Agrárközélet
Agrárközélet

Itt a legszebb konyhakertek versenye

Itt a legszebb konyhakertek versenye

MTI

Április végéig csatlakozhatnak a települések Magyarország legszebb konyhakertjei címért kiírt országos vetélkedőhöz.

A kertápolás az idén kiegészül a táji sajátosságokkal rendelkező, illetve saját megőrzésű régi növényfajták kertbéli gyarapításával – közölte Kovács Szilvia, a verseny ötletgazdája, Karcag alpolgármestere az MTI-vel.

Szavai szerint 2019-ben azt szeretnék, ha minél több településen A legszebb konyhakertek helyi versenyeinek megrendezésekor összegyűjtenék azokat a kertművelőket is, akik gondosan, szeretettel ápolják kertjeiket, és még e tudáskincs birtokában vannak. Őrzik mindazt, amit nagyszüleiktől, idős ismerőseiktől tanultak, vagy olyan egyéni módszereket alkalmaznak, amellyel egészséges zöldséget-gyümölcsöt termesztenek – mondta.

Az országos programigazgató tájékoztatása szerint versenyhez csatlakozhatnak a határon túli települések is. Az önkormányzatok, az óvodák és az iskolák kertjeit közösségi kategóriában lehet nevezni, ezeket külön jutalmazzák majd.

Az országos programhoz csatlakozási szándéknyilatkozat és a program tájékoztató anyagai a www.alegszebbkonyhakertek.hu weboldalról tölthetők le.

A legszebb konyhakertek programot először 2012-ben Karcagon hirdették meg, az első felhívásra 22 jelentkezés érkezett, 2018-ban már 370 település több mint 11 ezer kertművelője vett részt a versenyben.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Sok az idős és kevés a nő a magyar mezőgazdaságban

2024. május 2. 14:10

2020 és 2023 között folytatódott a gazdaságok irányítóinak idősödése.

Korrupcióval vádolják az ukrán mezőgazdasági minisztert

2024. április 29. 15:10

Ukrajnában korrupció miatt letartóztatták Mikola Szolszkij mezőgazdasági minisztert, aki törvénytelenül szerezhetett állami földterületeket.

Az év agrár duális képzőhelye lett az AXIÁL

2024. április 26. 12:10

„Az év agrár duális képzőhelye” című pályázat célja az agrárszakképzésben részt vevő duális képzőhelyek kiemelkedő munkájának elismerése.

Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem Informatikai Kara és a KITE Zrt.

2024. április 24. 12:10

Az együttműködési megállapodás kiterjed a precíziós mezőgazdaság, növényvédelem, környezetvédelem, klímaváltozás, fenntartható fejlődés és agrárinformatika területein történő fejlesztések elősegítésére.

Amerikában is megkönnyezték a magyar csiliszószt

2018. október 21. 03:36

Újabb világversenyen ért el jelentős sikert a nagymarosi GaBko Chili, a Hot Sauce – XXX-Hot kategóriában állhatott dobogóra a cég tulajdonosa.

Sajt készült olyan fehérjékkel, amelyek az anyatej fontos összetevői is

2023. szeptember 17. 09:10

2014 novemberében nyílt meg az a Vászolyi Sajtmanufaktúra, amelynek munkáját, illetve sajtját immár másodjára ismertek el a Mondial du Fromage versenyen. Vagyis azon a versenyen, amelyet a sajtok Bocuse D’Or”-jakén tartunk számon.

Start up-ok és innovációs megoldások versenyét indítja el a BASF

2021. július 1. 05:36

Az innovátorok és legfeljebb öttagú start-up csapatok jelentkezésének feltétele, hogy az alkalmazandó ötlet közvetlenül vagy közvetetten hozzájáruljon a tiszta, megbízható és költségkímélő energiát, a fenntartható mezőgazdaságot támogató és a körforgásos gazdaságra való átállást lehetővé tevő megoldások kidolgozásához.

CLAAS roadshow a BME-n

2019. november 28. 04:54

A BME Sportközpont mögötti területen az érdeklődők első kézből szerezhettek információkat a 2020-as CLAAS UniTech mérnökversenyről.