Talajélet
Fizetett tartalom
Talajélet
Fizetett tartalom

BactoFil + KITEStart – technológia, amelytől a kukorica csőre tölt!

BactoFil + KITEStart – technológia, amelytől a kukorica csőre tölt!

AGRO.bio Hungary Kft.

Az AGRO.bio az elmúlt években a Demo Farm Projekt keretein belül és több termelő partnerénél is vizsgálta technológiáinak teljesítményét üzemi körülmények között. Az elvégzett értékelések megerősítették a korábbi évek tapasztalatát, azaz a talajoltás a növényekben rejlő genetikai potenciál kifejezésre jutását segíti, és az alkalmazott technológiai elemek hatását erősíti, támogatja.

Ez annyit jelent, hogy a bőtermő fajták termése növekszik, a jó kelési erélyű fajták korai növekedése felgyorsul, az intenzív fejlődésű fajták vegetatív tömege még gyorsabban gyarapszik, a kombinációban alkalmazott kezelések hatásfoka javul.

A Demo Farm Projekt keretein belül 2016-ban három helyszínen vizsgáltuk a BactoFil® A10 + KITEStart folyékony startertrágya együttes hatását. Az eredmények azt mutatták, hogy a kezdeti időszakban mért szerényebb gyökértömeg és zöldtömeg gyarapodás a terméseredmények nagyobb mértékű javulását eredményezték. Ez azt bizonyította, hogy a mikrobiológiai támogatással alkalmazott starter kezelés hatás kifejtése felerősödik, és mind az önálló talajoltásnál, mind az önálló starteres kezelésnél jobb termésreakcióval számolhatunk.

A Gyermely Zrt szakembereivel közösen három éves üzemi kezeléssorozat keretében vizsgáltuk a BactoFil® A10 + KITEStart® technológia eredményességét. Két év után a következő megállapításra jutottunk:

  • a technológia a helyi körülmények között alkalmas a kukorica fejlődésének támogatására
  • a fenometriai (növényi tulajdonságok értékelésére használt) mérések egyértelműen a technológia pozitív hatását mutatták a gyökértömeg (106-112%), a zöldtömeg (103-121%) és a csőparaméterek (102-121%) értékeinek változásában

két év átlagában a BactoFil® A10 + KITEStart® technológia 115,3%-os teljesítményt nyújtott a mért paraméterek és a termés viszonylatában az önálló starteres kezeléssel szemben

A BactoFil® A10 + KITEStart technológia hatása a gyökértömegre az önálló KITEStart® kezeléshez képest (Gyermely Zrt., Somodor, 2018)

A BactoFil® A10 + KITEStart® technológia az önálló KITEStart® kezeléshez képest 10%-os csőhossz-, és 20%-os csőtömeg növekedést eredményezett (Gyermely Zrt., Tinnye, 2018)

A részletekkel és további technológiai információkkal kapcsolatban keresse területi szaktanácsadóinkat, vagy látogasson el honlapunkra!

Rúgjuk fenéken a hasznos mikrobákat a talajban biostimulátorokkal!

Az AgrOptim növény-aktív biostimuláns hatóanyagtartalma segítségével növeli a fotoszintetikus aktivitást, ezáltal több gyökérnedvet állít elő a növény, ami a mikrobákat odacsalogatva feltárja az addig még nem felvehető formában lévő ásványi anyagokat, tápanyagokat.

A műtrágyák hatékonyságának növelése talajoltással

A szántóföldi növények közül a napraforgóról reagál a leglátványosabban a talajoltó technológiára. Az elmúlt három évben az AGRO.bio Demo Farm Projektjében résztvevő gazdaságoknál végzett vizsgálataink során a kezeletlen területhez képest átlagosan 11%-kal mértünk magasabb értékeket a talajoltásban részesült területen.

Baktériumkészítményekkel a precízebb és fenntarthatóbb gazdálkodás irányába

Nincsen más lehetőség, mint előre menekülni. Ezt vallja idősebb és ifjabb Petrohay György, akik a Velencei-tó közelében, Seregélyes határában gazdálkodnak.

Az első lépés lehet az aszály és az erózió ellen - Új, innovatív megoldás az AGRO.bio–tól: AlgaTer

Az AlgaTer® által termelt nagy molekulatömegű anyag (EPS), óvja a talajt a kiszáradástól és táplálja a talajban élő mikroorganizmusokat, egyúttal védi a növényvédő szerek és a műtrágyák káros hatásaitól.

Válasszon az Önhöz legközelebb álló fajtákból!

Sikeres növénytermesztést, és a fajták között jó szemezgetést kíván az Agromag Kft.!

2018. március 22. 07:58

Terményárak: adathiányos hét – passzivítás a piacokon

A búza piacán lassan a takarmány- illetve az ipari célú felhasználásra vásárlók többet fizetnek, mint amit a malmi célra keresők kínálnak és ez csökkenti a malmi minőségben rendelkezésre álló mennyiségeket is.

2019. január 28. 14:03

Most a kukorica és a napraforgó van veszélyben

Az elmúlt időszak időjárását túlnyomórészt az erősödő felmelegedés, a hőségnapok és a délutáni órákban szeszélyes eloszlásban keletkező záporok, zivatarok jellemezték. A nyári aratási munkákat mindenütt befejezték, a tarlóhántás művelete is jó ütemben haladt, van ahol már a kizöldült tarlók ápolása folyik. Ez is fontos agronómiai művelet a talajok túlzott kiszáradásának elkerülése érdekében.

2018. július 31. 07:45

Terménypiac: itthon még lehet értékesíteni, de ki tudja meddig?

A következő hetekben várakozásom szerint nem fog élénkülni az export-kereslet, így minden belföldi lehetőséget érdemes kihasználnia annak, aki terménye értékesítését tervezi.

2018. február 5. 19:06