Talajélet
Fizetett tartalom
Talajélet
Fizetett tartalom

Nagyobb bevétel és ajándék STIHL-fűrész – válassza a Natur Technológiát!

Nagyobb bevétel és ajándék STIHL-fűrész – válassza a Natur Technológiát!

Natur Agro Hungária Kft.

Itt az idő, hogy Ön is csatlakozzon ahhoz az 1600-nál is több magyar gazdához, akik elégedetten használják a Natur Technológiát.

A váchartyáni Natur Agro Hungária Kft. 17 éve foglalkozik mikrobiológiai talaj- és állománykezelő termékek fejlesztésével és forgalmazásával.

Termékeiket rendszeresen kísérletek során tesztelik le, így sikerült 2018-ban Vépen hektáronként 84 ezer forintos többletbevételt realizálni, de a befektetett összeg duplán megtérült Boconádon is.

A Natur Agro Mezőtúron 7 kukorica hibriden tesztelte a technológiát. A terület felét az alábbi termékekkel kezelték:

  • Natur Plasma élő algás biostimulátor
  • Natur Active komplex lombtrágya
  • MONO Zn adalék dúsítás.

A kukoricahibridek átlagában a cég a kezeléssel 14,49% (+0,8 t/ha) terméstöbbletet ért el, ám a hibridek nem egyformán reagáltak a lombkezelésre. A Natur Technológia a legjobban a Temessel működött: itt hektáronként 38,93%-os (+1,82 t/ha) terméstöbbletet sikerült elérni, ami a kezelés költségének levonása után is 73 ezer forintos plusz bevételt jelent a gazda számára!

Ha többet is megtudna a kísérlet részleteiről, kattintson ide!

A cég, mely termékeit közvetlenül, tanácsadóin keresztül értékesíti, külön gondot fordít a környezetvédelemre is: a kezelést követően az üres kannákat a Natur Agro visszavásárolja.

Ha Ön 200 hektár feletti területen gazdálkodik, még egy oka van, hogy elkötelezze magát a Natur Technológia mellett. A Natur Agro a STIHL-lel kötött partneri megállapodásnak köszönhetően a kapás kultúrákban igazoltan hatékony tavaszi lombtrágya-csomag mellé ajándékba ad egy STIHL MS 170 motorfűrészt is, ami ideálisan használható tűzifa darabolásához és fa építőanyagok vágásához is.

Az akció részleteiről ide kattintva olvashat. Ne maradjon le!

A szármaradványban rejlő értékek

2019. augusztus 14. 08:38

A talajművelés sikere az időzítésen, az agrotechnikai eljárásokon és a megfelelő talajéleten múlik. Ahhoz, hogy jelentősebb mennyiségű szerves anyag kerüljön a termőföldbe, a tarlómaradványokat is a talajba kell forgatni, de a szármaradványok csak mikrobák segítségével képesek lebomlani.

NE BÁLÁZZ, HANEM TRÁGYÁZZ - avagy szalmatrágyázás mikrobiológiai kezeléssel

2019. július 23. 13:13

A szántóföldeken az idén is betakarításra kerülő pld. 5 tonna búza szemtermés mellett kb. 6-9 tonna tömegű szalma-trágya termelődik egy hektárnyi termőterületen, aminek be kell kerülnie a talajba.

Szármaradványokban rejlő értékek, a tarlóbontás jelentősége

2019. június 17. 06:19

A magyarországi mezőgazdasági melléktermékek közül a kukoricaszár és a búzaszalma együttes éves mennyisége 1520 millió tonna, amelynek csak töredéke humifikálódik évente, sokszor az erőműi felhasználás, vagy a szántóföldről való lehordás miatt. Pedig e cellulóztartalamú biomassza feltáródása, humifikálódása a szántóföldi növények számára folyamatos, kiegyenlített tápelem- és tápanyag-ellátást biztosíthatna. Amennyiben ezek az anyagok a növény szármaradványaiból mobilizálódnak, a talaj ilyen jellegű anyagvesztesége csökken.

Még mindig tart a nagy STIHL-akció - ajándék fűrész jár a lombtrágya-csomaghoz

2019. május 16. 09:37

Továbbra is megrendelhető a Natur Agro Hungária lombtrágya-csomagja, melyhez 200 hektár feletti rendelés esetén ajándék Stihl-fűrész is jár a gazdáknak.

Még mindig tart a nagy STIHL-akció - ajándék fűrész jár a lombtrágya-csomaghoz

2019. május 16. 09:37

Továbbra is megrendelhető a Natur Agro Hungária lombtrágya-csomagja, melyhez 200 hektár feletti rendelés esetén ajándék Stihl-fűrész is jár a gazdáknak.

Mikrobiológiai készítmények hatékonysága - Tápanyag-gazdálkodási szakmai nap (IV. rész)

2018. március 18. 19:05

A mikrobiológiai készítmények hatékonysága: a nitrogénkötés, a tápanyagok mobilizálása, a szervesanyag-gazdálkodás és a talajszerkezet-javítás.

Egészséges állomány és hozamnövekedés Natur Agro termékekkel

2017. szeptember 20. 09:40

A Natur Agro Hungária Kft. saját kutatások során ellenőrzi a növények számára ideális lehetőségeket.

A hatékony tápanyag-gazdálkodás a sikeres növénytermesztés alapja

2017. február 26. 08:36

Részletes tudósításunk az „I. Pest megyei szakmai nap a tápanyag-gazdálkodásról” című szemináriumról.