázatokborászati pályázatEurópai Unióeurópai uniós forrásokMagyar Államkincstár
Agrárhírek / Pályázatok

Módosult a fiatal gazdák induló támogatási pályázata

2019. június 11.

Módosult „A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás” című felhívás (VP2-6.1.1-16).

Agrárhírek / Agrártámogatások

Fiatal gazdák figyelem, újabb határidő közeleg!

2019. május 3.

Ezúttal a 2012-ben induló nyertes fiataloknak van fontos kötelezettségük!

Agrárhírek / Agrártámogatások

Fontos határidő közeleg a fiatal gazdák számára!

2019. február 22.

A következő időszakban, március 1-31. között nyílik lehetőség a megítélt támogatási összeg maradék 10%-nak igénylésére, természetesen csak bizonyos feltételek teljesülése mellett.

Agrárhírek / Agrárközélet

Fiatal gazdáknak szervez szakmai programokat az agrárkamara és az AGRYA

2019. január 15.

Az események ingyenesek, de előzetes regisztrációhoz kötöttek, az érdeklődők a kamara honlapján jelentkezhetnek.

Agrárhírek / Növényvédelem

Az AGRYA nemzetközi növényvédelmi konferenciát hirdet fiatal gazdáknak

2018. október 24.

A növényvédő szer szabályozás átalakulása, a hatóanyag kivonások komoly feladat elé állítják a gazdálkodókat.

Agrárhírek / Agrárközélet

Az AGRYA üdvözli a szervezeti változásokat az Agrárminisztériumban

2018. szeptember 12.

Az Agrárminisztérium nemrég megjelent új Szervezeti- és Működési Szabályzatában az Agrármodernizációs Főosztály feladatai között tételesen megjelennek az agrár nemzedékváltáshoz kapcsolódó feladatok.

Agrárhírek / Pályázatok

Módosult a fiatal gazda pályázat

2018. július 18.

Módosult „A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás” című (VP2-6.1.1-16 kódszámú) felhívás és dokumentációja.

Agrárhírek / Agrárközélet

Gazdaságátadás, nemzedékváltás – az AGRYA és az AgroStratéga közös kutatása

Az agrár-nemzedékváltással, gazdaságátadással kapcsolatos probléma évek óta ismert az ágazat szereplői számára, ám a megoldáshoz nem készültek megfelelő tervek és csak részben történtek érdemi intézkedések.

Blog / Gazdahely

Holló Albert, a detki fiatal gazda

Bemutatkozik a Mátra lábánál gazdálkodó Holló Albert, aki méltán büszke arra, hogy négy generáció gazdálkodik a családban.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Május végéig igényelhetők a 2012. évi fiatalgazda-támogatás kifizetési kérelmei

2018. április 23.

A kifizetési kérelem benyújtására évente május 1. és 31. között, de legkésőbb a működtetési időszak 5. évét követő évben megnyíló kifizetési időszak végéig van lehetőség.