Gépészet
Gépészet

MG Agrocenter: Olyan igényeket is teljesítünk, miket más gyár általában nem

MG Agrocenter: Olyan igényeket is teljesítünk, miket más gyár általában nem

Agrofórum Online

Bár a gazdálkodóknak közvetlenül nem értékesítenek, vevőszolgálati támogatóként gyakran olyan egyedi tervezési, kivitelezésbeli kéréséket is teljesítenek, amik más gyártóknál nem szokás. Az erős, megbízható, jó ár-érték arányú Maschio és Gaspardo eszközeiről ismert MG Agrocenter számos változással kezdte az évet, melyekről most olvasóink is értesülhetnek.

A világszerte 11 gyárral üzemelő  olasz vállalkozás hazai képviseleténél jelenleg a vetőgép, a permetező és a bálázó iránt érdeklődnek a legtöbben – derült ki abból a felmérésből, amelyet év elején a mezőgazdasági gépek legnagyobb seregszemléjén a látogatók körében végeztek a cég munkatársai.

Az AGROmashEXPO-n már a bejáratnál láthatók voltak a jellegzetes piros MG eszközök, ám a megszokott sátor helyett a cég standja idén a G pavilonba költözött.

„Nemcsak itt, hanem a cég életében is történtek változások, ugyanis az általunk eddig forgalmazott négy márka – a  Maschio (talajművelés gépei), a Gaspardo (vetőgépek), a Feraboli (zöldsor, például bálázók) és az Unigreen (permetezők) – egy brand alá került, így a korábbi termékek vagy mint Maschio vagy mint Gaspardo néven érhetők el” – számolt be Berbekar Tamás, az MG Agrocenter magyarországi képviselője, aki szerint ez azért is jelentős lépés, mert a magyar vásárolók számára igen fontos a márkanév.

„További változás, hogy az idei évtől a permetezők áttervezett keretekkel jelennek meg, amelyek saját gyártásúak, erősített vázzal- és kerettagokkal rendelkeznek. Az opciókat is valamennyi gépünkön változtatjuk, mint ahogy országonként eltérő a felszereltség is, amit a cseh és a magyar piac közti különbség is indokol. A mi optimális partnerünk a bagyjából 100 hektár földterületen gazdálkodó, jó márkanévvel rendelkező, megbízható gépet nem túl drágán kereső vállalkozó, míg Csehországban mintegy 40%-kal több a nagygazdaság, ahová a 160 lóerősnél nagyobb traktorokat keresik” – magyarázta a szlovákiai régiós központjából három országot (Csehországot, Szlovákiát és Magyarországot) ellátó MG Agrocenter hazai képviselője.

„Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow ideje alatt nagyon sok aktív érdeklődés volt a mostani slágertermékeinkre, a permetezőre, a bálázóra és a vetőgépre” – mutatott körbe a standon, a Gaspardo Renata Isotronic szemenkénti vetőgépre irányítva a figyelmet.

Gaspardo Renata Isotronic

A 450 mm átmérőjű tárcsával szerelt hidraulikus, sorjelzővel ellátott, 1×14”-es V-alakú nyomó- és 3×6.50-6-os erőátviteli kerekekkel rendelkező vetőgép paralelogrammás heavy duty felfüggesztésének és nagyméretű tárcsáinak (42cm/d), valamint a szabályozható rendszerű magágyzárásnak köszönhetően még a legmostohább körülmények közt is tökéletes vetést garantál.

A nyitótárcsák és a forgó szárelosztó elem munkája révén még az előkészítetlen talajon, nagy mennyiségű szármaradvány esetén is képes állandó vetésmélységet produkálni. Az alacsony nyomású rendszer és a speciális szabályozó egység különböző méretű és formájú magok esetén is képes a precíziós vetésre. „Ez az ISOBUS kapcsolattal és elektromos vetőkocsi hajtással vezérelt gép úgynevezett plug and play módon képes bármilyen monitorral rendelkező traktorral együttműködni, ami által számos olyan opció kiváltható, aminek külön megfizetése a vetőgép feláránál is többe kerülne. Ez a kompatibilitás saját programozóink fejlesztése, és szintén újdonság. A vetőgép egyszerűen kezelhető, a benne lévő GPS által pedig a sorelzárás és szakaszvezérlés is működtethető” – fejtette ki a gép előnyeit Berbekár Tamás.

Mint egy LEGO-s doboz

„A katalógusunk leginkább egy LEGO-s dobozhoz hasonlítható, mert a választott terméket mindig azzal egészítjük ki, amivel az ügyfelünk kéri, illetve olyan módosításokat is elvégzünk, amit máshol nem szokás megtenni. Bár kereskedői hálózaton keresztül szolgáljuk ki a végfelhasználókat, nekik közvetlenül nem értékesítünk, de gyári kapcsolatként a mögöttes vevőszolgálati támogatást mi nyújtjuk, ezért ha valamilyen módosításra van igény, jelezzük mérnök kollégánknak, és segítünk. Ez is egy olyan sajátosság, amit más gyártónál nem szoktak megtenni, de mi ebben is egyediek tudunk lenni.”

(Csomós Éva – Agrofórum Online – Fotók: Gribek Tímea)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A teljes IFA-sztori: keletnémet gyártmány a mezőgazdaság számára

2024. május 2. 16:10

Az általunk is jól ismert kockafülkés W50-es fejlesztése részben az 1952-1959 között gyártott H6B autóbusz alapján indult.

Különleges „retró” kiadású traktorral ünnepel a New Holland

2024. április 30. 11:10

A basildoni gyár 60. születésnapja alkalmából a New Holland bemutatott egy ünnepi kiadású T7.300-as traktort.

Zseniális logisztikai megoldás egy traktorgyártótól – Volt egyszer egy FAHRContainer

2024. április 26. 08:10

A különböző célú, mezőgazdasági cserekonténerek és a hozzá tartozó, hidraulikus működtetésű, ollós emelőszerkezettel készült tandempótkocsi ötlete jövőbe mutató volt 1968-ban.

Ultrahatékony rendképző, kiemelkedő takarmányhigiénia biztosításával: ELHO

2024. április 25. 18:40

A V-TWIN 950 Super az ELHO legújabb fejlesztésű kosaras rendképzője, amely rendkívüli minőségben és tisztaságban kezeli a takarmányt.

A LEMKEN módosítja portfólióját

2020. június 6. 04:36

A LEMKEN kivonja permetezőgépeit a gyártási programból, ezzel egy időben meg akarja erősíteni és tovább bővíteni a talajművelő, a vetéstechnikai és a növényápoló gépek területén elért, innovatív piaci vezető szerepét.

Ne felejtsük el, kötelező a permetezőgépek műszaki felülvizsgálata!

2020. szeptember 29. 09:02

A kötelezettségre a Kölcsönös Megfeleltetés rendszerben érintett gazdáknak kiemelten ügyelniük kell, mivel a mulasztás esetükben akár az agrártámogatások csökkenésével is járhat.

Figyelem: lejárhatott sok használt növényvédő gép tanúsító matricája

2024. április 24. 13:10

A rendszer bevezetése óta eltelt az első 3 éves ciklus, így 2023 nyara óta számos növényvédő gépnél esedékessé vált a műszaki vizsga.

Nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítás Szlovéniában

2019. szeptember 5. 12:52

Az ágazatban zajló innováció, technikai fejlődés nyomon követésének, továbbá a termeléshez, tenyésztéshez szükséges input anyagok, gépek forgalmazóival történő kapcsolattartásnak egyik kitűnő helyszíne az AGRA, Gornja Radgonán.

Gépinfo Képgaléria