Gépészet
Gépészet

Az izraeliek újra kezdik! – Új Galileo AgriCup gumiabroncs

Az izraeliek újra kezdik! – Új Galileo AgriCup gumiabroncs

Agrofórum Online

A cseh Mitas társaság az izraeli Galileo start up-pal együttműködve létrehozta és az Agritechnica 2013 kiállításon bemutatta a PneuTrac gumiabroncsot. Miután a Trelleborg társaság megvásárolta a Mitas-t, a PneuTrac abroncsokat beillesztette portfóliójába, de elsősorban a szőlő- és gyümölcsműveléshez ajánlotta. A Galileo Ltd. a találmányát tovább fejlesztette és AgriCup márka néven a török Petlas céggel együttműködésben gyártja és forgalmazza. Az új gyártmányt a párizsi SIMA és a müncheni BAUMA kiállításokon mutatták be.

Galileo Wheel – Pneu Trac (Mitas + Trelleborg) – Új Galileo AgriCup

A Galileo AgriCup Tyre története

A Galileo fejlesztő csapata a nehéz terepjáró járművek futómű fejlesztésével foglakozik. Gumiabroncs gyártókkal, farmerekkel és gépgyártókkal történő, több mint tízéves együttműködés eredményeként kifejlesztették a Galileo CupWheel Tires abroncsukat, amely új szabványt jelent a hatékony és fenntartható terepjárás számára.

Alon Hayka a Galileo Wheel társaság ügyvezetője szerint az elmúlt száz évben az abroncsfejlesztésben annyi történt, hogy ötven évvel ezelőtt a diagonál abroncsokat felváltotta a radiál. A cég által kifejlesztett CupWheel Tire technológia, amely a radiál abroncs és a gumiheveder terepjárási előnyeit egyesíti egy új, a jövőt meghatározó gumiabroncs kialakítást eredményez és lehetőséget ad a gumiabroncsok számos problémájának kiküszöbölésére a mezőgazdasági, az erdészeti, az ipari és a katonai alkalmazás területén.

Mezőgazdasági alkalmazás

Ipari alkalmazás

Erdészeti alkalmazás

Katonai alkalmazás

A CupWheel Tire 2013-as bemutatkozása mély benyomást tett az agrártársadalomra. Az elmúlt években a Mitas, majd a Trelleborg társasággal történő szoros és produktív együttműködés után a CupWheel Tire ismét az érdeklődés előterébe került annak következtében, hogy a GalileoWheel kiterjesztette kapcsolati hálóját élenjáró gépgyártókkal, farmerekkel és ipari vállalkozókkal.

A párizsi SIMA kiállításon a Galileo Wheel társaság felfedte elképzeléseit a CupWheel Tire jövőjét illetően. Alon Hayka a Galileo Wheel társaság ügyvezetője elmondta, hogy az elmúlt években sikeres együttműködést folytattak a Trelleborg társasággal. A kiállítás viszont alkalmat nyújtott az új technológia eredményeinek és alkalmazási területeinek bemutatására. Például a közeljövőben jelentkeznek az öntöző berendezésekhez és a kompakt rakodógépekhez használható CupWheel abroncsokkal, amelyek a kísérletek során már sikeresen szerepeltek.

A CupWheel Tire, amely egyesíti a radiál abroncs és a gumiheveder terepjárási előnyeit egy olyan vadonatúj tervezési koncepció, amely maximálja a hatékonyságot, csökkenti a talajtömörítést és minimalizálja az idő kiesést. Avishay Novoplanski a CupWheel feltalálója és a Galileo Wheel cég műszaki vezetője szerint a CupWheel Tire egy új lehetőséget jelent a gép és a talaj közti kapcsolatban. Éveken keresztül igyekeztek minden egyes aspektust, funkciót finomítani, annak érdekében, hogy az abroncs működésének új minőségét hozzák létre. Ez a vontatási hatásfok és teljesítmény olyan új dimenziója, amely által a költségek csökkenthetők és a vezetői kényelem növelhető.

Fő jellemzők:
• nagyobb felfekvő felület egyenletes terhelés eloszlással,
• jobb vontatási hatásfok, energia megtakarítással,
• kedvezőbb vezetői kényelem és biztonság,
• kedvező keresztirányú stabilitás és hatékonyabb kormányzás.

Üzemeltetési előnyök:
• a gép tömegének egyenletes eloszlása,
• a nagyobb felfekvő felület eredményeként alacsonyabb talajnyomás, ezáltal kisebb talajtömörítés,
• a jobb vontatási hatásfok eredményeként kisebb szlip, alacsonyabb üzemi költség és nagyobb hajtóanyag megtakarítás,
• az alacsony abroncsnyomás eredményeként stabil, kényelmes és biztonságos vezetés,
• a lapos gumiabronccsal való üzemelés csökkenti az idő kiesést.

Az AgriCup abroncs egyesíti a gumiheveder és a radiál abroncs előnyeit, amely a nagy traktorok és kombájnok üzemeltetése során nagyobb flexibilitást és talajkímélést eredményez.

