Növénytermesztés
Fizetett tartalom
Növénytermesztés
Fizetett tartalom

A biztosabb repcekelésért

A biztosabb repcekelésért

LUMIPOSA-val nagyobb a biztonság a RAPOOL-repcék vetésekor.

A hosszú távú tapasztalatok alapján elmondható, hogy a vetésidő-intervallum közepe jelenti a legbiztonságosabb választást. Már csak növény-egészségügyi szempontból is a legjobb, mivel ezek a vetések vészelhetik át a legnagyobb eséllyel a kártevők és betegségek támadásait, igaz, a károsítók nem szokták a naptárt figyelni. A biztonság kedvéért érdemes kicsit többet vetni, az emelt vetésnormával ugyanis kisebb mértékű pusztulás esetén pótolhatjuk a keléskor hiányzó növényeket. Az évek során a csírakori betegségek elleni védekezésben a TMTD+DMM kombinációja már többször bizonyított, de fel kell készülnünk arra, hogy ez a csávázási lehetőség már csak 2019-ben áll a rendelkezésünkre. A magyar és európai hatóságoknál ma már több gombaölő és csávázó hatóanyag is engedélyeztetési eljárás alatt van, és előfordulhat, hogy még ebben az évben, korlátozott mennyiségben ugyan, de rendelkezésre állnak új készítmények.

A LUMIPOSA másra helyezi a hangsúlyt / Új szempontok a LUMIPOSA használatakor
A LUMIPOSA-val végzett csávázásnak köszönhetően a káposztalégy kártétele lényegesen csökkenthető, enyhíthető a korai repcebolha-kártétel, illetve a lárvafertőzés visszaszorítható. A néhány évente súlyos károkat okozó repcedarázs ellen a LUMIPOSA kifejezetten hatásosnak bizonyult. A gyakorlatban, a repcetáblákat szemlézve azt tapasztalhatjuk, hogy a kezelt területen magasabb a növényszám, erősebben fejlődnek a növények. Ez műholdas vagy drónnal készített biomasszatérképeken is szembetűnő, amelyek nagyban segíthetik a tápelemek precíziós kijuttatását is. A LUMIPOSA értékes napokkal hosszabbíthatja meg a vetésidőt, mind korai, mind pedig kései vetés esetén. A fiatal növények számára kellő biztonságot ad és erőteljesebb fejlődést biztosít, elősegítve a kiegyensúlyozott őszi növekedést.

Ha a csávázással kapcsolatban további információkra lenne szüksége, keresse fel honlapunkat!
www.rapool.hu

Pálffy András
termékfejlesztő
RAPOOL Hungária Kft.
www.rapool.hu

A RAPOOL repcevetőmag-katalógusa letölthető ide kattintva.

Tonivit – a biztos alapozásért

2019. szeptember 18. 10:22

Minden olyan körülmény, amely növényeink korai gyökérfejlődését hátrányosan érinti (pl. kései vetés, nem megfelelő magágy, időjárási tényezők, stb.), terméskiesést és az árbevételben is jelentkező károkat okoz.

A napraforgó termesztéstechnológiája 2014-18

2019. szeptember 18. 10:01

A 2018/19-es mezőgazdasági év vége felé közeledve érdemes néhány szóban számot vetni arról, hogy az utóbbi években milyen trendeket láthattunk a napraforgótermesztésben.

ARASZ - gazdálkodási napló!

2019. szeptember 16. 06:59

Mezőgazdasági szereplők részére nem kell bemutatni, mekkora terhet jelent a gazdálkodási napló, webgn, vagy nitrát jelentés helyes, jogszabályoknak megfelelő vezetése.

Szakmázzunk a BAYER-rel - Egy biztos pont a kalászosok termesztéstechnológiájában

2019. szeptember 9. 08:03

Széles hatásspektrumú csávázószer lévén, a Lamardor® igen magas aktivitást mutat az összes fő betegség ellen.

Systiva® Lombvédelem kalászosokban vetőmagcsávázással

2018. augusztus 9. 14:05

Az idei év kora tavasza feladta a leckét a gazdáknak. Tél végén, márciusban az átlagos csapadéknál jóval több hullott, ami feláztatta a talajokat, sok helyen alakultak ki belvizek. Nem lehetett a földekre rámenni április elejéig, kötöttebb talajokon április végéig, így az időszerű munkák késtek, később pedig hirtelen egyidőben sok mindent kellett volna elvégezni.

Mennyi vetőmagot vásároljunk családunk zöldségellátására?

2019. január 3. 14:18

Megtervezhetjük, mennyi vetőmagot vásároljunk egyes zöldségfajtákból, hogy fedezzük családunk igényeit abban az időszakban, amikor termeszteni tudunk a kertünkben. Ehhez el kell döntenünk, milyen zöldségfajtákat szeretnénk termeszteni idén, mekkora terület áll ehhez rendelkezésre, majd ennek tudatában becsülhetjük meg a szükséges vetőmag-mennyiséget.

Tiszta vetőmag - sikeres növénytermelés - II. CHH Élelmiszer- és takarmányipari szakmai nap - Győr

2019. április 2. 07:11

A szakmai nap programjában előadások és interaktív gépbemutató szerepelt. A szakmai előadásokat meghívott intézményi és egyetemi előadók, illetve a CHH Műszaki Kft. szakemberei tartották.

LumiGEN™ technológia: erősebb növényállomány, bőséges termés

2019. augusztus 22. 03:01

Az olajrepce, a kukorica és a napraforgó állományokra elérhető LumiGEN technológiák csökkentik a termesztési kockázatokat, és elősegítik a növények kezdetektől való erőteljes fejlődését.