Növénytermesztés
Fizetett tartalom
Növénytermesztés
Fizetett tartalom

MANHATTAN repcénk nyerte a NÉBIH idei fajta-összehasonlító kísérletek termésversenyét

MANHATTAN repcénk nyerte a NÉBIH idei fajta-összehasonlító kísérletek termésversenyét

RAPOOL Hungária Kft.

A RAPOOL-hibrid relatív terméseredménye 108,1%, tehát hivatalosan is öttonnás repce 2023-ban.

A NÉBIH-vizsgálat helyszínei (n=7): Szombathely, Iregszemcse, Tordas, Eszterágpuszta, Bóly, Székkutas, Abaújszántó. A kísérletek átlagos termésszintje 4,7 t/ha.

A MANHATTAN a RAPOOL saját kísérleti rendszerében is hasonló eredményeket mutatott fel. Terméshozama négy helyszín átlagában szintén meghaladta az öt tonnát 2023-ban.

Nem véletlenül, hiszen a MANHATTAN rendelkezik minden olyan értékmérő tulajdonsággal, ami egy modern repcétől ma elvárható. A hibrid kombinálja a RAPOOL portfóliójában már sztenderdnek számító tarlórépasárgaságvírus-rezisztenciát a kipergés-ellenállósággal és az RLM7-es fómarezisztenciával. Tápanyag-hasznosító képessége a RAPOOL kínálatán belül is az egyik legkiemelkedőbb. Kiválóan alkalmazkodik a különböző időjárási és termőhelyi adottságokhoz, megtartva a magas termésszinteket. Ideális választás azon termelők számára, akik nemcsak a vetést, de a betakarítást is rugalmasan szeretnék időzíteni, elkerülve a munkacsúcsok kialakulását.

Sőt, most még Manhattanbe is eljuthat MANHATTAN repcénkkel. Érdekli az ajánlat? Kérjük, keresse a RAPOOL területi képviselőjét ide kattintva.

Blum Zoltán
ügyvezető
RAPOOL Hungária Kft.
www.rapool.hu

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Hetekkel korábban virágzott a repce, hamarabb kezdődhet az új vetés

2024. július 14. 08:10

Az időjárási és klimatikus viszonyok felborulása miatt manapság a gazdáknak folyamatosan figyelniük kell az érési fázist a termőterületükön.

Jövedelem-maximalizálás repcében. Mi számít? Olajtartalom, betegségellenállóság, becőstabilitás?

2024. július 11. 16:40

Hibrid oldalról a legfontosabb szempontok közé tartozik a termésstabilitás, a betegségekkel szembeni ellenállóképesség, hatékony tápanyag-felhasználás, becők pergésellenállása és az olajtartalom.

A stresszkezelés a vetőmaggal kezdődik

2024. július 10. 11:40

Válasszon a SAATEN-UNION stressztűrő, az új kihívásokhoz kiválóan alkalmazkodó kalászos fajtái közül!

A Nuseed bemutatja úttörő és interaktív virtuális szántóföldi terepszemléjét

2024. július 10. 10:10

A technológia és a mezőgazdaság között húzódó szakadék áthidalását szolgáló Nuseed virtuális szántóföldi terepszemle élményt nyújt a termelőknek.

RAPOOL-HIBRIDREPCÉK TELJESÍTMÉNYE, 2016–2019 (FRISS EREDMÉNYEK)

2019. augusztus 26. 12:45

A Magyar Kukorica Klub 2016 óta minden év júliusában öt-öt helyszínen végzett terméstanúsítást a RAPOOL Hungária Kft. megbízásából.

A RAPOOL repcevetőmag-ajánlata 2020-ban (VIDEÓ!)

2020. július 22. 05:47

Tekintse meg összefoglaló videónkban, mit kínál Önnek idén a RAPOOL!

Innovációk és újdonságok a 20 éves KWS-től!

2020. január 23. 17:33

Rendeljen KWS kukorica és/vagy napraforgó vetőmagot kedvezményes előszezoni áron 2020. február 7-ig! Részletekért keresse területi képviselőinket!

A Bayer elkötelezett a fenntarthatóbb élelmiszer-termelési rendszer mellett

2019. október 15. 04:37

A Bayer tavaly az összes versenytársánál többet – pro forma számítások szerint 2,3 milliárd eurót – fordított Crop Science üzletága kutatás-fejlesztési tevékenységeire a mezőgazdaságban.