Gépészet
Gépészet

A LEMKEN módosítja portfólióját

A LEMKEN módosítja portfólióját

Agrofórum Online

A szántóföldi gépesítés specialistájaként a LEMKEN missziójának alapja a tudás, a minőség és az innováció.

A célok teljesítése érdekében a cégnél a következő elhatározásokra jutottak:

  • A hagyományos szántóföldi permetezőgépek gyártását 2020 végén befejezik.
  • Erősítik a mechanikai gyomirtás és a szelektív növényápolás üzletágát.
  • A Hareni gyártóüzemet átprofilírozzák és egyúttal bővítik a hagyományos és precíziós vetés technológia gépeinek gyártására.
  • Az Alpeni bázis a talajművelő gépek gyártására fókuszál.

A LEMKEN Alpeni központja

A gazdák számára széles körű és magas színvonalú talajművelési, vetési és növényvédelmi gépsorokat kínálnak, kiegészítve a szolgáltatások széles skálájával. A fenntartható növényvédelemről folytatott viták és a különféle piacokon folyamatosan növekvő jogi követelmények viszont arra kényszerítik a mezőgazdasági gépgyártókat, hogy kezdjék meg a hagyományos szántóföldi permetezőgépek gyártásának leállítását.

Anthony van der Ley ügyvezető igazgató véleménye szerint: „Több, mint 10 év után sem értünk el olyan nagyságot, amely a piac szempontjából releváns ebben a szegmensben. Az egyes értékesítési piacokon a jogi szabályozás növekszik, és egyre heterogénebbé válik. Ennek következtében nem rendelkezünk olyan LEMKEN szántóföldi permetezőgéppel, amely az általunk megkövetelt minőségi előírásokat és ügyfeleink különféle kívánságait teljesíteni tudja és kielégítő gyártási darabszámot képes teljesíteni. Az is látható, hogy a növényvédő szerekre vonatkozó határértékek folyamatosan növekednek. Noha a legutóbbi Agritechnica kiállításon a jövő szempontjából ígéretes új modelleket mutattunk be, és csapatunk tagjai várják a termékeink jó fogadtatását, úgy gondoljuk, hogy ez az az időpont, amikor permetezőgépeinket felelősségteljes módon vonhatjuk ki gyártási programunkból.”

Ezzel a lépéssel a LEMKEN családi vállalkozás erős és független pozíciót kíván elérni a jövőben. Ez azt jelenti, hogy meg akarja erősíteni és tovább bővíteni a talajművelő, a vetéstechnikai és a növényápoló gépek területén elért, innovatív piaci vezető szerepét. A jövőben a „Crop Care” program a fenntartható növényápoló megoldásokra fog összpontosítani (beleértve a nemrégiben bevezetett műtrágyaszórókat is). E célból a LEMKEN két évvel ezelőtt megvásárolta a holland Steketee kultivátor céget. Ez lehetőséget ad a mechanikai gyomirtás és a pontos, szelektív sáv- vagy foltpermetezés kombinációjára, és így lehetővé teszi a környezetbarát megoldások alkalmazását. Az új eljárásokkal a termelők egyúttal időt és költséget is megtakaríthatnak.

Steketee intelligens sorközművelő kultivátor

Van der Ley úgy látja, hogy a fejlődés trendje a mechanikai gyomirtás és az intelligens vezérlési megoldások együttes alkalmazását igényli. „A Steketee nem csupán innovatív kultivátor technikával rendelkezik portfóliójában, hanem a piacon található legintelligensebb kamera-technológia is az övé.  Ezeket a gépeket be akarjuk illeszteni a saját digitális megoldásainkba. A környezet nagyon gyorsan változik. Éppen ezért a mezőgazdasági termelők és a vállalkozók most pozicionálják magukat – függetlenül attól, hogy bio- vagy hagyományos gazdálkodást folytatnak -, hogy a legjobb modellt válasszák, amely biztosítja számukra az intelligens, fenntartható termelés lehetőségét. Ez a jövő kérdése mindannyiunk számára, annak érdekében, hogy a környezeti korlátozások ellenére a globális, biztonságos élelmiszer-ellátást megvalósíthassuk.”

