22℃ 15℃
június 9. Félix, Előd, Annamária, Annabella
Életmód, gasztronómia

Sajtos-paradicsomos napsugár

Agrofórum Online

Ez egy igazi vendégváró vagy éppen vendégmarasztaló fűszeres finomság, amit a napraforgómezők ihlettek.

Elkészítése nem nehéz, próbálkozzatok bátran! Vigyázat, gyorsan elfogy!

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 2 csomag leveles tészta
  • 100 g fehérsajt (lehet kecskesajt, dán fehérsajt)
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál szezámmag
  • (friss) kakukkfű, oregánó, petrezselyem, rozmaring
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 1 üveg olajos aszalt paradicsom
  • 1 üveg Pesto rosso
  • fekete bors

Elkészítés:

Egy sütőpapírral kibélelt tepsire letesszük az egyik tésztát, majd egy tortaforma segítségével kör alakot vágunk belőle.

Egy tálba tesszük az apró darabokra vágott aszalt paradicsomot a morzsázott sajttal, pestoval és a zöldfűszerekkel. A paradicsom olajos levének a felét is hozzáadjuk, és összekeverjük.

A masszával megkenjük a sütőpapíron lévő tésztát, úgy, hogy a közepét kb 3 cm-es körben kihagyjuk. Megszórjuk reszelt sajttal.

Rátesszük a másik leveles tésztát (szintén kör alakúra formázva), kicsit megnyomkodjuk a széleit, majd bevagdossuk, úgy, hogy a kör közepe egyben maradjon.

Óvatosan megcsavarjuk a bevágott csíkokat.

Tojássárgájával alaposan megkenjük, és szezámmaggal meghintjük.

190 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. (amíg a teteje szépen megbarnul)

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ezért jobb a lassan pasztőrözött tej, mint a bolti dobozos

2025. június 8. 14:10

Az alacsony hőmérsékleten és hosszabb ideig pasztőrözött tej újra reflektorfénybe került. De mitől jobb ez a módszer, mint az ipari gyorspasztőrözés? Nézzük a különbségeket!

Ötletek bodzára: így dolgozzuk fel a friss bodzavirágokat!

2025. június 1. 05:40

Végre virágzik a bodza és készülhetnek a bodzás finomságok! Az elkészítési lehetőségekből szemezgetünk most.

Varázsgomba: terápia vagy tudatmódosító kockázat?

2025. május 25. 11:10

A varázsgomba új reményt nyújthat a mentális betegségek kezelésében – de csak tudatos, szabályozott körülmények között.

Matcha-hiány: a kereslet meghaladja a kínálatot

2025. május 22. 08:10

Japánban globális keresletnövekedés okoz matcha-hiányt, miközben a termelés bővítése komoly akadályokba ütközik.

Egyre több amerikai sajtot vásárolnak Európában

2022. április 20. 08:04

Az Egyesült Államok kereskedelmi adatai szerint Európa februárban 306 tonna sajtot importált az Egyesült Államokból.

Megjelent a piacon az olcsó külföldi dobozos tej és félkemény sajt

2023. október 3. 07:10

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai tejtermeléssel és feldolgozással foglalkozó vállalkozások. Miközben a tej felvásárlási ára folyamatosan csökken, a magas infláció miatt csökken a kereslet a tejtermékek iránt. Ráadásul az import is új erőre kapott, az elmúlt nyolc hónapban jelentős mennyiségű félkemény sajt és UHT tej érkezett az országba.

Hamarosan a Trappista sajtra is kiterjed a Magyar Élelmiszerkönyv

2022. szeptember 13. 08:02

Az új szabályozással a fogyasztók egyértelmű és tisztességes tájékoztatást kaphatnak a megnevezésen keresztül is a minőségről és a beltartalmi értékekről.

Sajt készült olyan fehérjékkel, amelyek az anyatej fontos összetevői is

2023. szeptember 17. 09:10

2014 novemberében nyílt meg az a Vászolyi Sajtmanufaktúra, amelynek munkáját, illetve sajtját immár másodjára ismertek el a Mondial du Fromage versenyen. Vagyis azon a versenyen, amelyet a sajtok Bocuse D’Or”-jakén tartunk számon.