Gépinfo
Gépinfo

Caffini permetezőgéppel és McCormick traktorokkal ünnepelt a 25 éves Szegána

Caffini permetezőgéppel és McCormick traktorokkal ünnepelt a 25 éves Szegána

Agrofórum Online

A stand legnagyobb gépe a Caffini Striker önjáró permetező volt, amely már a jövendőbeli környezetvédelmi normáknak is megfelel.

A kiállított mezőgazdasági gépek között rengeteg újdonság, a vásárlás terén pedig megannyi kedvezmény kápráztatta el standján az idei AgrárgépShow látogatóit a Szegána Kft. Így ünnepelt az idén negyedszázados szegedi cég.

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte az AgrárgépShow ideje alatt a SZEGÁNA Kft., amelynek standján a cég valamennyi partnere, gyártói képviselete is tiszteletét tette. A legfontosabb újdonságok felsorakoztatása mellett a cég által forgalmazott gépeket ezúttal kedvezményes áron lehetett megvásárolni.

„Nagyon készültünk erre a kiállításra, meg is hívtuk az összes beszállítónkat, itt voltak a gyári képviselők, rengeteg megrendeléssel akartuk elkápráztatni őket, és vásárlóinknak kedvezve a kiállítás ideje alatt a mi gépeinknél is rengeteg akció volt” – mesélte Nagy Márk termékmenedzser, aki a bőség zavarával küzdve ajánlott figyelmünkbe néhány újdonságot.

A stand legnagyobb gépe a Caffini Striker önjáró permetező volt, amely már a jövendőbeli környezetvédelmi normáknak is megfelel. A Volvo Penta motorral szerelt és BOSCH szivattyúval ellátott 170 cm hasmagasságú gép érdekessége, hogy 4000 literes, 24m munkaszélességű, de akár 36 m munkaszélességgel vagy 5000 literes tartálytérfogattal is rendelhető. Számítógép által vezérelt, automata szakaszolással is szerelt, az automata kormányzás illetve a keretmagasság tartás pedig opcióként rendelhető. A permetező összkerék hajtással és háromféle kormányzási móddal rendelkezik. Igen erős, masszív kialakítású Caffini szórókerete önbeállós és stabil, amit a német DLZ tesztpályán is bizonyítottak. Ott is kiderült, hogy milyen stabil a gép, amit mind a 4 kerékre kiterjedő rugózás és az 50-50%-os súlyelosztás biztosít. Ez a terepen végzett mozgását teszi nagyon megbízhatóvá.

Traktorok közül a SZEGÁNA a McCormick márkát forgalmazza, az iménti permetező közvetlen szomszédságában az új McCormick X7.6 VT Drive sorozat egyik tagját lehetett látni. A fokozatmentes váltóval, elektronikus vezérlésű motorral szerelt gép gyári automata kormányzási rendszerrel is választható. Hatalmas fülkével rendelkezik – ami egy néhány éve az autóiparból átvett tervező munkája -, emiatt nagyon jó a kezelőszervek és a kapaszkodók elhelyezése, a puha borítású műszerfal pedig nem csak a minőségérzetet növeli, de a fülke is halkabb lett tőle.

A standon tovább haladva Nagy Márk az idei évtől rendelhető Mascar Diavel fixkamrás nagyteljesítményű bálázóról beszélt, ami széna, szalma, lucerna, kukoricaszár vagy zöldbála készítésére is alkalmas. A szakember elmondása szerint rendkívül gyors rendfelszedővel szerelt és igen tömör, kemény bálák készíthetők vele, valamint az alja hidraulikusan lenyitható, ezzel szüntetve meg az esetleges eltömődést. A bálázó szecskázós kivitelben is rendelhető. Kezelőszerve egy, a traktorfülkébe szerelt színes kijelző, amelyen a bálázás valamennyi fázisa nyomon követhető.

A hatalmas teljesítményű Zuchelli átemelő szivattyú méltán hívta fel magára a figyelmet, robusztus méretének és teljesítményének köszönhetően 3 másodperc alatt képes 1 m3 vizet szivattyúzni. Kivezető csöve hidraulikusan nyújtható, ami a szállítást teszi könnyebbé.

A kiállításon a TeeJet termékei is nagyon népszerűek voltak, ezúttal az automata kormányrendszer legújabb prototípusát mutatták be. Az automata kormányzórendszer műholddal kommunikáló új antennája a vetési pontosságot is növeli.

A mezőgazdasági gépek forgalmazásával és vetőmag-kereskedelemmel foglalkozó cég negyed évszázada történt megalakulásakor talán nem tervezett ilyen hosszú távra és ekkora termékválasztékra, ám az idő és a vásárlók bizalma a SZEGÁNA munkatársait mostanra új tervekre és még az eddiginél is nagyobb lendületre ösztönzi.

(Csomós Éva – Agrofórum Online; Fotó: Gribek Tímea)

5 év ajándék garancia a Massey Fergusontól!

2019. augusztus 13. 13:12

Minden Massey Ferguson erőgépet a legjobb minőségben terveznek és gyártanak. Megbízható, és soha nem hagyja cserben. Gyári akció keretein belül most öt év garanciát kaphat ajándékba – teljesen díjmentesen!

Itt az utcai Hilux eddigi legizgalmasabb kiadása

2019. augusztus 11. 12:03

A Toyota szabad utat engedett az utcai Hilux eddigi legizgalmasabb kiadásának, és limitált szériában kereskedelmi forgalomba hozta a Hilux GR Sportot.

Audi SQ8 TDI: a legerősebb dízel erőforrás az európai piacon

2019. augusztus 11. 06:45

Az Audi SQ8 TDI modellben dolgozó biturbó V8-as erőforrás a legerősebb aggregát az európai piacon. Elképesztő ereje mellé nagyfokú gazdaságosság párosul, amelyet a legkorszerűbb megoldások egész sora tesz teljessé.

Három hónap után magára talált mezőgazdasági pótkocsipiac

2019. augusztus 10. 08:03

Júliusban is a március óta piacvezető Fliegl nyerte az eladási versenyt, 43 darabbal és 18 százalékos piaci részesedéssel végeztek az élen.

Íme az AGROmashEXPO Termékfejlsztési díj győztesei

2018. december 14. 14:03

Az idei évben rekordszámú 41 db pályamű érkezett be, ami jelzi, hogy évről évre egyre többen érzik úgy, hogy érdemes elindulni ezen a megmérettetésen. Sajnos a hazai indulók száma nem nőt, sőt csökkent.

Megnyílt az idei AGROmashEXPO: gépmustra és minisztériumi programhirdetés

2019. január 24. 06:21

A kiállításon közel 350 hazai és külföldi cég vonultatta fel termékeit, gépeit, szolgáltatásait. Az ország legjelentősebb fedett területű, mezőgazdasági gépeket és eszközöket bemutató rendezvényén megismerhető a teljes gépkínálat. A megnyitón Nagy István ismertette az Agrárminisztérium 2019-es szakmai programját.

Pneusej vetőgépek - Nagy területteljesítmény akár 100 lóerős traktorral is

2018. március 2. 18:01

A Pneusej több mint 20 éve van jelen a vetőgéppiacon, kezdetben az Accorddal, majd onnan kiválva saját csapatával fejlesztette termékeit.

Gépészet Videó

46 ezren nézték meg a kiállítást

2019. január 27. 10:17

A zord téli időjárás ellenére csaknem 46 ezer látogatója volt az idei AGROmashEXPO és Agrárgépshow szakkiállításoknak.

Gépinfo Képgaléria