Életmód, gasztronómia

Jó hírek érkeztek a sörpiacról

Kép: coronausa.com

A legoptimistább profit előrejelzést is megdöntötte a Constellation Brands sörgyártó vállalat az elmúlt három hónapban.

A sörgyár, amelynek egyik legfőbb márkája a Corona sör a pénzügyi második negyedévről tett közzé gyorsjelentést. A vállalat 2,3 milliárd dolláros árbevételt ért el, ami bár 3,4 százalékos visszaesés év/év alapon, de csaknem 100 millió dollárral több az elemzők várakozásánál. Egy részvényre jutó igazított profit soron 2,76 dollárral zárta a vállalat az elmúlt három hónapot, ami 6 centtel haladja meg a Wall Street konszenzusát – hívta fel a figyelmet az Equilor Befektetési Zrt.

Pozitívum volt, hogy az eladások volumenét tekintve az organikus visszaesés mindössze 0,9 százalék volt, szemben az elemzők jósolta 3,2 százalékos zuhanással. A gyorsjelentés közzétételét követő kereskedésben 2,6 százalékot esett a részvény árfolyama.

„Míg a növekedés továbbra is csökkenő tendenciát mutat a vállalatnál a koronavírus járvány hatására, addig továbbra is foglalkoznia kell a Constellation Brands vállalatnak a készlet szűkülésével, amit a mexikói sörfőzdék ideiglenes bezárása okozott. Az éttermi és vendéglátóipari fogyasztás csökkenését a hagyományos kiskereskedelmi, bolti értékesítés emelkedő tendenciái enyhítették a folyamatos növekedéssel. A gyümölcsös ízesítésű sörök népszerűsége meredeken emelkedett. A bor értékesítésének emelkedésére lehet számítani a következő negyedévben” – jegyezte meg a gyorsjelentéssel kapcsolatban Vivien Azer elemző.

A Constellation Brands, Inc. sör, bor és szeszes italok előállítója és nemzetközi forgalmazója. Főbb piacoknak az Egyesült Államok, Kanada, Mexikó, Új-Zéland és Olaszország számít a cég szempontjából. Számos márkát árusítanak, import és kézműves sörökkel is foglalkoznak. Főbb brandnek számít a Corona Extra, a Corona Light, a Modelo Especial, a Local Buzz, a Victoria, a Kim Crawford, a Meiomi, a Casa Noble Tequila és a Svedka Vodka is. Bortermeléssel és forgalmazással az asztali boroktól kezdve, a pezsgőn át egészen a desszertborokig foglalkoznak.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Tiszta fejjel a pálinkáról: mitől igazi a hungarikum? + videó

2025. augusztus 26. 16:10

Csak hazai gyümölcsből, szigorú szabályok mentén: Barabás Attila nagymester lerántja a leplet a pálinkáról keringő tévhitekről.

Házilag készített körömvirágkenőcs: recept!

2025. augusztus 24. 16:10

Természetes sebgyógyító és bőrápoló: készítsen otthon körömvirágkenőcsöt, amely megnyugtatja, regenerálja és védi bőrét!

A házi befőttek és dzsemek készítése hódít: íme a legjobb házi ötletek!

2025. augusztus 24. 05:40

A házi befőzés nemcsak hasznos, hanem örömteli elfoglaltság is, amelyben akár az egész család részt vehet.

Rejtett hibák, durva szabályszegések – ez a Nébih mérlege

2025. augusztus 22. 14:10

Több mint 160 ellenőrzést végzett a Nébih a nyári szezonban. Az első kör tapasztalatai alapján javul a higiénia, de nem mindenhol.

Sörpuccs a borvidéken

2021. december 8. 16:09

Etyek az elmúlt évtizedben a bornak és a pezsgőnek köszönhetően a hazai gasztroforradalom egyik ikonikus helyszínévé vált, persze ehhez kellettek azok a borászok is, akik egyértelműen a minőség pártjára álltak. Világosan látszik az is, hogy a csendes borok felől a buborékok felé fordul a borvidék; 2023-ig kell már csak arra várnunk, hogy eredetvédett „Etyeki pezsgőt” ihassunk, amely talán nagyon gyorsan olyan ismert és elismert kifejezés lesz, mint a Tokaji aszú. A gasztroforradalmárok között azonban nemcsak borászok vannak: sonkamester, csokoládé- és sajtkészítő is öregbíti már a település nevét, de van egy első hallásra igazi kakukktojás is közöttük. Ha jobban megismerjük kiderül, hogy mégis csak van köze a borhoz: a musthoz például sörlevet kever. Vagy a sörléhez mustot? Az Etyeki Sörmanufaktúra főzdevezető-tulajdonosával, Radányi Orsolyával beszélgettünk.

Pécsről érkezik a gluténérzékenyek "folyékony kenyere"

2019. november 29. 06:38

Két-három év fejlesztés áll a Pécsi Prémium Lager gluténmentes változata mögött, ennyi idő kellett ahhoz, hogy eleget tegyen a rendkívül szigorú ellenőrzési követelményeknek.

Soproni: az árpa, a meggy, a bodza után a komló is magyar lesz

2018. május 22. 14:19

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar komlótermesztés újjáélesztése érdekében a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Heineken Hungária Zrt.

Hamarosan luxustermék lehet a sör

2022. április 25. 08:03

Régóta ismert, hogy a sör egyre drágább, a söripar azonban még nem reagál a jelenleg égbe szökő energiaárakra.