Termőföldtől az asztalig

Sajtos-paradicsomos napsugár

Agrofórum Online

Ez egy igazi vendégváró vagy éppen vendégmarasztaló fűszeres finomság, amit a napraforgómezők ihlettek.

Elkészítése nem nehéz, próbálkozzatok bátran! Vigyázat, gyorsan elfogy!

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 2 csomag leveles tészta
  • 100 g fehérsajt (lehet kecskesajt, dán fehérsajt)
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál szezámmag
  • (friss) kakukkfű, oregánó, petrezselyem, rozmaring
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 1 üveg olajos aszalt paradicsom
  • 1 üveg Pesto rosso
  • fekete bors

Elkészítés:

Egy sütőpapírral kibélelt tepsire letesszük az egyik tésztát, majd egy tortaforma segítségével kör alakot vágunk belőle.

Egy tálba tesszük az apró darabokra vágott aszalt paradicsomot a morzsázott sajttal, pestoval és a zöldfűszerekkel. A paradicsom olajos levének a felét is hozzáadjuk, és összekeverjük.

A masszával megkenjük a sütőpapíron lévő tésztát, úgy, hogy a közepét kb 3 cm-es körben kihagyjuk. Megszórjuk reszelt sajttal.

Rátesszük a másik leveles tésztát (szintén kör alakúra formázva), kicsit megnyomkodjuk a széleit, majd bevagdossuk, úgy, hogy a kör közepe egyben maradjon.

Óvatosan megcsavarjuk a bevágott csíkokat.

Tojássárgájával alaposan megkenjük, és szezámmaggal meghintjük.

190 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. (amíg a teteje szépen megbarnul)

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Narancsos-csokoládés karácsonyi kenyér

2020. november 30. 04:37

Karácsonykor a finomabbnál finomabb ünnepi fogások körül forog minden, de nem árt, ha már reggel is valami igazán finom étellel indítjuk a napot.

Ropogós pecsenye lazacos krumplival

2019. december 22. 04:39

Sok ismerősömtől hallottam, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen étele a lazac. Hogy ezt ki milyen formában vagy fogásként képzeli el, annak csak a képzelet szabhat határt.

Sütőtökös rizottó fűszeres csirkekockákkal

2019. december 21. 20:32

A sütőtök igazi őszi, téli étel, mely rengeteg módon elkészíthető. Fogyaszthatjuk püréként, sütőben sütve mézzel a tetején, turmixba keverve...

Céklás-kakaós csiga

2019. december 20. 20:36

Szeretek kísérletezgetni rendhagyó íz-párosításokkal, melyeknél fontos, hogy a két, látszólag egymástól teljesen idegen íz harmonizáljon egymással, ne nyomja el egyik a másikat.

Közel 11 milliárd forint támogatás jut a tejfeldolgozásra

2018. december 1. 17:07

Az Agrárminisztérium az ágazat versenyképességének növelése érdekében egy újabb, 50 milliárd forintos pályázatot írt ki az élelmiszeripar számára.

Casu Marzu: halálosnak nem halálos, de nyüvesnek nyüves

2024. február 3. 10:10

Azoknak, akik csupán a pálpusztai sajt nevének hallatán megborzonganak, azt javaslom, hogy ne olvassák tovább ezt a cikket, ugyanis ennél sokkal megrázóbb élmények várnak rájuk.

Havi 6000 forintot költenek sajtra a magyarok, a trappista a kedvenc

2024. szeptember 4. 13:10

A sajtfélék közül a trappista ismertsége 95 százalékos, a sajt típusok közül a füstölt, a tömlős, a lapka, a félkemény sajt és a sajtkrém áll az élen.

Egészségvédő tejtermékeket fejlesztettek ki

2023. január 21. 06:34

Egészségvédő sajtot, sajtkrémet és joghurtot is kifejlesztettek a MATE Kaposvári Campusa és a Fino Food Kft. közös projektje keretében.