3℃ -1℃
február 23. Alfréd, Polikárp, Mirtill

A nagy visszatérő: a szilvatermesztés előnyei

2025. február 20. 07:10

Miért érdemes még mindig foglalkoznunk a szilvatermesztéssel? Milyen buktatókat rejt ennek a kivételes csonthéjasnak a gondozása?

Lehetőségek a napraforgó termesztéstechnológiájának fejlesztésében

2025. február 19. 16:10

A napraforgó 0,9-1,2 millió ha területen termelhető, azaz a vetésterülete 0,2-0,4 millió ha-ral még potenciálisan növelhető.

Kiskerti növényvédelmi teendők februárban

2025. február 19. 13:10

Hamarosan jön a tavasz, és ez magával hozza a házikerti növényvédelmi teendőket is.

Mitől lesz szénahasuk a lovaknak?

2025. február 19. 11:10

A gyenge minőségű széna nem tartalmazza az állat számára szükséges összetevőket, így az állat egyre többet és többet próbál enni belőle.

Talajból támadó kórokozók elleni védekezés

2025. február 19. 09:40

Szinte mindegyik szántóföldi növényünknek van olyan betegsége, amely kialakulásáért felelős kórokozók a talajból kiindulva betegítenek.

A gubacsokról, 3. rész – Mikocecidiumok

2025. február 18. 16:10

Ismertetőnk középpontjában most a gubacsokat okozó gombák egyes csoportjai: a Kromiszta ország (Chromista regnum) és a valódi gombák országának (Fungi regnum) Blastocladiomycota, Chytridiomycota törzsei állnak.

A sárgulás nem biztos, hogy nagy bajt jelent

2025. február 18. 15:10

Az árpa élettani sárgulása gyakori jelenség, azonban nem kell, hogy feltétlenül aggodalomra adjon okot. Betegség egyelőre nincs a táblán.

Egy kis növényélettan: hogyan kerüljük el az „éhezésüket”?

2025. február 18. 13:10

Ne várjuk meg, hogy a növényünk hiánytünetekkel jelezze az „éhezést”, mert akkor már termésveszteséggel mindenképpen számolnunk kell!

Mikrobiológiai megoldások a toxinszennyeződések ellen

2025. február 18. 08:10

A korábbi problémák mellé a forró, aszályos években csatlakozott a döntően a kukorica termését beszennyező aflatoxin-szennyezés is.

Kitozán, ami nemcsak a diétásoknak segít, hanem a növényeknek is!

2025. február 17. 13:10

A kitozán egy poliszacharid, amelyet a rákfélék külső csontvázaiból nyernek, tehát elmondható, hogy természetes eredetű anyagról van szó.