Agrárközélet

Megjelent az Agrofórum 2016. novemberi lapszáma – Fókuszban az élelmiszergazdaság

Agrofórum Online

Lapunk inváziós kartevőkről szóló sorozatában ezúttal a szelídgesztenye gubacsdarazsat mutatjuk be, de találhatnak cikket a gyepi hangya szokatlanul nagy kártételéről, és a rozs betegségeiről is.

Néhányan már megkaphatták, van akinek következő napokban kerül a postaládájába az Agrofórum legfrissebb, 2016. novemberi lapszáma, amelynek központi témája ezúttal az élelmiszergazdaság. Digitális előfizetőink mindeközben már szerda óta olvashatják honlapunkon az újság elektronikus változatát.

Előfizetés az Agrofórum Szaklapra >>>

Az év végéhez közeledve – természetesen a hagyományokat követve – visszatekintünk az elmúlt hónapokra. Hertelendy Péter és Poós Bernát közös cikkében például a kalászos növényfajok betegségeinek 2016. évi fellépéséről olvashatunk, de Dr. Békési Pál és Poós Bernát a napraforgóval is foglalkozik hasonló szemszögből.

Ehavi lapszámunk fókuszában az élelmiszergazdaság áll, így olvashatnak a hazai élelmiszeripar helyzetéről, az élelmiszerbiztonság hatásáról, és Éder Tamással is beszélgetünk. „A magyar élelmiszeripar szereplőinek szinte mindegyike technológiai lemaradásban van, a mikro-vállalkozásoktól a nagy vállalatokig” – véli az ÉFOSZ elnöke.

Lapunk inváziós kartevőkről szóló sorozatában ezúttal a szelídgesztenye gubacsdarazsat mutatjuk be, de találhatnak cikket a gyepi hangya szokatlanul nagy kártételéről, és a rozs betegségeiről is.

Gépesítés rovatunkban ezúttal a CLAAS, a Versatile és a Fendt újdonságait mutatjuk be, de a magyar mezőgépgyártókat bemutató cikksorozatunk folytatásában megismerhetik a KÜHNE Zrt. múltját is. Dr. Varga Vilmos mindezek mellett az univerzális traktorok hűtőberendezéseinek világába is bevezeti az Olvasóinkat.

Gazdálkodj jogosan sorozatunkban ezúttal a sérelemdíjjal foglalkozunk, míg Agrárgazdaság rovatunk novemberben a szóját helyezte a középpontba.

Zöldségtermesztéssel foglalkozó Olvasóink legfrissebb lapszámunkban a palántanevelés kockázati tényezőit ismerhetik meg, míg a gyümölcstermesztés kapcsán Dr. Szalay László „Ha tél, akkor körteszezon” című írását ajánljuk. Szőlészet és borászat rovatunk az ültetvények tápanyag-gazdálkodásának világába kalauzolja el az érdeklődőket.

Mindezek mellett természetesen számos érdekes és hasznos cikket talál az Agrofórum Szaklap 2016. novemberi lapszámában.

Agrofórum – Iránymutató a mezőgazdaságban

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Földvásárlás előtt áll? Ezt a hibát ne kövesse el!

2025. október 8. 10:10

Magyarországon földet csak földműves vásárolhat – ehhez pedig szinte kötelező az aranykalászos gazda végzettség.

KÁN Egyetemi Napok: új irányok a növénytáplálásban

2025. szeptember 30. 11:00

A kaposvári KÁN Egyetemi Napok részeként idén is megrendezték a IV. Alkalmazott Növénytudományi Konferenciát, fókuszban a tápanyagutánpótlással.

Nemzetközi figyelem övezi a MATE új MSc szakját

2025. szeptember 15. 15:10

Elindult a MATE Haltenyésztő mérnöki MSc-je, amely a fenntartható akvakultúrában képez új generációt.

Von der Leyen terve: mi marad a gazdáknak?

2025. szeptember 11. 16:10

A Bizottság 300 milliárdos KAP-keretet ígér, védzáradékokkal. A termelők szerint a kockázat így is jelentős.

Kaptam egy levelet

2018. június 6. 13:44

A levél tartalma okán ide kívánkozik, a blogba, de van abban némi személyes indíttatás is, hogy szóba hozom…

Megjelent az Agrofórum Szőlő Extra

2019. május 1. 08:33

Megjelent a Szőlő Extra kiadványunk, amelyben szőlészet, növényvédelem, borászat és gépesítés, gépek témakörben kínálunk olvasnivalót.

Információszerzés és döntéstámogatás az agráriumban

2020. augusztus 25. 12:48

Meghívó országos felmérésre értékes ajándékokkal és érdekes információkkal.

Mákos guba, a megunhatatlan

2018. december 21. 04:47

Karácsony mákos guba nélkül? Nem-nem, az teljesen kizárt.