31℃ 19℃
augusztus 12. Klára, Hilária, Diána
Életmód, gasztronómia

Carbonara spagetti sárga cukkinivel

Agrofórum Online

Idén ültettünk először sárga cukkinit a kertünkben. Izgatottan vártam, hogy milyen és mennyi termés lesz a kis palántán.

Még be sem ért, a fejemben már burjánzottak a cukkinis receptek. Ezek közül mutatok most Nektek egyet. Bátorítalak Titeket, hogy újítsatok, akár a jól bevált receptjeitekben is!

Carbonara spagetti sárga cukkinivel

 

 

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg penne
  • 2 közepes méretű sárga cukkini (természetesen zöld is lehet)
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 db tojássárgája
  • 1,5 evőkanál olívaolaj
  • fekete bors
  • 5 dl főzőtejszín
  • 15 dkg parmezán sajt
  • 5-6 szál kakukkfű

Elkészítés:

A pennét sós vízben al dente-re (jelentése: nem teljesen puhára van megfőzve) főzzük. A tészta sós vizéből hagyjunk meg egy keveset, mert ez még kelleni fog a későbbiekben.

Olívaolajon megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, később mellé tesszük a szintén apróbb darabokra vágott cukkinit. Ezután megfűszerezzük; sót, borsot és kakukkfüvet szórunk rá.

A 2 tojássárgáját a főzőtejszínnel jól összekeverjük, és belereszelünk kb 2 púpozott kanálnak megfelelő parmezán sajtot. (Akinek esetleg nincs masszív, strapabíró reszelője, annak ajánlom a reszelve kapható sajtot, mert olykor nem egyszerű a parmezánnal bánni.)

A tésztát alacsony lángon összekeverjük a cukkinis-szalonnál alappal. Ezt követően levesszük a gázról.

Ha már kicsit kihűlt, hozzáadjuk a tojásos-tejszínes keverékünket, és a félretett tésztavízből egy keveset.

A végén az egészet összekeverjük. Ízlés szerint szórhatunk még rá kakukkfüvet.

Melegen, parmezánnal megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Édes, roppanós, friss – a tökéletes főtt kukorica receptje

2025. augusztus 8. 16:10

A friss kukorica édes és illatos, de csak akkor, ha tudjuk, hogyan főzzük meg helyesen. Mutatjuk a lépéseket a tökéletes eredményhez.

Miért csökken a vegánok száma? Most minden kiderül!

2025. augusztus 3. 11:10

Sok fogyasztó elbizonytalanodott a vegán étrend hatékonyságában: egészségi, gazdasági és ízélménybeli okokból térnek vissza húsos ételekhez.

Bioforradalom küszöbén: szárnyal a kereslet, bírják-e a hazai gazdák?

2025. július 21. 08:10

Rekord ütemben nő a bioélelmiszer-forgalom, csökken a biofelár, de a gazdáknak az átállás még mindig komoly kihívás.

Mi legyen a barackkal? Tippek a kajszi otthoni feldolgozásához

2025. július 12. 16:10

A friss barack gyorsan romlik, de szerencsére sokoldalú gyümölcs: mutatjuk, hogyan és mire dolgozhatjuk fel a nyár egyik legnépszerűbb termését.

Burgonyakrémleves és kolbászchips

2018. január 5. 13:07

Télen sokszor az is elég, ha van egy kis forró leves otthon, és már kész is a vacsora.

Hogyan öntözzük helyesen a növényeinket?

2022. június 29. 06:36

Minden egyes növényfaj igényelhet különböző bánásmódot, és ez az öntözésre is igaz. Milyen gyakran, mennyit és hova? És ha még ez nem lenne elég, a hogyan kérdés is életbevágó! Lássuk a legfontosabb szabályokat az öntözés terén, amiknek a betartásával a legnagyobb kánikulát is kibírják a növények!

Fűszeres húsgombócok kétféle burgonyával

2019. november 10. 09:22

A darált húsos ételek könnyen és gyorsan elkészíthetőek és nagyon praktikusak. Sokféleképpen fűszerezhető; szinte bármi jól passzol hozzá.

Ragadozó madarak és macskák – veszélyben a madáretető vendégei

2023. november 30. 05:40

Hogyan helyezzük el a madáretetőt, hogy minél kisebb kockázatot jelentsenek az etetőt látogató madarak ragadozói az etetés során? Hogyan tudjuk fizikailag meggátolni a macskákat a vadászatban?