Zöldség-Gyümölcs

Mesterséges intelligencia ellenőrzi a bogyós gyümölcsök és a csonthéjasok minőségét

Agrofórum Online

A holland Gearbox forradalmian új GearStation munkaállomása már bogyós gyümölcsök és csonthéjasok minőségellenőrzésével is foglalkozik, a bevizsgált termékek palettája pedig folyamatosan bővül.

A holland Gearbox cég intelligens munkaállomása, a GearStation már kiértékeli a paradicsomot, az uborkát, a paprikát, a szőlőt és a vágott virágokat, például a rózsákat, gerberákat, krizantémokat, liliomokat és tulipánokat.

A program a bogyós és csonthéjas gyümölcsök 100%-os minőség-ellenőrzésével bővült – ide tartozik az eper, az áfonya, a szeder, a málna, az őszibarack és az avokádó. A GearStation ettől kezdve a csomagolt zöldségek, gyümölcsök és virágok egyre szélesebb skáláját tudja megvizsgálni, legyen szó akár tasakokról, tálcákról, dobozokról, ládákról vagy nagyobb rekeszekről.

Hogyan működik a GearStation?

A GearStation a legmodernebb kamera-technológiák és mesterséges intelligencia algoritmusok segítségével 100%-os minőség-ellenőrzést biztosít. Ez megakadályozza azt, hogy a hibás termékek a betakarítás és feldolgozás után eljussanak a vásárlókhoz.

A GearStation a meglévő feldolgozósorok közé építhető. Az ügyfél meghatározza a vizsgálat minőségi standardját a felhasználóbarát felületen keresztül, ahol minden egyes minőségi paramétert külön-külön állíthat be. A jelentésekben könnyen megtalálhatja az egyes ellenőrzött termékek minőségét, a műszerek pedig mindenről naprakész betekintést nyújtanak.

(Fotó: elizadean/Pixabay)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Paradicsompüré kényszermunkával? Kínai lehet az olasz paradicsom

2024. december 15. 14:10

A ZDF és a BBC televíziók kutatása szerint kényszermunkával készülhet Kínában a paradicsompüré, nem Olaszországból származik.

Hogyan védjük meg a szabadföldi növényeket a fagytól?

2024. december 8. 10:10

Az éjszakai fagy nagy mértékben képes károsítani a növényeket. Minél alacsonyabb a hőmérséklet, annál nagyobb pusztítást végezhet.

Üvegházakra felvitt bevonat növelheti a termelés hatékonyságát

2024. november 30. 16:10

Az üvegházakat vonnák be azzal a rejtélyes bevonattal, amely az UV-fényt vörössé alakítja, amely jobban elősegíti a növények fejlődését.

Hihetetlen, a görögök most kezdik a szamóca betakarítását

2024. november 27. 14:40

A görög szamócatermesztők helyzete továbbra sem fenékig tejfel: a legnagyobb gondot – ahogy az előző években is – a munkaerő jelenti.

A metszés növényvédelmi vonatkozásai

2023. február 11. 05:39

Kellő odafigyeléssel nagyon jó növényvédelmi segítséget jelenthet a metszés a gazdálkodóknak, míg trehány, gondatlan végrehajtásával akár el is pusztíthatjuk (általában több év alatt) a megmetszett növényt.

Új Monilia faj fertőz a gyümölcsöskertekben?

2021. január 26. 13:52

Meggyfánkon, miután lehullottak ősszel a levelei, az tűnt fel, hogy sok aszalódott termés maradt rajta. Ez egy koros fa, korábbi években ilyet nem észleltünk. A fa alatt talált terméseken mind barnás-szürke színű bevonat látszik. Mi okozhatta ezt a betegséget?

Ismerjük föl idejében a hiánytüneteket!

2018. október 17. 07:25

A gyümölcstermő növényeken előforduló fejlődési rendellenességek láttán hajlamosak vagyunk először valamilyen kórokozóra vagy kártevőre gyanakodni, pedig ezeket a tüneteket gyakran nem ezek, hanem valamilyen tápelem hiánya okozza.

Fog valaha teremni a magról nevelt avokádó?

2023. január 25. 04:38

Milyen igényei vannak a magról nevelt avokádónak? Fog valaha teremni?