Bulvár

5 milliárd forintba került a világ legdrágább karácsonyfája

Agrofórum Online

A közelgő ünnepek alkalmával ki az ezüstfenyőt, ki a nordmannt keresi, a világ „krémjének” számító milliárdosok azonban egész más síkon gondolkodnak arról, milyen is egy igazán szép, ünnepi fenyőfa. Számukra ugyanis mást jelent az ünnep és mást a karácsonyfadíszítés, mint általában a „hétköznapi” embereknek.

Az alábbiakban bemutatjuk a világ eddigi legdrágább – vagy inkább legsokkolóbb összegbe kerülő – karácsonyfáit, amelyek mellett eltörpülnek a legdrágább hazai fenyők vagy műfenyők is.

1. A világ legdrágább karácsonyfájának címével egy dél-spanyolországi, Marbella közelében lévő tengerparti luxusszálló, a Kempinski Hotel Bahia büszkélkedhet. A hotel a halljában állította fel a pazar karácsonyfát, amely valódi gyémántoktól ragyogott.

A luxuskarácsonyfa a Kempinski Hotel Bahia és Debbie Wingham sztártervező, valamint egy brit művész, Debbie Wingham közötti munkájának eredményeként „kelt életre”. Debbie többek között arról híres, hogy évek óta ő készíti el Kim Kardashian és Kylie Jenner mutatós, életnagyságú desszertjeit, amelyek aztán rendre bejárják a világsajtót.

De az ő nevéhez kötődik többek között a világ legdrágább esküvői tortájának elkészítése is, amelyet egy Dubajban élő ügyfél rendelt meg, és amelynek értéke 50 millió euró (18 milliárd forint) volt, valamint a világ legdrágább cipőjének megtervezése és kivitelezése, amely egy 15 millió euró (5,6 milliárd forint) értékű, arannyal, valamint rózsaszín és kék gyémántokkal díszített szandál volt.

A fenyőfát díszítő nagy értékű pazar gyémántok között ehető finomságok és „hagyományos” díszek is helyet kaptak. A szálloda vezetősége elmondta, hogy a hibátlanul csiszolt díszek között háromkarátos rózsaszín gyémántok, négykarátos zafírok, ovális vörös gyémántok, fekete és fehér gyémántok, valamint olyan luxusmárkák által tervezett ékszerek kaptak helyet, mint a Bvlgari, a Cartier, a Van Cleef & Arpels és a Chanel. A fán található, Art Deco-ihletésű „csecsebecsék” között akadtak méregdrága parfümös üvegek és egyedi készítésű, luxus kivitelezésű martinis poharak is.

A páva zöldellő tollazata és a modernista art-deco korszak ihlette ezt a karácsonyfát, amelyen egyedi martinis poharak, drága tollak, parfümös üvegek, sőt 3D-s nyomtatott csokoládé pávák is helyet kaptak – büszkélkedett a hotel igazgatója. – De az ünnep mit sem ér valódi hagyományok nélkül, így a vendégek továbbra is számíthatnak klasszikus díszekre: hópelyhekre, tündérekre és gyönyörűen díszített karácsonyi gömbökre, amelyeket prémium minőségű anyagokból készítettek és gyémántporral, valamint 24 karátos arannyal díszítettek.

A Kempinski Hotel Bahia, amely idén ünnepelte fennállásának 24. évfordulóját, Európa egyik legrégebbi, 1897-ben alapított luxusszálloda-láncának tagja, amelynek portfóliója 78 ötcsillagos szállodából és rezidenciából áll 34 országban. Egy éjszaka a Kempinski Hotel Bahía szállodában 115 és 120 ezer forint közötti összegbe kerül.

2. A második helyre a Van Cleef & Arpels tervezte karácsonyfa került, amelyet a Los Angeles-i St. Regis Hotelben mutattak be 2001-ben. Ez is gyémántokkal volt kirakva, a csúcsát pedig a „Lutece”, egy 2,6 millió dolláros smaragd- és gyémánt-díszítésű nyaklánc és fülbevaló szett tett még pompásabbá.

3. A világ harmadik legdrágább karácsonyfájának címét az Abu Dhabiban található Emirates Palace szállodájának karácsonyfája nyerte el, amelynek értékét mintegy 11 millió dollárra (3,7 milliárd forintra) becsülték. A 2010-ben bemutatott fa 13 méter magas volt, és gömbök és girlandok helyett 181 míves ékszer, karkötők, nyakláncok, fülbevalók, gyűrűk és órák díszítették.

És íme, egy videós összeállítás a világ 10 legdrágább karácsonyfáiról – amelyeket gyémántokkal, arany ékszerekkel és luxusmárkákkal díszítettek fel:

(Fotók: Pixabay)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A világ legnagyobb kukoricalabirintusában mostantól lehet eltévedni

2024. szeptember 13. 09:40

Általában 28 hold területet áldoznak erre a célra, de a „látványpark” napraforgó- és sütőtökföldeket is magában foglal.

A csótányoknak is jut szerep a jövő mezőgazdaságában

2024. augusztus 31. 16:10

Szigorú higiéniai normák mellett már Európában és Észak-Amerikában is működnek rovarfarmok, amelyek iránt egyre nagyobb a kereslet.

A fecskék különös és kegyetlen viselkedésére találtak magyarázatot

2024. augusztus 29. 13:10

A Cseh Tudományos Akadémia kutatói hosszú ideje figyelik a fecskék életét, adatbázisukban több mint 6000 madár adatai szerepelnek.

16 ezer hektár föld 30 milliárd forintnyi dollárért

2024. augusztus 27. 09:40

Akinek van ennyi pénze, csapjon le a lehetőségre: 85 millió dollárért kínálják a Yellowstone Nemzeti Park közelében fekvő, pazar birtokot.

Megvették a karácsonyfát, jókora meglepetés érkezett vele

2023. december 23. 07:10

Váratlan meglepetést ért egy családot az egyesült államokbeli Kentucky államban. A karácsonyfájukon ugyanis egy kisméretű bagoly, valószínűleg egy keleti lármáskuvik lakott, akit négy napig még a saját kutyáik sem vettek észre.

Jó, hogy nem eszünk karácsonyfát – rengeteg rajta az illegális növényvédő szer

2023. december 22. 11:10

Kritizálják a karácsonyfaültetvényeket a növényvédő szerek használata miatt. Tizenkilenc vizsgált karácsonyfából 14 esetben talált peszticid-, azaz növényvédőszer-maradékot a Német Környezetvédelmi és Természetvédelmi Szövetség.

Így lesz kreatív karácsonyfád néhány gally segítségével

2020. december 9. 16:50

Csupán néhány, főként a kertből összegyűjthető alapanyag, valamint egy barkácseszköz kell ahhoz, hogy minden kreativitásunkat latba vetve egy teljes mértékben fenntartható és igazán látványos karácsonyi dekorációt készítsünk.

Milyen fát válasszunk karácsonyfának? Vannak olyan fajok, melyek nem hullatják tűleveleiket?

2020. december 15. 10:48

A fajok között tűleveleik tartóssága, fán maradásuk időtartama között is tapasztalhatunk eltérést.