Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

Bemutatkozik a 10 méteres Caterpillar teleszkópos rakodó (+VIDEÓ)

Bemutatkozik a 10 méteres Caterpillar teleszkópos rakodó (+VIDEÓ)

Agrofórum Online

Igazi újdonsággal érkezett a hódmezővásárhelyi Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokra a Huntraco Zrt., a népszerű C szériás teleszkópos rakodógépeket ugyanis a közelmúltban felváltotta a D sorozat. A rendezvényen a 3510D típust láthatták a gazdálkodók, ami a gyártó egy régebbi hiányosságát pótolta, 7 és 14 méter között ugyanis eddig nem tudtak gépet ajánlani.

Az új rakodó ugyanakkor 3500 kilogramm maximális teherbírás mellett 9,8 méterre rakodhat. A fülke minden korábbinál kényelmesebb lett, és a kilátás is jobb. Az új dizájn, az új kapcsolók mellett opcióban egy színes monitor is elérhető, amelyen többek között a tolatókamera képét követhetjük nyomon. Az ülés lehet mechanikus rugózású, légrugózású és fűthető légrugózású.

A rakodógépet egy 440 köbcentiméteres Caterpillar motor hajtja, 110, 124, valamint 142 LE teljesítményben érhető el, és a TIER IV Final emissziós követelményeknek is megfelel. A motort hosszirányban szerelték be, így a szervizelési pontok könnyen elérhetők, illetve a gém is középen helyezkedhet el, ami a stabilitás szempontjából lényeges. A hidraulikusan hajtott hűtőegységnél a levegő iránya bármikor megfordítható, így az szinte karbantartásmentes, csak nagyon extrém körülmények között kell manuálisan kitisztítani.

Bár néhány más rakodógéphez képest az új Caterpillar tengelytávja hosszabb, a fordulási sugár nem növekedett, a gép kiválóan manőverezhető, irányítható. A powershift váltó 6 előre és 3 hátra fokozatot nyújt akár 40km/h sebességig is, mindezek mellett pedig további előny, hogy a rakodógéppel akár 12 tonnás pótkocsit is vontathatunk.

ÚJDONSÁG: Megérkezett az 5D Keyline sorozat - Miért ne termelhetne még gazdaságosabban?

2019. október 14. 08:40

Sokoldalú és gazdaságos traktor, könnyebb szállítási feladatok és kisebb gazdaságok számára – az új 5D Keyline sorozat tagjai ideálisak a kisebb és idényjellegű munkák számára.

Skandináv technológia, skandináv minőség! - Új megoldás a köves területek javítására az ELHO-tól, Finnországból

2019. október 11. 16:33

Az ELHO közel 50 éve foglalkozik gépgyártással. A gyár által készített gépeket kezdetektől fogva a legkorszerűbb és legmagasabb szintű műszaki megoldások alkalmazása, valamint a kiváló anyag és gyártási minőség jellemezi. Ennek eredményeként biztosított a hosszú távú és megbízható működés.

Opall-Agri váltvaforgató ekék Csehországból - most szezonindító akciós áron

2019. október 10. 16:02

Természetesen a megfelelő minőségű szántáshoz jó eke is szükséges, amely az OPaLL-AGRI kínálatával megoldható.

„Földöntúli élmény” a lébényi réten - Fliegl nyílt nap

2019. szeptember 30. 14:48

A nagyszámú külföldi és hazai meghívottak számára a teljes gyártmány portfóliót bemutató monstre programot szervezetek.

Hamarosan nyílik az egyik legrangosabb hazai állattenyésztési kiállítás

2018. április 20. 07:04

Kevesebb, mint egy hónap múlva, 2018. május 10-11-12. napokon immáron 25. alkalommal nyitja meg kapuit az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, melynek a Hód-Mezőgazda Zrt. ad otthont.

Solis traktorok 20-tól 90 lóerőig

2018. június 20. 17:32

A 90 LE-s Solis common rail befecskendező rendszerrel, 12/12-es mechanikus váltóval, két pár hidraulikacsatlakozóval, valamint egy és kétkörös légfékkel, tágas, klímával szerelt kabinnal kapható.

Gépészet Videó

Kolosztrumtárolás felsőfokon

2018. június 19. 07:59

ColoQuick kolosztrumkezelő feladata, hogy a borjak születésekor rendkívül fontos föcstej tárolása hatékonyan, biztonságosan megtörténhessen, és azt szinte bármikor fel lehessen használni.

Így ünnepelt AXIÁL Kft. a jubileumi Állattenyésztési Napokon

2018. május 17. 15:29

Véget ért a 25. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, melyen az AXIÁL Kft. is részt vett. A jubileumi kiállítás kapcsán Umenhoffer Péter, marketingigazgatóval beszélgettünk arról, mivel készültek a rendezvényre és megítélése szerint, hogy sikerült az.