Az új fejlesztés lényege, hogy míg a radiál gumiabroncsok keresztmetszete ovális és a karkaszuk C-formát követ, addig az új gumiabroncs keresztmetszete harmonikaszerű, a karkasza pedig V-formájú. Az ilyen abroncsok keresztirányú stabilitása alacsonyabb guminyomásnál is sokkal jobb, mint a radiál abroncsoké.

Hatékony keresztirányú stabilitás

A Galileo Wheel abroncs különleges V-formájú geometriája megelőzi az oldalfal sérülés kialakulását. A hagyományos abroncsok vékony és flexibilis oldalfalával szemben, a Galileo AgriCup abroncs flexibilitása lehetővé teszi az abroncs befelé dudorodását lényegesen csökkentve a defekt veszélyét. Hozzátéve a lapos üzemeltetési képességet, minimálisra csökkenthető az idő kiesés.

A Galileo AgriCup kifejlesztésénél a talajra gyakorolt hatás volt az elsődleges szempont. A nagyobb felfekvő felület eredményeként az AgriCup jobb vonóképességgel és kisebb talajnyomással dolgozik. Az AgriCup nemcsak kényelmesebb munkakörülményt, hanem nagyobb profitabilitást eredményez.

Avishay Novoplanski a CupWheel feltalálója és a Galileo Wheel cég műszaki vezetője szerint az AgriCup egy új előnyös lehetőséget jelent a nagyteljesítményű traktorok és kombájnok számára. A fejlett technológia eredményeként az új abroncsok megkönnyítik és gazdaságosabbá teszik a munkát.

Összehasonlító táblázat

A Galileo AgriCup „harmonikaszerű” kiképzése problémamentesen illeszthető a szabványos felnikhez, nem igényel semmilyen módosítást a meglévő járműveken.

Forrás: Galileo Wheel; (https://www.entraid.com/articles/les-pneus-au-sima-nouveautes-michelin-trelleborg-mitas-galileo)

Mosolyogni fogsz - Ford Ranger Raptor teszt

2019. augusztus 15. 13:10

Egy pickup a gazdálkodó egyik leghűségesebb társa lehet. Több, mint munkaeszköz, afféle iroda is, hiszen rengeteg időt tölt benne. Pénzt is keres vele, ugyanis ezzel járja a határt, ellenőrzi az állományokat, ezzel visz olykor vetőmagot, műtrágyát, ebédet a kombájnosnak. És hogy mindezt jókedvűen tegye, arról képes gondoskodni a Ford Ranger Raptor.

Gépészet Képgaléria

A repce karógyökereinek kifejlesztve - HORSCH Focus vetőgép a Vas megyei gazdaságban

2019. augusztus 14. 10:02

Költségtakarékos, precíz és a száraz időszakokban is megfelelő indulást biztosít a növényeknek. A HORSCH Focus gabonavető gép egy menetben juttatja ki a műtrágyát és a vetőmagot a repce vetésekor.

Gépészet Képgaléria Videó

Mini vagy Maxi? Hogyan tovább traktorfejlesztés?

2019. augusztus 13. 05:37

Az új nagy teljesítményű traktorok rendkívül drágák, viszont a tömegük még így is túl kicsi ahhoz, hogy hatalmas teljesítményüket hatékonyan alakítsák át vonóerővé. A további jelentős tömegnövelés azonban számos ok miatt nem tűnik követendő fejlődési iránynak.

ID DAVID életérzés a szőlőkbe, gyümölcsösökbe kizárólag a Vektor kínálatából! - Egy termékcsalád, melyért hálásak lesznek növényei!

2019. augusztus 12. 10:42

Az Industrias David egy spanyol vállalkozás, akik évtizedek óta gépeket gyártanak szőlőkbe és gyümölcsösökbe. Felmerül a kérdés, hogy ebben mi a különleges, hisz ezt sok más gyártó vállalat is megteszi?

Itt az AMAZONE új dobása: önjáró Pantera 4503

2019. április 26. 06:39

A Pantera 4503 központi része egy Deutz 6-hengeres motor 218 lőerős motorteljesítménnyel. A kipufogógáz-utókezelés terén az AMAZONE a dízel-oxidációs katalizátorral és dízelrészecske-szűrővel felszerelt, környezetkímélő kipufogógáz-visszavezetésre helyezi a hangsúlyt.

Új fejlesztések a vetés precizitásának növelésére

2019. március 14. 10:51

A Precision Planting cég (Tremont, Illinois, USA) bemutatta új fejlesztéseit: a SmartDepth mélységállító rendszert, a FurrowForce barázdazáró rendszert és a 20/20 monitor applikációt.

A John Deere nyerte a legtöbb AE50 díjat

2019. február 9. 11:14

A díjazás a termékfejlesztés azon eredményeit ismeri el, amelyek által a felhasználók időt, költséget és élőmunkát takaríthatnak meg.

Felavatták a CLAAS cég új tesztközpontját

2019. április 25. 04:34

Az új tesztállomás segítségével lerövidíthető és a termelési ciklusoktól függetleníthető a kombájnok, járvaszecskázók és traktorok fejlesztési ideje. A szimuláció lehetővé teszi a mérnökök számára a gép működési és megbízhatósági ellenőrzését még a fejlesztés korai stádiumában.