3℃ -1℃
február 23. Alfréd, Polikárp, Mirtill
Életmód, gasztronómia

Ausztriában is hódít az egészséges német zabkása

Agrofórum Online

A Haferkater zabkásamárka megnyitotta első osztrák üzletét a bécsi repülőtéren. Az új helyen az egészséges zabkása, a zabos rizses tálak, kenyerek kaphatók nagy választékban.

A berlini székhelyű startup első nemzetközi terjeszkedése történt meg ezzel, miután Németország-szerte több mint húszra növelték üzleteik számát. „A reptéren az új szolgáltatásnak köszönhetően most még nagyobb a kulináris választék. A Haferkater első nemzetközi terjeszkedésének helyszíne vagyunk, így az utasok, a vendégek és az alkalmazottak még nagyobb élményben részesülnek” – mondta Julian Jäger, a Vienna Airport vezérigazgatója.

Az éttermet üzemeltető Lagardére Travel Retail nagyobb hangsúlyt fektet a vegán és vegetáriánus ételek kibővített kínálatára. Már a kora reggeli órákban nyitva vannak, ennek köszönhetően az 1-es terminálról induló utasok számára egészséges reggelit is kínálnak.

Zabkása-kreációk

A lánc tisztán vegetáriánus vagy vegán ételeket kínál, mint például a cég népszerű zabkása kreációit, például a datolyát, lenmagot és almát tartalmazó „Powerkatert”, a befőttekkel és csokoládécseppekkel gazdagított „Waldbeerkatert” és a magas fehérjetartalmú „Proteinkatert”.

A fenntarthatóságnak is óriási jelentőséget tulajdonítanak. A Haferkater csak komposztálható csomagolást használ, és népszerűsíti az újrafelhasználható termékeket. Ráadásul a kínálat elsősorban biotermékekből áll.

Gyümölcsökkel és csokidarabkákkal ízesített zabkása a Haferkatertől
Gyümölcsökkel és csokidarabkákkal ízesített zabkása a Haferkatertől

Reggelik piaca

A „Haferkater felrázza a reggeli piacot” mottóval a három berlini alapító mindent a zabkására és az egészséges táplálkozásra alapoz. A három gyerekkori barát – Leandro Burguete, Anna Schubert és Levin Siert – egy egykori kebabosból hozta létre az első Haferkater üzletet. Ez volt a sikertörténetük kezdete, ami a mai napig tart. Egy évvel az indulásuk után új koncepciójuknak köszönhetően már elnyerték a German Food Startup Awardot. Eközben a Haferkater 24 üzletet üzemeltet 17 német városban, és immár a bécsi repülőtéren is megjelent.

Saját gabonadaráló

A Haferkater márka teljes mértékben a zabkására összpontosít. A zabot minden reggel frissen pelyhesítik az üzlet saját gabonadarálójában, majd megpörkölik, és csak vízzel és sóval főzik. A koncepciót speciálisan az utazók igényeire szabták, a hagyományos snackek egészséges és élvezetes alternatíváját kínálva. Az étlapon szereplő szezonális különlegességeknek köszönhetően biztosított a változatosság.

Kép: instagram.com/haferkater és Pixabay

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Hatásos magyar gyomorkeserű született „krumpliországban”

2025. február 22. 14:10

Az 1900-as években Kisvárda (is) komoly fejlődésnek indult, ennek motorja a burgonyatermesztés, illetve az arra épülő szeszgyártás volt.

Prémium japán kávézó nyílt Magyarországon – tényleg az ő kávéjuk a legfinomabb a világon?

2025. február 18. 09:40

A % Arabica kávézólánc a 2014-es alapítása óta folyamatosan terjeszkedik, és immár Budapesten is van üzletük.

Kiosztották a pálinkák „Oscar-díjait” Magyarországon – ezeket kóstolja meg!

2025. február 17. 09:40

Magyarországon kívül Romániából, Szlovákiából és Szerbiából is adtak be tételeket, összesen 151 településről.

Sütőtök februárban: a vastag héjú fajták igazán ellenállóak

2025. február 16. 14:10

A sütőtök az őszi és téli időszak egyik legkedveltebb zöldsége, amely nemcsak ízletes, hanem rendkívül jól tárolható is.

Miért igyunk uborkás vizet?

2024. május 26. 10:10

Kevesen tudják, de az uborkás víz napi szintű fogyasztása számtalan okból kifejezetten egészséges. Ismerjük meg ezeket!

Van lényeges különbség a barna rizs és a fehér rizs között?

2023. november 7. 07:10

A rizs kedvelt köretnek számít a hazai mindennapokban, ám sokaknak támadhat enyhe lelkiismeret-furdalása, ha nem az egészségesebbnek gondolt barna rizst, hanem a jól megszokott fehéret választják. De valóban lényeges a különbség közöttük?

Csicsóka: elődeink fontos növénye újra reneszánszát éli

2023. április 24. 05:38

Számos jótékony hatással rendelkezik a csicsóka, kiváltható vele a burgonya és más köretféle, viszonylag könnyen termeszthető és különleges ízvilágú.

Egyen halat, finom falat!

2018. október 25. 02:37

A magyar hal egészséges, könnyű fehérjeforrás, melynek fogyasztása hozzátartozik az egészséges életmódhoz.