2025. október 12. 14:10
Októbertől csak a hagyományos, korong formájú és minősített sajt nevezhető Trappistának – új rendelet lépett életbe.
2025. október 3. 07:10
A növényi italok közt új versenyző lehet a rozsital: helyi alapanyag, alacsony vízigény, ígéretes íz– és környezeti profil.
2025. szeptember 28. 11:10
A tört héjú tojás több baktérium számára nyitott kaput jelent – de nem mindig kell rögtön kidobni.
2025. szeptember 25. 13:10
Hulladékból érték: fermentációval és AI segítségével készül a jövő fehérjeforrása.
2025. szeptember 16. 11:10
Közel 55 tonna ismeretlen eredetű mézet vont ki a forgalomból a Nébih Budapesten. A készlet nem kerülhet kereskedelmi forgalomba.
2025. szeptember 14. 13:10
Magyarországon az ultrafeldolgozott élelmiszerek aránya 21 százalék, de ettől még komoly veszélyeket hordozhatnak.
2025. szeptember 2. 16:10
Valóban érdemes-e, egészséges-e teljes kiőrlésű gabonatermékeket fogyasztani? Akadnak olyanok is, akik kifejezetten félnek az ilyen jellegű termékek fogyasztásától, mert úgy gondolják egészségügyi kockázatokat hordozhatnak. A téma alapos körüljárásában Hertelendy Péter növényorvos segített nekünk.
2025. augusztus 26. 16:10
Csak hazai gyümölcsből, szigorú szabályok mentén: Barabás Attila nagymester lerántja a leplet a pálinkáról keringő tévhitekről.
2025. augusztus 23. 16:10
Az EU szigorítaná a húsos elnevezések használatát a vegán termékeken – a javaslat komoly változást hozhat a boltok polcain és a címkéken is.
2025. augusztus 19. 16:10
Az Állatorvostudományi Egyetem, valamint a CERES Holding Zrt. között kiemelt kutatási együttműködés alakult ki, amelynek fókuszában az A2 tejtermékek fejlesztése áll. Ahogy azt az egyetem rektora említette: sokakat érintenek a tejtermékekkel kapcsolatos fogyasztási problémák, és az innovatív vonal megoldást kínálhat.