21℃ 11℃
október 23. Gyöngyvér, János, Gyöngyi
Életmód, gasztronómia

Balatonon új ital született: hungarikumok házasítása amerikai beütéssel

Agrofórum Online

Zamárdiban mutatta be a vendéglátós szakma képviselőinek a helyi Fenegyerekek Zrt. saját fejlesztésű Vadvíz családját.

Vadvíz-Hard seltzer-Zamárdi

„Az Egyesült Államokból érkező alkoholos italok legújabb trendje, a hard seltzer – egy áttetsző szénsavas alkoholos ital, jellemzően csipetnyi gyümölcs ízesítéssel, amelynél a kívánt alkohol- és széndioxid szintet fermentációval érik el. Nem sör, noha hasonló, hagyományos eljárással készül. Miközben a legjelentősebb és legismertebb alkoholos italok több száz, sőt több ezer évvel ezelőtt születtek, a hard seltzernek elég volt pár év, hogy teljesen felforgassa az alkoholos italok piacát a tengerentúlon. Most pedig már ott tartunk, hogy a szakemberek az idén 2,5 milliárd dolláros forgalomra számítanak az USA-ban, közben pedig Kanadában, Ausztráliában és egyes nyugat-európai országokban is egyre nagyobb a rajongók tábora.”

Pach Gábor, cégvezető elmondta: magyarosítottuk ezt a tengerentúli népszerű italt. Kiváló minőségű Fenegyerek pálinkával és saját készítésű szikvízzel dolgozunk, mindkettő Hungarikum. E kettő házasítása egy új előállítási móddal, speciális palackozási technológiával, kicsit más, mint a már magyar piacon található hard seltzerek. Ez indokolta a termék magyar elnevezését is, ami – visszavezetve a pálinka egyik színónimájára és a szikvíz jelenlétére – Vadvíz lett.

Úgy gondoltuk e termékcsaládunk megérdemel egy saját márkanevet ez pedig a: BALATONI VIRGONC. A virgonc név szintén tudatos választás, hiszen ez is egy Fenegyerek termék, talán azt is mondhatjuk, „kistesó” – tette hozzá Pach Gábor.

Ha megnézzük a Virgonc szinonimáit: erőteljes, tüzes, friss, élénk, mozgékony, izgő-mozgó, nyüzsgő, serény, pezsgő, eleven, dinamikus, lendületes, vérmes, agilis, lelkes, nyughatatlan, pörgős, életteli, fáradhatatlan, tevékeny, izgága, éber, energikus, örökmozgó, buzgó, tetterős, élő, motivált, elszánt, vérpezsdítő, igyekvő, huncut, csintalan, pajzán, pajkos, neveletlen, játékos, pimasz, bohó, csacska, komisz; ez mind igaz a termékre és a terméket megalkotó cégvezetőre is.

– Úgy gondoljuk, alkottunk valami újat, frisset! Az ízélményre büszkék vagyunk és bátran mutatjuk meg saját fejlesztésű regionális termékünket. Fontos tudni, hogy ez egy alkoholos ital, viszonylag alacsony alkohol százalékkal, két különböző 4,5 illetve 8 %-os alkoholtartalommal, mely a sör és a fröccs kihívója lehet. Nem tartalmaz sem cukrot sem ízesítő anyagot, nincs glutén, kalória tartalma pedig igen csekély, 100 illetve 160 kilokalória, ami kb. fele a sörének. Nem keserű, nem savanyú és értelemszerűen nem is édes. Teljesen natúr, sok szénsavval, mely felbontáskor igen erős hanghatással jár

– foglalta össze a cégvezető a legfontosabb tudnivalókat.

A Balatoni Virgonc 0,33-as kiszerelésben, csatos üvegben kerül forgalomba, ugyanis a betétdíjas termékkel is csökkenteni szeretnék a gyártók a környezeti terhelést, mindamellett pedig az ital így elegánsabb, jobban megőrzi a szénsavat.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Eldőlt a nagy kérdés, hogy mossuk vagy ne mossuk a diót

2025. október 22. 09:10

A héjas és a hántolt dió tárolás, felhasználás előtt nagyjából hasonlóan kezelendő, a tisztítás, mosás terén is szinte ugyanaz javallott az esetükben.

Óránként megevett egy tojást, ez történt a szervezetével egy hónap alatt

2025. október 19. 13:10

Milyen hatással van a testünkre, ha 30 nap alatt megeszünk 720 darab tojást? Kipróbálták, és az eredmény több mint meglepő.

Tökéletes birsalmasajt házilag – lépésről lépésre

2025. október 19. 07:10

Bemutatjuk, hogyan készíthető autentikus birsalmasajt – a legjobb arányokkal, praktikákkal és tárolási tippekkel.

A világ legdrágább kávéja: a cibetmacska titka

2025. október 18. 05:40

A Kopi Luwak története egyszerre szól a luxusról, a különlegességről és az etikai dilemmákról.

Uniós oltalmat kapott a „Nagykunsági birspálinka" is

2021. szeptember 2. 07:03

A „Nagykunsági birspálinka” nemzetközi viszonylatban is elismert termék, az exportértékesítés Romániától Kanadáig terjed.

Megválasztották az Agrárminisztérium pálinkáját

2021. október 11. 07:58

A pálinka nemzetünk egyik kiemelkedő produktuma és hungarikumaink egyike, mely világszínvonalú minőséget képvisel úgy külsőségeiben, mint belső értékeiben - mondta az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára pénteken az OMÉK-on, a Nemzeti Pálinkakiválóság Program Díjátadóján.

Nem került le a polcokról a "gönci barackpálinka"

2018. október 15. 06:25

Nem került le a polcokról a "gönci barackpálinka" megnevezésű eredetvédett pálinkatermék.

Már a sövényből is pálinkát főznek

2020. augusztus 10. 11:07

Gondolta volna, hogy magas minőségű pálinkát díszítő vagy sövényalkotó növényfajták gyümölcsterméséből is lehet készíteni? Hallott már a Nógrádikumként ismert borzag pálinkáról?