Agrárközélet
Agrárközélet

Holnap nyit a 32. Bábolnai Gazdanapok

Holnap nyit a 32. Bábolnai Gazdanapok

Agrofórum Online

A 32. Bábolnai Gazdanapok idén közel 20.000 négyzetméteren, több mint 200 kiállítóval kerül megrendezésre.

Ebben az évben a Bábolnai Gazdanapok a 79. OMÉK társrendezvénye

Az idei kiállítás jelmondata: „Nem csak ott voltam, részt is vettem!”

A rendező Bábolna Nemzeti Ménesbirtok, valamint a kiállítás szervezője, a Magyar Mezőgazdaság Kft. ennek szellemében igyekszik tartalommal megtölteni a kiállítás négy napját.

Idén is minden nap, mintegy másfél órán át megtekinthetőek működés közben az erő- és munkagépek. Az idei Gazdanapok különlegessége, hogy az Agrotec Kft. traktor-tesztvezetési lehetőséget biztosít a látogatóknak a „dühöngőben”.

Az előző évekhez hasonlóan több szakmai program várja a Bábolnára érkező szakembereket. Folytatjuk a gyakorlati bemutatóval kiegészített SMARTFARM konferenciasorozatot, több mint 50 cég és intézmény közreműködésével.

Az idei év nagy újdonsága, hogy a legújabb SMART talajművelő eszközeit egy több mint 30 méteres interaktív talajszelvényben mutatják be, egymással összehasonlító módon.

Az Agro-Way Kft. Mindennap drónbemutatót tart a kiállítás füves területén, ahol a permeteződrónok használatával ismerkedhetnek meg a látogatók.

A SMART Szaktanácsadási Ponton minden érdeklődőnek ingyenes konzultációs lehetőséget biztosítunk, a kiállítás minden napján.

Az első nap a határon túli gazdák napja, akik a Vajdaságból, Erdélyből, Kárpátaljáról és a Felvidékről látogatnak el hozzánk.

Az agrárium munkaerő-utánpótlásának javítása érdekében Szakiskolai Napot tartunk a Bábolnai Gazdanapok második napján a szakképző iskolák diákjainak.

Színes családi programok is várják a nagyközönséget. Lesz lovasbemutató, sétakocsikázás, történelmi íjászat és egy mini gyermekparadicsom. A látogatók szervezett keretek között csoportosan, vezetővel is megtekinthetik a Ménesbirtok történelmi épületegyüttesét és híres lóállományát.

A kiállítás helyszíne:

Bábolna Nemzeti Ménesbirtok
2943 Bábolna, Mészáros út 1.

Időpont:

  1. szeptember 5-8.

Nyitva tartás:

  1. szeptember 5:  8:00-18:00
  2. szeptember 6-7.: 9:00-18:00
  3. szeptember 8.: 9:00-17:00

Jegyárak:

Belépőjegy: 1.500 Ft

Diák és nyugdíjas jegy: 800 Ft

Bábolnai lakosoknak és 6 év alattiaknak a belépés díjtalan.

Parkolójegy: 1.200 Ft

 

 

 

 

 

 

 

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Sok az idős és kevés a nő a magyar mezőgazdaságban

2024. május 2. 14:10

2020 és 2023 között folytatódott a gazdaságok irányítóinak idősödése.

Korrupcióval vádolják az ukrán mezőgazdasági minisztert

2024. április 29. 15:10

Ukrajnában korrupció miatt letartóztatták Mikola Szolszkij mezőgazdasági minisztert, aki törvénytelenül szerezhetett állami földterületeket.

Az év agrár duális képzőhelye lett az AXIÁL

2024. április 26. 12:10

„Az év agrár duális képzőhelye” című pályázat célja az agrárszakképzésben részt vevő duális képzőhelyek kiemelkedő munkájának elismerése.

Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem Informatikai Kara és a KITE Zrt.

2024. április 24. 12:10

Az együttműködési megállapodás kiterjed a precíziós mezőgazdaság, növényvédelem, környezetvédelem, klímaváltozás, fenntartható fejlődés és agrárinformatika területein történő fejlesztések elősegítésére.

„A fejlődés hagyománya” - az OMÉK margójára

2019. október 4. 10:29

A következő 2-3 évben annyit fog változni a mezőgazdasági ágazat, amennyit ezelőtt 30 év alatt összesen.

Ebben az évben a Bábolnai Gazdanapok a 79. OMÉK társren­dezvénye

2019. augusztus 25. 19:26

Az agrárium kiemelkedő eseménye az elmúlt 30 év­ben nemcsak hagyományt teremtett, hanem a hazai agrárium egyik értékes rendezvényévé vált.

Több száz kiló élelmiszert ajánlottak fel jótékony célra az OMÉK kiállítói

2019. október 2. 10:48

Többek között zöldség-gyümölcs, gyümölcslé, pékáru, száraztészta, különböző húskészítmények jutnak majd el a rászorulókhoz a következő napokban.

A vidéki ízek legjavát szállítják a budapesti vásárlók ajtajáig

2019. október 4. 12:03

A NekedTerem a vidéki termelők készítményeit szállítja házhoz - legyen szó szezonális zöldségekről, gyümölcsökről, pékáruról, lekvárról, tejtermékekről, borokról, vagy olyan különlegességekről mint a szarvasgomba, esetleg a levendulás, homoktövises italok.