Növényvédelem
Növényvédelem

Szőlészek-borászok profi választása: Kwizda szőlőtechnológia 2017

Szőlészek-borászok profi választása: Kwizda szőlőtechnológia 2017

Agrofórum Online

A peronoszpóra és a lisztharmat az ország minden borvidékén komoly ellenségnek tekinthető! Az ellenük való védekezési stratégia szakszerű meg választása és pontos időzítése a sikeres és gazdaságos szőlőtermesztés kulcsa lehet!

Liszharmat miatt felrepedt un. sérves bogyók

A minőség a tőken dől el!
Manfil® 75 WG – Klasszikus rézpótló

A peronoszpóra elleni kezdő technológiai elemként a jól bevált mankoceb hatóanyagú Manfil® 75 WG készítményt a felszívódó gombaölő szerek hatékony rezisztenciatörő partnereként javasoljuk. Kiváló ár-érték arányával és felhasználó barát WG formulációjával valamint változatos kiszerelési egységeivel vala mennyi borvidékünk közkedvelt készítménye a kis- és nagy területen gazdálkodó kollégáknál egyaránt.

Moximate® 725 WG – Az új rezisztenciatörő

Az egyik legelismertebb peronoszpóra elleni felszívódó hatóanyag, a cimoxanil és a jól bevált kontakt rezisztenciatörő mankoceb gyári kombinációja. A két markáns ható anyag gyári kombinációja garantálja a kórokozó elleni biztos külső és belső védelmet a kritikus időszakokban.

További előnye a kiemelkedő esőállósága és a felhasználóbarát WG formulációja.


Lisztharmat fertőzés gyakorisága levélen és fürtön
Nyúl, 2014. Syntech értékelés időpontja: 2014 07.07

Kezdjünk időben a lisztharmat ellen!
Cosavet®DF/Sulgran®DF – A kén, amely nem perzsel

A lisztharmat elleni védekezési stratégia továbbra sem képzelhető el elemi kénkészítmény nélkül. Ez az anyag mindamellett, hogy olcsó, kiváló szolgálatot tesz a kórokozó ellen, hiszen ezzel az egyszerű kiegészítéssel több ponton gátoljuk a gomba fejlődését és nagymértékben csökkentjük a felszívódó hatóanyagokkal szemben a rezisz tencia kialakulásának veszélyét!

Domark® 10 EC – Felszívódó gombaölő szer

A Domark® 10 EC a triazolok csoportjába tartozó, nagy hatékonyságú fungicid, melynek használatával megelőzhető és el pusz títható a lisztharmat. A kipermetezést követő 2 órán belül teljesen felszívódik, tehát a később hulló csapadék a hatását nem befolyásolja.

A levelekben egyenletesen oszlik el, védetlen terület nem marad. A rezisztencia elkerülése érdekében kontakt kénnel Cosavet® DF Edge / Sulgran® DF Pro-val kombinálva érdemes együtt használni Szőlő-Alma Maxi csomagban, amely 4 hektár területre elegendő. A csomag tartalmaz még Wuxal® Boron Plus lombtrágyát, amely a szőlő tökéletes termés kötődését segíti elő, így a 3 termék kombinációjával biztos védelmet nyújtunk a szőlő lisztharmat ellen.ú

Péter Ákos
Kwizda Agro

Lehet egy gonddal kevesebb?

2019. június 20. 11:57

Hatékony kezelésekkel előzzük meg az amerikai kukoricabogár lárvák inszekticid rezisztenciájának kialakulását.

Veszélyes kártevők: Amerikai kukoricabogár

2019. június 19. 04:37

Az amerikai kukoricabogár a legjelentősebb kukorica kártevőink közé tartozik. A kártétele a hektáronkénti 5-10 q-tól a teljes termésveszteségig terjedhet. A lárva és az imágó egyaránt kártevő.

Veszélyes kártevők: Kukoricamoly

2019. június 18. 10:56

A kukoricamoly elsődleges tápnövényei az egyszikűek osztályába tartoznak. Több mint 240 növényfaj ismert, amelyen képes a kártevő lárvája kifejlődni, melyek közül kiemelkedik a kukorica.

Na habozzon! – Válassza az eredetit – Reglone Air

2019. június 18. 10:23

Magyarország napraforgó termesztése világviszonylatban kiemelkedő. A magas terméshozam egyik kulcsfontosságú eleme a megfelelő hibrid kiválasztása, ehhez a Syngenta Kft. 2019-ben 12 hibridből álló portfóliójával járul hozzá. Emellett kiemelten fontos minden olyan agrotechnikai vagy növényvédelmi művelet, ami akár egy kilogramm hektáronkénti termést is képes megmenteni.

A mákról és termesztéséről

2018. október 13. 02:34

Célszerűen gabonák után vetik. Mérsékelt tápanyagigényű növény. A talaj iránt – állítólag – igényes, a jó búzatalajokon díszlik legjobban és terem a legtöbbet.

A fény hatása a kártevőkre

2019. január 31. 10:37

A fény különböző jellemzői – fényerősség, polarizáltság, spektrum, fotoperiódus – döntően befolyásolják az egyes növényi kártevőknek a megjelenését, kártételét, sőt az ellenük irányuló védekezést is.

A megelőzés automatikus termésmentés is!

2018. április 27. 07:16

A kalászos növényvédelmet meghatározza a termesztési cél, az évjárat és a helyi sajátosságok.  A fajta fogékonysága pedig meghatározza a stratégiát.

Inváziós kártevők: Eperfa-pajzstetű

2019. június 9. 08:37

Az eperfa-pajzstetű (Pseudaulacaspis pentagona) az egyik legfontosabb kártevő pajzstetű faj világszerte.