Életmód
Életmód

Ausztriában is hódít az egészséges német zabkása

Ausztriában is hódít az egészséges német zabkása

Agrofórum Online

A Haferkater zabkásamárka megnyitotta első osztrák üzletét a bécsi repülőtéren. Az új helyen az egészséges zabkása, a zabos rizses tálak, kenyerek kaphatók nagy választékban.

A berlini székhelyű startup első nemzetközi terjeszkedése történt meg ezzel, miután Németország-szerte több mint húszra növelték üzleteik számát. „A reptéren az új szolgáltatásnak köszönhetően most még nagyobb a kulináris választék. A Haferkater első nemzetközi terjeszkedésének helyszíne vagyunk, így az utasok, a vendégek és az alkalmazottak még nagyobb élményben részesülnek” – mondta Julian Jäger, a Vienna Airport vezérigazgatója.

Az éttermet üzemeltető Lagardére Travel Retail nagyobb hangsúlyt fektet a vegán és vegetáriánus ételek kibővített kínálatára. Már a kora reggeli órákban nyitva vannak, ennek köszönhetően az 1-es terminálról induló utasok számára egészséges reggelit is kínálnak.

Zabkása-kreációk

A lánc tisztán vegetáriánus vagy vegán ételeket kínál, mint például a cég népszerű zabkása kreációit, például a datolyát, lenmagot és almát tartalmazó „Powerkatert”, a befőttekkel és csokoládécseppekkel gazdagított „Waldbeerkatert” és a magas fehérjetartalmú „Proteinkatert”.

A fenntarthatóságnak is óriási jelentőséget tulajdonítanak. A Haferkater csak komposztálható csomagolást használ, és népszerűsíti az újrafelhasználható termékeket. Ráadásul a kínálat elsősorban biotermékekből áll.

Gyümölcsökkel és csokidarabkákkal ízesített zabkása a Haferkatertől
Gyümölcsökkel és csokidarabkákkal ízesített zabkása a Haferkatertől

Reggelik piaca

A „Haferkater felrázza a reggeli piacot” mottóval a három berlini alapító mindent a zabkására és az egészséges táplálkozásra alapoz. A három gyerekkori barát – Leandro Burguete, Anna Schubert és Levin Siert – egy egykori kebabosból hozta létre az első Haferkater üzletet. Ez volt a sikertörténetük kezdete, ami a mai napig tart. Egy évvel az indulásuk után új koncepciójuknak köszönhetően már elnyerték a German Food Startup Awardot. Eközben a Haferkater 24 üzletet üzemeltet 17 német városban, és immár a bécsi repülőtéren is megjelent.

Saját gabonadaráló

A Haferkater márka teljes mértékben a zabkására összpontosít. A zabot minden reggel frissen pelyhesítik az üzlet saját gabonadarálójában, majd megpörkölik, és csak vízzel és sóval főzik. A koncepciót speciálisan az utazók igényeire szabták, a hagyományos snackek egészséges és élvezetes alternatíváját kínálva. Az étlapon szereplő szezonális különlegességeknek köszönhetően biztosított a változatosság.

Kép: instagram.com/haferkater és Pixabay

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A Corteva vetőmag-feldolgozó üzemében rendeztek jótékonysági futógálát

2024. május 16. 12:10

A II. Corteva Agriscience – Mályvavirág Futógála célja, hogy felhívja a figyelmet a HPV (humán papillomavírus) prevencióra.

Sokoldalúan egészséges, és most szedhető: a bodza

2024. május 15. 09:10

A feketebodza virágából frissítő üdítőt és szörpöt készíthetünk vagy tésztabundában kisüthetjük, ráadásul igen hasznos gyógynövény is.

Intelligens csomagolást fejlesztenek magyar kutatók

2024. május 15. 08:10

A csomagolásinnovációk sorában kiemelkedő az intelligens csomagolás, amely egy olyan jelzőrendszert takar, amely alkalmas a termék minőségének meghatározására, jelzésére vagy az abban történt változások rögzítésére

Megalkották az umami, a húsimádók kedvenc ízének képletét

2024. május 14. 15:10

Egy professzor a tenger gyümölcseiből származó umami ízzel kedveltetné meg a zöldségeket, fenntarthatóbbá téve az élelmiszer-termelést.

A hazai vadhúsból készült ételek nemcsak ízletesek, de még egészségesek is

2022. december 4. 06:38

Az Agrárminisztérium kiemelt feladatának tekinti, hogy vadhúsból készült termékek kerülhessenek a magyar családok asztalára.

Mi az a spirulina, és miért lett ilyen kedvelt?

2023. június 7. 05:36

A klasszikus ismérve minden ebből az algából készült terméknek, hogy a spirulina az emberi szervezet számára értékes anyagokat tartalmaz.

Biotermesztés: Nincs más út!

2018. október 29. 10:03

Az általunk fogyasztott élelmiszerek úgynevezett E-anyagokkal, tartósítószerekkel vannak tele, azaz egészségtelenül táplálkozunk, amelyet megtetézünk az agyon cukrozott üdítőitalok fogyasztásával is. A biotermesztés, illetve a bioélelmiszerek fogyasztása egyenlő az egészséges táplálkozással.

Nem ördögtől való az aszpartám használata, mértékkel fogyasztható az édesítőszer

2023. augusztus 3. 11:40

Egészséges, kiegyensúlyozott étrend mellett nem okozhat problémát az aszpartám jelenléte az élelmiszerekben, üdítőitalokban. Az édesítőszer kockázati besorolásának módosítása ugyan nagy viharokat kavart a médiában, ám a tudomány jelen állása szerint nincs ok a pánikra.