32℃ 20℃
június 5. Frézia, Fatime, Fatima, Bonifác
Életmód, gasztronómia

Zöldségvarázs natúr csirkemellel és rukkolával

Agrofórum Online

Ha ránézek erre a sok színes zöldségre, azonnal mosolyogni támad kedvem. Igazi tavaszi-nyári főétel, ami tele van vitamindús zöldségekkel.

Könnyed, egészséges, roppant egyszerű és gyors. Remélem Ti is megcsináljátok!

 

 

 

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fej brokkoli
  • 1 nagyobb fej karfiol
  • 3 közepes méretű cékla
  • 8-10 db közepes méretű újkrumpli
  • 1 csomag rukkola
  • 65-70 dkg csirkemell
  • 2 avokádó
  • 3 evőkanál tejföl
  • olívaolaj
  • bors
  • rozmaring
  • metélőhagyma
  • citrom leve

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A brokkolit, karfiolt, céklát, újkrumplit megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk. (A céklát meg is pucolom, de a krumpli héját nem szoktam levenni.)

Egy nagy méretű tepsi aljára teszünk annyi olívaolajat, hogy mindenhova jusson. Ezután belehalmozzuk az összevágott brokkolit, karfiolt, céklát és újkrumplit. Megsózzuk, borsozzuk, rozmaringot és metélőhagymát vágunk rá. (Ha nincs friss, a szárított is jó.) Ha ezzel megvagyunk, összekeverjük az egészet, hogy mindenhova kerüljön a fűszerekből. Ha szükséges, még teszünk hozzá olívaolajat. Előmelegített sütőben kb 40 percig (míg a krumpli meg nem puhul) sütjük. Sütés közben többször átforgatjuk a zöldségeket.

Eközben a csirkemellet kisebb darabokra szeljük, megsózzuk, borsozzuk, majd olívaolajban aranybarnára sütjük őket.

A szószhoz szükségünk lesz a 2 avokádóra, amelynek a belsejét egy magasabb tálba tesszük. Hozzáadjuk a tejfölt, egy csipetnyi sót, borsot, és egy fél citrom levének a felét. Botmixerrel addig keverjük, míg homogén állagú nem lesz.

Ha a krumpli is megpuhult, kivesszük a sütőből a tepsit, és egy kicsit hűlni hagyjuk.

Tálalási javaslat: A tányér aljára rukkolát teszünk. Erre jön rá a színes zöldségmix, majd egy pár kiskanál szósz. A csirkemell pedig a zöldséghalom mellé kerül.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ötletek bodzára: így dolgozzuk fel a friss bodzavirágokat!

2025. június 1. 05:40

Végre virágzik a bodza és készülhetnek a bodzás finomságok! Az elkészítési lehetőségekből szemezgetünk most.

Varázsgomba: terápia vagy tudatmódosító kockázat?

2025. május 25. 11:10

A varázsgomba új reményt nyújthat a mentális betegségek kezelésében – de csak tudatos, szabályozott körülmények között.

Matcha-hiány: a kereslet meghaladja a kínálatot

2025. május 22. 08:10

Japánban globális keresletnövekedés okoz matcha-hiányt, miközben a termelés bővítése komoly akadályokba ütközik.

Allergia megelőzése avokádóval – tudományos áttörés?

2025. május 18. 16:10

Egy finn kutatás szerint a terhesség alatti avokádófogyasztás jelentősen csökkentheti a csecsemők ételallergiájának kockázatát.

Töltött dagadó

2018. február 9. 12:36

A mi családunkban ez A töltött hús, így, ebben a formában, ezzel a töltelékkel.

Ismerjük fel a beporzó rovarokat a kertünkben! – A méhfélék II.

2023. szeptember 20. 05:40

Melyik méhfajok nem termelnek mézet? Mi a közös a faliméhben és a bundásméhben?

Hogyan segíti egy fakupac a kert természetes élővilágát?

2023. november 22. 05:40

Egy gallyakból, ágakból és kisebb farönkökből álló halom a kert egyik szegletében többezer különféle állatfajnak ad otthont, amelyek meghálálják, hogy otthont nyújtunk számukra a ház körül. Hogyan segítenek nekünk ezek az állatok, és hogyan építsünk nekik hosszantartó otthont?

Őszi terméshatározó I. rész – galagonya, csipkerózsa és húsos som

2019. szeptember 26. 04:36

Ilyen tiszta, gyönyörű őszi időben érdemes beiktatni egy-egy kirándulást a varázslatos hazai erdőkben. Lépten-nyomon színpompás növényekre bukkanhatunk, amik ezekben a hetekben nemcsak tarka leveleikkel tűnnek fel. Értékes beltartalmú, nem ehető vagy éppen mérgező terméseket hozó növényekre bukkanhatunk. Tekintsük át a cikksorozatban, vajon milyen növényfajokat keresztezhet az utunk az őszi kirándulások alkalmával!