Gépészet
Gépészet

A Versatile Acros 595 plus kombájn a vépi repcében is bizonyított (+VIDEÓ)

A Versatile Acros 595 plus kombájn a vépi repcében is bizonyított (+VIDEÓ)

Agrofórum Online

A Vektor Holding Kft. júliusi betakarítási bemutatósorozatának második rendezvénye a Szombathelyhez közeli, Vas megyei Vép határában zajlott, amelynek középpontjában egy Versatile Acros 595 plus kombájn állt. A gép ezúttal repcében mutatta meg tudását a környékről összegyűlt gazdálkodóknak.

„A Versatile Acros 595 plus termékünk a dobos kombájnjaink között a középső kategóriát képviseli. A gépben egy 335 LE teljesítmény leadására képes, 9 literes Cummins motor dolgozik. A bemutatón látható kombájn egydobos rendszerű, egy 800 mm-es cséplődobbal rendelkezik, ami a cséplést és a leválasztást is elvégzi. Ezt követően öt aktív szalmarázó láda helyezkedik el, amelyek egyenként 30 cm szélesek. A kombájn csatornaszélessége tehát 1500 mm” – mutatta be a betakarítógépet a rendezvényen Németh Zoltán termékfelelős.

Június óta nagyon megszerették

A bemutatott, 6 méteres vágóasztallal dolgozó Versatile Acros 595 plus júniusban érkezett Vépre, a szezont pedig folyamatosan végigdolgozta a környező területeken. Ennek köszönhetően a 430 hektáros gazdaságban van már némi tapasztalat a géppel kapcsolatban, amelynek megvásárlásakor főként az ár-érték arány döntött.

„Le kellett váltanunk a régi CLAAS kombájnunkat, és egy hasonló teljesítményű, hasonló képességű eszközre volt szükségünk, amely el tudta látni a saját területünk gépi munkáit. Először használtat akartam vásárolni, de miután jobban utánajártam a dolgoknak, végül egy új Versatile mellett döntöttünk, aminek az egyik legfontosabb oka a rendkívül kedvező ár volt. Nem is bántuk meg, az első szezonban kiválóan teljesített, akár napi 20 hektárt is be tudunk takarítani a segítségével” – mondta el az Agrofórumnak a kombájn tulajdonosa, Kajcsos György egyéni vállalkozó.

Az új gépet nemcsak a gazdálkodó, de gépkezelője is dicsérte, ami szintén kiváló referencia, hiszen Mészáros Róbert naponta több órát ül a Versatile fülkéjében. „Csak jót tudok róla mondani. Van nálunk két másik, elterjedtebb márkájú gép is, de nem lehet különbséget érezni köztük. Ez semmivel sem rosszabb a versenytársainál. A kabin is nagyon komfortos, jó a kilátás. Rosszat nem lehet rá mondani” – fogalmazott a gépkezelő.

Korábbi videónk az első helyszínről, Tordasról:

Versatile kombájnokat tehát egyre több területen láthatunk, hiszen az idei szezonban is jónéhány gép talált gazdára. Amennyiben további információt szeretne kapni a cikkünkben és videóinkban bemutatott betakarítógépekről, keresse a Vektor Holding Kft.-t.

(Gribek Dániel – Agrofórum Online)

„Ilyen etetőkocsit még nem láttunk” – Megérkezett az első önjáró Trioliet Magyarországra

A közelmúltban a Pusztaszabolcsi Mezőgazdasági Zrt. szarvasmarhatelepén adták át Magyarország első Trioliet Triotrac önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsiját.

Így még sosem láttad a CASE IH legújabb kombájnját - VIDEÓ

Néhány hónapja nemzetközi sajtótájékoztatón mutatta be új Axial-Flow 250-es kombájnsorozatát a Case IH.

Lépéstartás a gépfejlesztéssel - Gumiabroncs körkép 2018 (2. rész)

Az új fejlesztésű mezőgazdasági gumiabroncsok egyre nagyobb méretben (átmérő, szélesség) készülnek annak érdekében, hogy a nagy motorteljesítményű traktorok vonóerő kifejtését, illetve az önjáró betakarítógépek nagy tömegének hordozását alacsony talajtömörítéssel legyenek képesek megvalósítani.

Lépéstartás a gépfejlesztéssel - Gumiabroncs körkép 2018 (1. rész)

A követelmények jelentős részének manapság a nagy átmérőjű, széles profilú, radiál szerkezetű, nyitott nyílbordázatú (AS mintázatú), IF (Improved Flexion) vagy VF (Very High Flexion) technológiával gyártott gumiabroncsok felelnek meg leginkább.

Nemesgörzsönyi aratás Versatile kombájnnal (+VIDEÓK)

A Versatile Vector 425 kombájn 6000 literes magtartállyal rendelkezik, ami alapfelszereltségként rendelkezik a hidropulzátor rendszerrel.

2018. július 30. 13:33

Gépészet Videó

Ha gépet adna el vagy venne: TRADUS már magyarul is

Újabb, online globális gépkereskedői piactér érhető el magyar nyelven, elindult a TRADUS magyar nyelvű változata is.

2018. május 8. 07:02

2500: ünnepélyes kombájnátadás Belvárdgyulán

Az AXIÁL Kft. a kétezer-ötszázadik, Magyarországon értékesített kombájnt adta át a Belvárdgyulai Zrt-nek. A Baranya megyei településen működő vállalkozás ezzel a 25. CLAAS kombájnját vehette birtokba.

2018. június 5. 08:34

Így aratják az őszi búzát Tabajd határában (VIDEÓK)

Zsár Ernő Tamás tabajdi fiatal gazdálkodót látogattuk meg, ahonnan élőben jelentkeztünk a fülkéből, valamint drónvideót is készítettünk.

2018. július 4. 09:07