Állattenyésztés
Állattenyésztés

A szarvasmarha bőrcsomósodáskór megelőzéséről és kezeléséről tanácskoznak

A szarvasmarha bőrcsomósodáskór megelőzéséről és kezeléséről tanácskoznak

Agrofórum Online

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének meghívására országok, ahol ez a betegség már felütötte a fejét és ahol még nem egyaránt, képviselői és szakemberei a bőrcsomósodáskór lehetséges kezelését vitatják meg a magyar fővárosban. A betegség ezidáig inkább Ázsiában és Afrikában volt jelen, Európába alig két éve jelentették az első eseteket.

Résztvevők érkeznek állategészségügyi intézményekből többek között Azerbajdzsánból, Bulgáriából, Oroszországból, Örményországból, Törökországból, Ukrajnából és természetesen itthonról is, a hús- és tejipar szakmai szervezetei mellett.

A háromnapos konferencia során a FAO Budapesten működő Európai és közép-ázsiai regionális irodája bemutatja véleményezésre az állatorvosoknak készült gyakorlati kézikönyvet. A regionális irodának több projektjei fut jelenleg is ezen állati betegség kezeléséről.

(FAO)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

3000 juhot ölne le a túl alacsony húsárak miatt egy ausztrál gazda

2024. április 24. 09:10

Súlyos takarmány- és vízhiánnyal küzdenek a termelők Ausztráliában. A juhhús ára is nagyon alacsony, ezért egy juhtenyésztő már leölné az állatait.

Megbukott a monokultúrás gazdálkodás

2024. április 15. 14:40

Kutatók öt kontinens 2655 gazdaságát elemezve bizonyították, hogy az ipari, monokultúrás gazdálkodásról való elmozdulással az ember és környezete is csak nyerhet.

ANImashExpo: az állattenyésztő ágazat vadonatúj szakkiállítása

2024. április 10. 08:10

Bővül a HUNGEXPO kínálata: 2024. december 5-7. között rendezik meg az ANImashEXPO-t. A kiállítás célja, hogy fórumot és önálló bemutatkozási lehetőséget teremtsen az állattenyésztés és -egészségügy területén működő szakembereknek, vállalkozásoknak.

Az emberek többet fertőzik az állatokat betegségekkel, mint fordítva

2024. április 9. 15:10

Több vírust adunk át a házi- és vadon élő állatoknak, mint amennyit elkapunk tőlük – derül ki a UCL kutatóinak új, nagyszabású vírusgenom-elemzéséből.

Hajdú-Biharban van a legtöbb szarvasmarha hazánkban

2021. április 30. 04:46

A 2020. december elsejei előzetes adatok szerint hazánkban összesen 932,9 ezer szarvasmarha volt, ebből pedig 413,8 ezer tehén.

A Talentis Agro Csoport számít a fiatal agrárszakemberekre

2019. május 10. 04:37

A Talentis Agro Vállalatcsoport minden meghatározó szántóföldi növénykultúra termesztésében jelen van, kiemelt célként tekintenek a precíziós gazdálkodás kínálta lehetőségekre.

Még versenyképesebb lehet a magyartarka szarvasmarha

2020. október 9. 09:48

Az Agrárminisztérium 150 millió forinttal támogatja a magyartarka szarvasmarha fajta genom vizsgálatát.

Melyik színt válasszam? - 22 féle színből választhatnak a szarvasmarha tartók az ENAR-ban

2019. december 18. 15:17

2019. december 18-tól a borjúbejelentések és módosítások során a korábbi 10 helyett már 22 színből választhatnak a bejelentők. Emellett lehetővé vált az egyedek tömeges, elektronikus adatbejelentése is közvetlenül a „webENAR” felületén.