Egy innovatív hajlamú üzletember, egy kihasználatlan raktár, a sörfőzés minőségi alapanyagai iránti elköteleződés, egy kis piaci rés, és máris kész a hidropónikus komlótermesztésre alkalmas berendezés!
Az Egyesült Királyságban az utóbbi időszakban megnövekedett a kézműves sörök iránti kereslet, amely nagyobb mennyiségű komlót is igényel. A kialakult komlóhiányra adott választ egy lelkes sörkedvelő: de nem a szokványos módon.
A tradicionális komlótermesztés nagy földterületet igényel. Gareth Davies, a Dark Farm alapítója és igazgatója, új megközelítésben, hidropónikus rendszerben termeszti a nagy népszerűségnek örvendő, gyakran 7,5 méteres magasságot is elérő növényeket.
A Lampeter közelében, egy elhagyott raktárban kialakított első komlótermesztő-berendezés előfizetéses rendszerben szolgálja ki a kézműves sörfőzdék komlóigényét. A komlótermesztés forradalmasításának zászlaját kitűző vállalkozás vezetője szerint a kultúra életciklushoz igazított vízfelhasználása kontrollált körülmények között remekül optimalizálható. Gareth jelenleg 400 növényt tart fenn, melyek között 12 különböző fajta található meg.
Forrás: https://www.verticalfarmdaily.com/article/9336142/uk-growing-hop-hydroponically-for-local-beer/