Állattenyésztés
Állattenyésztés

Százmillió feletti az indiai bivalyállomány

Százmillió feletti az indiai bivalyállomány

Agrofórum Online

A Föld országai közül Indiában található a legtöbb bivaly, őket Pakisztán és Kína követi ezen a listán a dobogón. Magyarországon hatezres az állomány nagysága a FAO adatai szerint.

Indiában 109,8 milliós a bivalyállomány nagysága, ezzel világelső az ázsiai ország. Az ezüstérmet a bivaly-világranglistán Pakisztán szerezte meg 40 milliós adattal. A bronzérem pedig Kínáé, ehhez 27,3 millió bivalyra volt szükség – derült ki az Egyesült Nemzetek Szervezetének Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO 2019-es évre vonatkozó adataiból, amelyek alapján a Maps of Countries Instagram-oldal készített infografikát.

A világ TOP10 bivaly-állománnyal rendelkező országa

A negyedik helyen Nepál áll 5,3 milliós adattal, utánuk pedig a Mianmar következik 4,1 millió bivallyal. Egyiptom a hatodik a listán 3,5 millió példánnyal, majd a Fülöp-szigetek következik, ahol 2,9 milliós az állomány. Vietnám 2,4 millió bivalya a nyolcadik helyre volt elég a világranglistán. A TOP10 mezőnyének Bangladesh és Brazília zárja 1,5 millió, illetve 1,4 milliós adattal.

Magyarországon 2019-ben 6000 volt a bivalyok száma a FAO adatai szerint. Ez 1000 darabos csökkenés a 2018-as adathoz képest. Magyarországról csak ehhez a két esztendőhöz tartozik adat ebben az adatbázisban.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Magnézium-szulfát adagolásával jobban híznak a malacok

2024. július 8. 14:40

Magnézium-szulfát hatására a szilárd táplálékra átállított szopós malacok nyugodtabbak és jobb a súlygyarapodásuk, mint magnézium-oxiddal.

Friss információk a már szarvasmarhát is fertőző madárinfluenzáról

2024. július 8. 08:40

Szinte nincs házi- és haszonállat, amely biztonságban lenne a madárinfluenzától. Mekkora veszélyt jelent, hogy szarvasmarhában is kimutatták?

Az utolsó európai toronyház – sertések számára

2024. július 4. 16:10

Létezik egy toronyház Európában, amelyben 10 500 anyakocát látnak el. A tulajdonos vállalatcsoportnál évi 280 ezer malac születik.

PANNATURA és Biogazdálkodási napok

2024. július 4. 14:50

Az Esterházy Alapítványok 2024-ben ünneplik fennállásuk 30. évfordulóját. Az utolsó herceg, Esterházy V. Pál örököse, Esterházy Melinda 1994-től kezdődően három megszüntethetetlen magánalapítványt hozott létre, megteremtve ezzel a mai vállalkozási sikert döntően meghatározó, erőteljes növekedésre képes gazdasági vállalkozások előfeltételét.

Kína és India a világ két legnagyobb hagymatermelője

2021. április 26. 06:12

Egyértelműen Kína és India vezeti a hagymatermelő országok ranglistáját, ugyanis mindkét ország külön-külön is hétszer akkora termést tud felmutatni, mint a harmadik helyezett.

Növekednek az élelmiszerárak emelkedése miatti globális félelmek

2021. február 7. 06:37

A Világbank decemberben közölte, hogy az élelmiszerárak növekedése az alacsonyabb jövedelmekkel együtt súlyosbította az élelmiszerellátási helyzetet.

Spanyolország és Németország a két európai sertésnagyhatalom

2021. április 15. 05:47

A Föld országai közül Kínában található a legtöbb sertés, őket az Egyesült Államok és Brazília követi ezen a listán a dobogón.

A műanyagok használata gondot okozhat a mezőgazdaságban is

2022. január 23. 08:37

A FAO szakértői által összegyűjtött adatok szerint a mezőgazdasági értékláncok évente 12,5 millió tonna műanyag terméket használnak fel, további 37,3 millió tonnát pedig az élelmiszer-csomagolás során hasznosítanak.