Agrárközélet
Agrárközélet

A magyar kultúra és gasztronómia remekeivel ismerkednek Brüsszelben

A magyar kultúra és gasztronómia remekeivel ismerkednek Brüsszelben

MTI

Kétnapos magyar kultúra és gasztronómia fesztivál kezdődött szombaton Brüsszelben, ahol egyebek mellett könnyű- és népzenei koncertek, táncelőadások és gyerekprogramok várják az érdeklődőket.

A belvárosi Cinquantenaire parkban immár harmadik alkalommal megrendezett HUNGAstRY fesztiválon a látogatók a magyar gasztronómia és iparművészet remekeivel is megismerkedhetnek.

A rendezvénysátorban játékos és zenés gyerekprogramokat, kézműves-foglalkozást, filmvetítést, valamint különböző versenyeket rendeznek, borkóstolóra és gasztrobemutatóra is várják az érdeklődőket.

A filmsarokban magyar rajzfilmeket mutatnak be, de lesz néptánc-oktatás, huszárbemutató és Rubik-kocka-show is.

A Magyarország európai uniós állandó képviselete által szervezett rendezvényen kiállítás látható a magyar olimpiai sikerekről, Győr pedig bemutatja a város nevezetességeit, különlegességeit.

A vásársoron az árusok kézművestermékeket, lángost, kürtőskalácsot, magyar borokat, pálinkát és söröket kínálnak.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Sok az idős és kevés a nő a magyar mezőgazdaságban

2024. május 2. 14:10

2020 és 2023 között folytatódott a gazdaságok irányítóinak idősödése.

Korrupcióval vádolják az ukrán mezőgazdasági minisztert

2024. április 29. 15:10

Ukrajnában korrupció miatt letartóztatták Mikola Szolszkij mezőgazdasági minisztert, aki törvénytelenül szerezhetett állami földterületeket.

Az év agrár duális képzőhelye lett az AXIÁL

2024. április 26. 12:10

„Az év agrár duális képzőhelye” című pályázat célja az agrárszakképzésben részt vevő duális képzőhelyek kiemelkedő munkájának elismerése.

Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem Informatikai Kara és a KITE Zrt.

2024. április 24. 12:10

Az együttműködési megállapodás kiterjed a precíziós mezőgazdaság, növényvédelem, környezetvédelem, klímaváltozás, fenntartható fejlődés és agrárinformatika területein történő fejlesztések elősegítésére.

150 tétel az Olaszrizling Október Nagykóstolón

2020. október 12. 14:02

Több mint 80 borászat mintegy 150 tételét kóstolhatják meg az érdeklődők az Olaszrizling Október Nagykóstolón október 17-én a Corinthia Hotel Budapestben.

Készül az új bortörvény

2020. augusztus 13. 10:49

Idő- és költségmegtakarítást hozhat a borászoknak a szakmai egyeztetések után várhatóan őszre elkészülő bortörvény, amely az ágazat fehéredését és a fogyasztók pontosabb tájékoztatását is magával hozza – mondta a Világgazdaságnak Nagy István agrárminiszter.

A szőlőmagban rejlő kincseink

2020. február 7. 04:37

Bock József, a Bock Pince Kft. ügyvezető-tulajdonos elmondta, közel tizenöt évvel ezelőtt kezdtek el azzal foglalkozni, hogy valamilyen módon hasznosítsák a borszőlő feldolgozásának egyik melléktermékét, a rendkívül magas antioxidáns tartalommal rendelkező kékszőlőmagot.

Nagy-Somló: az egész borvidék a bio útra lép

2019. március 21. 11:17

A Nagy-Somlói Borvidék Hegyközsége döntött: 2023-tól a teljes borvidék áttér ökológiai művelésre.