Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

Bemutatkozik a 10 méteres Caterpillar teleszkópos rakodó (+VIDEÓ)

Bemutatkozik a 10 méteres Caterpillar teleszkópos rakodó (+VIDEÓ)

Agrofórum Online

Igazi újdonsággal érkezett a hódmezővásárhelyi Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokra a Huntraco Zrt., a népszerű C szériás teleszkópos rakodógépeket ugyanis a közelmúltban felváltotta a D sorozat. A rendezvényen a 3510D típust láthatták a gazdálkodók, ami a gyártó egy régebbi hiányosságát pótolta, 7 és 14 méter között ugyanis eddig nem tudtak gépet ajánlani.

Az új rakodó ugyanakkor 3500 kilogramm maximális teherbírás mellett 9,8 méterre rakodhat. A fülke minden korábbinál kényelmesebb lett, és a kilátás is jobb. Az új dizájn, az új kapcsolók mellett opcióban egy színes monitor is elérhető, amelyen többek között a tolatókamera képét követhetjük nyomon. Az ülés lehet mechanikus rugózású, légrugózású és fűthető légrugózású.

A rakodógépet egy 440 köbcentiméteres Caterpillar motor hajtja, 110, 124, valamint 142 LE teljesítményben érhető el, és a TIER IV Final emissziós követelményeknek is megfelel. A motort hosszirányban szerelték be, így a szervizelési pontok könnyen elérhetők, illetve a gém is középen helyezkedhet el, ami a stabilitás szempontjából lényeges. A hidraulikusan hajtott hűtőegységnél a levegő iránya bármikor megfordítható, így az szinte karbantartásmentes, csak nagyon extrém körülmények között kell manuálisan kitisztítani.

Bár néhány más rakodógéphez képest az új Caterpillar tengelytávja hosszabb, a fordulási sugár nem növekedett, a gép kiválóan manőverezhető, irányítható. A powershift váltó 6 előre és 3 hátra fokozatot nyújt akár 40km/h sebességig is, mindezek mellett pedig további előny, hogy a rakodógéppel akár 12 tonnás pótkocsit is vontathatunk.

Kerner, ezzel csak nyer! ORSZÁGOS KERNER ROADSHOW

2019. július 17. 09:53

Kedves Magyar Gazdák! Gyertek, tartsatok velünk, találkozzunk az országos körút valamelyik állomásán!

A két Güttler talajművelő eszköz a legtöbbet használt gép a gazdaságban

2019. július 5. 05:47

A Güttler a SuperMaxx-ot mint 4 évszakos kultivátort kínálja, mely alkalmas: talajszellőztetéshez, felületnöveléshez, tarlóhántáshoz, köztes növények vetéséhez és fagyos talajok műveléséhez.

Talajlazító ajánlat hazai referenciákkal és videókkal

2019. július 4. 13:51

A talajlazítás fontosságát nem lehet elégszer kihangsúlyozni, a megfelelő időben és módon végzett lazítás látványos eredményeket hozhat a termelésben. A talajlazító alkalmazásával javíthatjuk talajaink állapotát, megszüntethetjük a károsan tömörödött eke- és tárcsatalp réteget. A lazított talajrétegben a víz mélyebbre jut, növekszik a talaj levegőtérfogata és felgyorsul a talaj biológiai élete.

Gépészet Videó

A John Deere cég új fejlesztéseket jelentett be az S700 kombájnok 2020. évi modelljeire

2019. július 4. 09:38

A John Deere cég ismertette az S700 kombájnok 2020. évi újdonságait: fejlett automatizálás, adat kezelés, szalmaelhelyezés.

Hamarosan nyílik az egyik legrangosabb hazai állattenyésztési kiállítás

2018. április 20. 07:04

Kevesebb, mint egy hónap múlva, 2018. május 10-11-12. napokon immáron 25. alkalommal nyitja meg kapuit az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, melynek a Hód-Mezőgazda Zrt. ad otthont.

Nemzetközi bírói csapattal a hódmezővásárhelyi kiállítás függetlenségéért

2019. május 8. 04:21

Idén hat külföldi show-bíró bírál négy szarvasmarha fajtában a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon.

Így ünnepelt AXIÁL Kft. a jubileumi Állattenyésztési Napokon

2018. május 17. 15:29

Véget ért a 25. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, melyen az AXIÁL Kft. is részt vett. A jubileumi kiállítás kapcsán Umenhoffer Péter, marketingigazgatóval beszélgettünk arról, mivel készültek a rendezvényre és megítélése szerint, hogy sikerült az.

Robot fejőgép, agrárvilágítás, biztonsági nyakfogó... - Állattenyésztési innovációk Hódmezővásárhelyről

2019. május 22. 16:46

Az agrárinformatika és tartástechnológia kapcsán a megosztott helyezéseknek köszönhetően a szakmai zsűri összesen hat fejlesztést emelt ki.