Életmód, gasztronómia

Cukkinis-padlizsános lecsó házi kolbásszal

Agrofórum Online

Számomra nincs is nagyobb öröm, mint mikor a saját termesztésű zöldségeimből alkothatok valami igazán színes ételt!

Egy jó lecsó szerintem mindig nagyszerű ötlet! Nagyon gyors, nagyon egyszerű és nagyon finom. Próbáljátok ki Ti is!

 

 

 


Hozzávalók:

  • 2 sárga cukkini (zöld is tökéletes)
  • 1 nagyobb padlizsán
  • 1 üveg lecsóalap (paprika+paradicsom)
  • Fél rúd házikolbász
  • 1 kápia paprika
  • 2 kk. friss kakukkfű
  • 2 kk. friss/szárított oregánó
  • bazsalikom levél
  • bors
  • 2 kk. pirospaprika
  • olívaolaj

Elkészítés:

A cukkiniket és a padlizsánt apróbb darabokra vágjuk, majd sós vízben puhára pároljuk.

Míg a zöldségek puhulnak, felkockázzuk a kápia paprikát és a kolbászt, majd olívaolajon rövid ideig sütjük őket.

Amikor a cukkini és a padlizsán kellően megfőtt, leszűrjük a maradék levet róla, majd összekeverjük a kolbásszal és paprikával.

Ezután kis lángon hagyjuk egy pár percig összeérni az ízeket.

Felöntjük a lecsóalappal, sózunk, borsozunk, illetve hozzáadjuk a zöldfűszereket és a pirospaprikát.

Kis lángon 10 percig főzzük még.

Friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Hihetetlen újítás a magyarországi boltláncnál, vége a trükközésnek a vásárlók részéről

2025. október 12. 09:10

A mesterséges intelligenciát hívta segítségül, így győzte le az emberi „fifikát” az egyik nagy élelmiszer-üzletlánc – az új eszközei már egy év alatt megtérülnek.

Mítosz vagy tudomány: a méhpempő valóban teljesítményfokozó?

2025. október 10. 11:10

A méhpempő hatásait számos legenda övezi. De vajon valóban javítja az immunrendszer működését és a fizikai teljesítményt, vagy csupán mítosz?

Baj van a sütőtökkel, ezekre ügyeljen fogyasztás előtt

2025. október 7. 16:10

Az év során ritkán jut a tányérunkra az édes és laktató sült tökből, aminek azonban a hátrányait is érdemes mérlegelni.

Chia mag: a titok az egészséges szívért

2025. október 2. 07:10

A chia mag apró, mégis óriási erejű szuperélelmiszer, amely gazdag tápanyagaival támogathatja egészségünket.

Szárazságtűrő dísznövények I. rész – évelő dísznövények

2019. február 15. 04:36

Az időjárás egyre gyakrabban produkál elképesztő fordulatokat, és nagy kérdése a jövőnek, vajon kertünk növényei mennyi ideig viselik el a folyamatos szélsőségeket. A hosszan tartó száraz időszakok jelentik az egyik legnagyobb próbát – lehet, hogy érdemes megfontolni a strapabíró, szárazságtűrő növények előnyben részesítését a kerttervezésnél?

Élőhely-rekonstrukció a hazai erdőkben

2023. június 29. 05:37

Ahogy sorra meglátogatjuk a tájvédelmi körzeteket, arborétumokat, nemzeti parkokat, vadasparkokat, egyre több helyen fektetnek energiát abba, hogy a látogatók megértsék a természeti környezet védelmére irányuló törekvéseket. A hazai erdők élőhely-helyreállítása is ezek közé a folyamatos munkálatok közé tartozik.

Mérgező lágyszárú növények a kertben

2020. február 24. 04:36

A növényfajok és -fajták kiválasztása alapjaiban is többtényezős kérdés, hát még ha otthonunk kíváncsibb lakóinak „kóstoló kedvével” is számolnunk kell. Gyermekeink, háziállataink és házi kedvenceink védelme érdekében tisztában kell lennünk azzal, vajon mely növények, illetve azoknak mely része(i) és mennyire mérgező(ek).

Diplomával a tanyára - mi ebben a jó?

2018. június 25. 10:37

Sipos Mihály és felesége Ruszkai Krisztina tanyáján jártunk Cegléd mellett.