28℃ 19℃
június 7. Róbert, Robertina, Arianna, Fülöp, Roberta
Életmód, gasztronómia

Carbonara spagetti sárga cukkinivel

Agrofórum Online

Idén ültettünk először sárga cukkinit a kertünkben. Izgatottan vártam, hogy milyen és mennyi termés lesz a kis palántán.

Még be sem ért, a fejemben már burjánzottak a cukkinis receptek. Ezek közül mutatok most Nektek egyet. Bátorítalak Titeket, hogy újítsatok, akár a jól bevált receptjeitekben is!

Carbonara spagetti sárga cukkinivel

 

 

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg penne
  • 2 közepes méretű sárga cukkini (természetesen zöld is lehet)
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 db tojássárgája
  • 1,5 evőkanál olívaolaj
  • fekete bors
  • 5 dl főzőtejszín
  • 15 dkg parmezán sajt
  • 5-6 szál kakukkfű

Elkészítés:

A pennét sós vízben al dente-re (jelentése: nem teljesen puhára van megfőzve) főzzük. A tészta sós vizéből hagyjunk meg egy keveset, mert ez még kelleni fog a későbbiekben.

Olívaolajon megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, később mellé tesszük a szintén apróbb darabokra vágott cukkinit. Ezután megfűszerezzük; sót, borsot és kakukkfüvet szórunk rá.

A 2 tojássárgáját a főzőtejszínnel jól összekeverjük, és belereszelünk kb 2 púpozott kanálnak megfelelő parmezán sajtot. (Akinek esetleg nincs masszív, strapabíró reszelője, annak ajánlom a reszelve kapható sajtot, mert olykor nem egyszerű a parmezánnal bánni.)

A tésztát alacsony lángon összekeverjük a cukkinis-szalonnál alappal. Ezt követően levesszük a gázról.

Ha már kicsit kihűlt, hozzáadjuk a tojásos-tejszínes keverékünket, és a félretett tésztavízből egy keveset.

A végén az egészet összekeverjük. Ízlés szerint szórhatunk még rá kakukkfüvet.

Melegen, parmezánnal megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ötletek bodzára: így dolgozzuk fel a friss bodzavirágokat!

2025. június 1. 05:40

Végre virágzik a bodza és készülhetnek a bodzás finomságok! Az elkészítési lehetőségekből szemezgetünk most.

Varázsgomba: terápia vagy tudatmódosító kockázat?

2025. május 25. 11:10

A varázsgomba új reményt nyújthat a mentális betegségek kezelésében – de csak tudatos, szabályozott körülmények között.

Matcha-hiány: a kereslet meghaladja a kínálatot

2025. május 22. 08:10

Japánban globális keresletnövekedés okoz matcha-hiányt, miközben a termelés bővítése komoly akadályokba ütközik.

Allergia megelőzése avokádóval – tudományos áttörés?

2025. május 18. 16:10

Egy finn kutatás szerint a terhesség alatti avokádófogyasztás jelentősen csökkentheti a csecsemők ételallergiájának kockázatát.

Jó hírekkel köszönt be az ősz! Milyen pályázatok nyílnak meg?

2018. október 10. 12:07

Fejleszteni akkor kell, amikor van rá támogatási lehetőség, mert lehet hogy amikor fejleszteni szeretne, akkor a megfelelő forrás nem fog a rendelkezésére állni!

Téli meggyleves

2018. március 2. 13:29

Ha valami hiányzik a tavaszi-nyári időszakból télen, akkor az a friss gyümölcs. A szuper gyorsan elkészíthető turmixok és a nyári gyümölcslevesek ilyenkor már nagyon jól tudnának esni.

A növényvédelemben tényleg a vegyszer a legfontosabb?

2018. szeptember 6. 08:31

A növényvédelem nem a permetezéseknél kezdődik. Ez egy sokkal bonyolultabb folyamat.

ÜZENET HAZA – ÖSZTÖNDÍJJAL ERDÉLYBEN

2018. május 16. 09:48

A „magyar Erasmus”-ként is emlegetett kárpát-medencei magyar mobilitási program keretében tölthettem egy hónapot Erdélyben, a marosvásárhelyi SAPIENTIA Erdélyi Magyar Tudományegyetemen.