Gépészet
Gépészet

Pantera + még nagyobb kapaszkodó képességgel

Pantera + még nagyobb kapaszkodó képességgel

Agrofórum Online

A fokozatmentes hidrosztatikus hajtásával az Amazone Pantera típusú önjáró permetezőgépe nehéz használati körülmények között is megállja a helyét.

Nagyon jó erőleadással rendelkezik a talajra és az akár 27 %-os kapaszkodó
képességgel az általános követelményeket teljes mértékben teljesíti. De vannak olyan esetek, pl. nagyon meredek területek, ahol még nagyobb kapaszkodó képességre van szükség. Az ilyen munkára ajánlja az Amazone most a Pantera + önjáró permetezőgépet. Ennél a Plus-verziónál a kerekenként hidrosztatikusan, fokozatmentesen hajtott bolygókerekes hajtóművek kisebb, 1:30 áttétellel vannak szerelve a szériafelszereltségű 1:23,5 áttétel helyett. Ennek köszönhetően a Pantera + akár 34 %-os emelkedőkre is fel tud menni – ez mintegy 25 %-kal több, mint az alapkivitel. A kisebb hajtásáttét 40 km/h maximális haladási sebességet tesz lehetővé 50 km/h helyett.

A Plus-csomag valamennyi Pantera-típus számára rendelkezésre áll, a Pantera-W és a Pantera-H számára is, melyekkel a nyomtávolság és a szabad hasmagasságra vonatkozóan a legkülönbözőbb követelményeket is teljesíteni lehet. A korábbi Pantera 4502 sorozatú permetezőgépek átszerelése is lehetséges. Az Amazone a Pantera 4502 típusú önjáró szántóföldi permetezőt 4500 literes tartálytérfogattal, és a 21 m – 40 m munkaszélességű Super-L2 szórókerettel kínálja. A Pantera speciális tandem futóműve nem csak jól alkalmazkodik a talajegyenetlenségekhez, hanem biztosítja a nagyfokú stabilitást a hegyoldalon. A szintszabályozott, hidropneumatikus rugózásnak köszönhetően a Pantera vezetője optimális kényelmet érezhet. A speciális futóműkialakítás és a bevált Amazone szórókeret-felfüggesztés kombinációja még nehéz feltételek mellett is gondoskodik az optimális, nyugodt szórókerethelyzetről.

(Agrofórom Online – Amazonen Werke Kft.)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

KUBOTA munkagépek – 360°-os teljesítmény a 100%-os sikerért

2024. május 24. 16:10

A Kubota szortimentjében a hatékony mezőgazdasági munkához elengedhetetlen munkagépek széles választéka is megtalálható.

Részleges terminálás is végezhető a Busa forgókapájával

2024. május 20. 12:10

Ha a Busa állítható forgókapájának szögét visszább vesszük, elérhető részleges terminálás.

Gépek a KITE-től az állattenyésztők részére

2024. május 16. 16:10

Termékpalettája széles skálát ölel fel, beleértve a kaszákat, rendterítőket, rendképzőket és szervestrágya-szórókat.

A XERION 12-es széria hulladékból előállított fenntartható üzemanyaggal is működik

2024. május 13. 12:10

A 15,6 literes hathengeres Mercedes-Benz motorok hidrogénezett növényi olajokkal (HVO) való üzemelésre vannak engedélyezve.

Ne feledje, 3 évente kötelező a permetezőgépek felülvizsgálata!

2023. december 29. 12:40

A felülvizsgálatok bevezetésekor csak az ötévesnél idősebb gépek ellenőrzése volt kötelező, viszont most már minden permetezőgépet 3 évente el kell vinni felülvizsgálatra.

A permetezőrobot egy extra tárcsa segítségével fertőtlenítőgéppé alakítható át

2022. május 18. 14:42

A robot elvégzi a munkát, és csökkenti a gazdák leterheltségét.

Full extrás vontatott permetezőgép, magas minőségben, elérhető áron az Agromehanikától

2024. március 5. 13:10

Az ismert nyugati márkákkal teljes mértékben versenyképes, ugyanakkor kedvezőbb árfekvésű permetezőgépeket gyárt az Agromehanika, amelynek most új fejezet kezdődött a magyarországi történetében.

Új „szöcske” érkezett a Massey Fergusontól közepes gazdaságoknak

2024. január 12. 13:40

A Massey Ferguson új önjáró permetezőgép-szériája két modellt foglal magában, mindkettő 200 LE fölötti motorteljesítménnyel rendelkezik. A megnyerő külsejű „szöcskéket” az észak-amerikai piacra fejlesztették ki.