Életmód, gasztronómia

Cukkinis-padlizsános lecsó házi kolbásszal

Agrofórum Online

Számomra nincs is nagyobb öröm, mint mikor a saját termesztésű zöldségeimből alkothatok valami igazán színes ételt!

Egy jó lecsó szerintem mindig nagyszerű ötlet! Nagyon gyors, nagyon egyszerű és nagyon finom. Próbáljátok ki Ti is!

 

 

 


Hozzávalók:

  • 2 sárga cukkini (zöld is tökéletes)
  • 1 nagyobb padlizsán
  • 1 üveg lecsóalap (paprika+paradicsom)
  • Fél rúd házikolbász
  • 1 kápia paprika
  • 2 kk. friss kakukkfű
  • 2 kk. friss/szárított oregánó
  • bazsalikom levél
  • bors
  • 2 kk. pirospaprika
  • olívaolaj

Elkészítés:

A cukkiniket és a padlizsánt apróbb darabokra vágjuk, majd sós vízben puhára pároljuk.

Míg a zöldségek puhulnak, felkockázzuk a kápia paprikát és a kolbászt, majd olívaolajon rövid ideig sütjük őket.

Amikor a cukkini és a padlizsán kellően megfőtt, leszűrjük a maradék levet róla, majd összekeverjük a kolbásszal és paprikával.

Ezután kis lángon hagyjuk egy pár percig összeérni az ízeket.

Felöntjük a lecsóalappal, sózunk, borsozunk, illetve hozzáadjuk a zöldfűszereket és a pirospaprikát.

Kis lángon 10 percig főzzük még.

Friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ezért issza egyre több ember a kecsketejet!

2025. június 25. 11:10

Egyre több tejtermék készül kecsketej alapanyagból – nem véletlenül: tápanyagokban gazdag, könnyen emészthető és sokoldalú.

Tihanyban virágzik a levendula – Szedje saját kezűleg!

2025. június 12. 13:10

A tihanyi levendulásban most Ön is arathat. Gyűjtse be az illatos virágokat, és tudja meg, mi mindenre használható a lila csoda!

Ezért jobb a lassan pasztőrözött tej, mint a bolti dobozos

2025. június 8. 14:10

Az alacsony hőmérsékleten és hosszabb ideig pasztőrözött tej újra reflektorfénybe került. De mitől jobb ez a módszer, mint az ipari gyorspasztőrözés? Nézzük a különbségeket!

Ötletek bodzára: így dolgozzuk fel a friss bodzavirágokat!

2025. június 1. 05:40

Végre virágzik a bodza és készülhetnek a bodzás finomságok! Az elkészítési lehetőségekből szemezgetünk most.

„Almát eszem, ropog a fogam alatt”…

2018. szeptember 17. 13:44

Az alma a legértékesebb gyümölcseink közé tartozik. A csecsemőket is először reszelt almával szoktatják a szilárd ételekhez a kiváló étrendi és emésztést javító hatása miatt.

Vetésváltási előírások – nem növényvédelmi szempontból

2018. december 12. 07:38

A minap feltettem a kérdést a követőim között facebookon, hogy milyen vetésváltási előírásokat ismernek és megdöbbenve tapasztaltam, hogy a várt kommentdömping elmaradt. Vajon tényleg nincsenek tisztában a jogszabályi követelményekkel?

Második esély – ötletek a kert és udvar megújításához és szépítéséhez újrahasznosítással II. rész

2018. június 11. 13:50

Hányszor keletkezik olyan természetes eredetű vagy mesterséges hulladék a gazdaságban vagy a ház körül, aminek találhatunk egy tökéletes dekorációs vagy új használati funkciót.

Mérgező lágyszárú növények a kertben

2020. február 24. 04:36

A növényfajok és -fajták kiválasztása alapjaiban is többtényezős kérdés, hát még ha otthonunk kíváncsibb lakóinak „kóstoló kedvével” is számolnunk kell. Gyermekeink, háziállataink és házi kedvenceink védelme érdekében tisztában kell lennünk azzal, vajon mely növények, illetve azoknak mely része(i) és mennyire mérgező(ek).