A LEMKEN Hareni üzeme

A Hareni (Emsland) üzem, ahol a permetezőgépek gyártása folyt megmarad, sőt kibővítésre kerül és a jövőben ott történik a vetőgépek összeszerelése. Ezzel a lépéssel lehetséges lesz az erősen megnövekedett igény kielégítése ezen a területen, és helyet lehet biztosítani a tervezett új hagyományos és precíziós vetőgép modellek előállítására. Ugyanakkor ez további kapacitásokat szabadít fel az Alpeni központban, ahol a talajművelő gépek gyártása folyik. A LEMKEN szántóföldi permetezőgép tulajdonosai számára továbbra is garantált a tartalék alkatrészek biztosítása és a LEMKEN szerviz által nyújtott támogatás igénybevétele. Az ügyfelek megrendeléseit továbbra is elfogadják és az év végéig teljesítik.

Forrás:

https://lemken.com/en/lemken-news/news/detail/detail/lemken-realigns-product-range/

 

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Bátran tankolhat HVO-t a traktorba?

2024. július 11. 13:10

Németországban az úgynevezett HVO100 üzemanyagot (amely szinte szagtalan és tiszta, mint a víz) 2500 üzemórán keresztül tesztelték traktorokban.

Új traktorokat mutatott be a John Deere, itt a 6M sorozat

2024. július 7. 14:10

A kompakt 6M 95-östől a nagy teljesítményű 6M 250-es modellig terjedő sorozat különböző alvázméretekkel rendelkezik.

Messze még a kilábalás a mezőgazdasági pótkocsik piacán

2024. július 5. 14:40

Idén a június az első olyan hónap a hazai mezőgazdaságipótkocsi-piacon, amikor száz darabnál több pótkocsi kelt el.

Kiemelkedő szárzúzás, maximális szemmentés – OROS SUN napraforgó adapterek

2024. július 1. 10:10

A napraforgó adapterek fejlesztése során a legfontosabb szempont a szemveszteségnek a minimalizálása volt.

A szántóföldi kártevők jelentőségének átrendeződése napjainkban (1.) - Termelési viszonyok, vetésszerkezet, növénynemesítés

2019. június 8. 07:33

A cikksorozat első részében a változó termelési szerkezet és a termelésben megjelenő modern fajták szántóföldi kártevők jelentőségének átrendeződésében betöltött szerepét mutatja be a szerző.

Nagyon sok a moníliás fertőzés

2018. szeptember 13. 07:00

Szeptember első dekádját a csendes, nyugodt nyárvégi időjárás jellemezte. A nappali hőmérséklet általában 25-30 0C között mozgott, éjszakánként viszont már nem volt több 10-15 0C- nál. A levegő magas páratartalma miatt éjszakánként erős harmatképződést lehetett tapasztalni. A kedvező időjárás nem akadályozta a mezőgazdasági munkákat. Jó ütemben halad a szőlő szürete és a téli alma betakarítása.

Meglepetés a repcetáblán!

2021. október 1. 06:38

Néha megesik, hogy az ember kimegy egy repcetáblára, kigondolja előre, mit fog keresni, mit fog figyelni, és aztán alaposan meglepődik.

A varasodás elleni sikeres védekezés elemei

2023. március 22. 11:38

Az almának nincs még egy olyan kórokozója vagy kártevője, ami hasonló intenzitású védekezést kívánna, mint a ventúriás varasodás (Venturia inaequalis). A betegség elleni védekezés a növényvédelem gerincét képezi, annak éves költségéből 40-50%-ot tesz ki. A jól átgondolt, megtervezett védekezési program tehát kulcskérdés.