A borsmenta szárítása, fagyasztása és tartósítása

2022. október 7. 13:32

A borsmentát könnyű tartósítani, így aromás frissítő ízét télen is élvezhetjük.

5 gyógynövény az őszi fáradtság ellen

2022. október 7. 07:37

Ősszel a kedvünk is borongós lehet, és a testünk is fáradt a nyári kerti munkák és feladatok után. Nézzük sorra az őszi fáradtság ellen milyen gyógynövények vethetők be!

Nébih: negyedével csökkent az élelmiszerpazarlásunk

2022. szeptember 30. 09:34

2016 és 2021 között 24%-kal csökkent az élelmiszerpazarlás a háztartásokban.

Hogyan termesszünk fejfájás-csillapító növényeket, és miként használjuk őket?

2022. szeptember 29. 14:34

Érdemes utánanézni, milyen természetes módszerek és gyógynövények állnak a rendelkezésünkre ahhoz, hogy javítsunk a közérzetünkön és megszüntessük a panaszainkat.

A kertészkedés 6 egészségre gyakorolt pozitív hatása

2022. szeptember 25. 06:34

Lássuk, miért jó kertészkedni, és milyen hatással van ez az egészségünkre!

Hamarosan a Trappista sajtra is kiterjed a Magyar Élelmiszerkönyv

2022. szeptember 13. 08:02

Az új szabályozással a fogyasztók egyértelmű és tisztességes tájékoztatást kaphatnak a megnevezésen keresztül is a minőségről és a beltartalmi értékekről.

Fermentáljunk! - A tartósítás másik szintje

2022. szeptember 8. 10:39

A fermentálás alapvetően sok odafigyelést igényel, de egy nagyon jó móka is egyben annak, aki szereti figyelni a változásokat az étele elkészülése közben.

Anyáról fiúra száll – A világjárvány idején is prémium élelmiszert gyártanak

2022. szeptember 3. 10:40

Jó pár éve már annak, hogy Nagy Lajosnéval, a Nagyné és Fiai Tehenészet és Tejfeldolgozó Üzem vezetőjével beszélgettem Hosszúpályiban.

Sárgarépa kisokos ízletes recepttel

2022. augusztus 22. 12:11

A sárgarépa nemcsak azért szuper zöldség, mert nagyon egészséges és számos pozitív élettani hatással rendelkezik, hanem azért is, mert egész évben könnyen beszerezhető, kedvező az ára, és rengeteg módon felhasználható.

A 10 legfinomabb befőzésre és tartósításra alkalmas zöldségféle

2022. augusztus 20. 08:24

Fedezze fel a befőzésre és tartósításra leginkább alkalmas zöldségeket, hogy a szezonon kívül is bármikor élvezhesse az ízüket!