Gépinfo
Gépinfo

Caffini permetezőgéppel és McCormick traktorokkal ünnepelt a 25 éves Szegána

Caffini permetezőgéppel és McCormick traktorokkal ünnepelt a 25 éves Szegána

Agrofórum Online

A stand legnagyobb gépe a Caffini Striker önjáró permetező volt, amely már a jövendőbeli környezetvédelmi normáknak is megfelel.

A kiállított mezőgazdasági gépek között rengeteg újdonság, a vásárlás terén pedig megannyi kedvezmény kápráztatta el standján az idei AgrárgépShow látogatóit a Szegána Kft. Így ünnepelt az idén negyedszázados szegedi cég.

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte az AgrárgépShow ideje alatt a SZEGÁNA Kft., amelynek standján a cég valamennyi partnere, gyártói képviselete is tiszteletét tette. A legfontosabb újdonságok felsorakoztatása mellett a cég által forgalmazott gépeket ezúttal kedvezményes áron lehetett megvásárolni.

„Nagyon készültünk erre a kiállításra, meg is hívtuk az összes beszállítónkat, itt voltak a gyári képviselők, rengeteg megrendeléssel akartuk elkápráztatni őket, és vásárlóinknak kedvezve a kiállítás ideje alatt a mi gépeinknél is rengeteg akció volt” – mesélte Nagy Márk termékmenedzser, aki a bőség zavarával küzdve ajánlott figyelmünkbe néhány újdonságot.

A stand legnagyobb gépe a Caffini Striker önjáró permetező volt, amely már a jövendőbeli környezetvédelmi normáknak is megfelel. A Volvo Penta motorral szerelt és BOSCH szivattyúval ellátott 170 cm hasmagasságú gép érdekessége, hogy 4000 literes, 24m munkaszélességű, de akár 36 m munkaszélességgel vagy 5000 literes tartálytérfogattal is rendelhető. Számítógép által vezérelt, automata szakaszolással is szerelt, az automata kormányzás illetve a keretmagasság tartás pedig opcióként rendelhető. A permetező összkerék hajtással és háromféle kormányzási móddal rendelkezik. Igen erős, masszív kialakítású Caffini szórókerete önbeállós és stabil, amit a német DLZ tesztpályán is bizonyítottak. Ott is kiderült, hogy milyen stabil a gép, amit mind a 4 kerékre kiterjedő rugózás és az 50-50%-os súlyelosztás biztosít. Ez a terepen végzett mozgását teszi nagyon megbízhatóvá.

Traktorok közül a SZEGÁNA a McCormick márkát forgalmazza, az iménti permetező közvetlen szomszédságában az új McCormick X7.6 VT Drive sorozat egyik tagját lehetett látni. A fokozatmentes váltóval, elektronikus vezérlésű motorral szerelt gép gyári automata kormányzási rendszerrel is választható. Hatalmas fülkével rendelkezik – ami egy néhány éve az autóiparból átvett tervező munkája -, emiatt nagyon jó a kezelőszervek és a kapaszkodók elhelyezése, a puha borítású műszerfal pedig nem csak a minőségérzetet növeli, de a fülke is halkabb lett tőle.

A standon tovább haladva Nagy Márk az idei évtől rendelhető Mascar Diavel fixkamrás nagyteljesítményű bálázóról beszélt, ami széna, szalma, lucerna, kukoricaszár vagy zöldbála készítésére is alkalmas. A szakember elmondása szerint rendkívül gyors rendfelszedővel szerelt és igen tömör, kemény bálák készíthetők vele, valamint az alja hidraulikusan lenyitható, ezzel szüntetve meg az esetleges eltömődést. A bálázó szecskázós kivitelben is rendelhető. Kezelőszerve egy, a traktorfülkébe szerelt színes kijelző, amelyen a bálázás valamennyi fázisa nyomon követhető.

A hatalmas teljesítményű Zuchelli átemelő szivattyú méltán hívta fel magára a figyelmet, robusztus méretének és teljesítményének köszönhetően 3 másodperc alatt képes 1 m3 vizet szivattyúzni. Kivezető csöve hidraulikusan nyújtható, ami a szállítást teszi könnyebbé.

A kiállításon a TeeJet termékei is nagyon népszerűek voltak, ezúttal az automata kormányrendszer legújabb prototípusát mutatták be. Az automata kormányzórendszer műholddal kommunikáló új antennája a vetési pontosságot is növeli.

A mezőgazdasági gépek forgalmazásával és vetőmag-kereskedelemmel foglalkozó cég negyed évszázada történt megalakulásakor talán nem tervezett ilyen hosszú távra és ekkora termékválasztékra, ám az idő és a vásárlók bizalma a SZEGÁNA munkatársait mostanra új tervekre és még az eddiginél is nagyobb lendületre ösztönzi.

(Csomós Éva – Agrofórum Online; Fotó: Gribek Tímea)

Kalapács alá került egy igazi ritkaság, egy 1957-es Porsche traktor

2019. október 20. 10:22

1956 és 1963 között több mint 125 ezer Porsche-Diesel traktort építettek Friedrichshafen közelében, a korábbi Zeppelin gyárban.

Bemutatkozik az NZ Extreme 1250-1425

2019. október 16. 10:03

A talajfelszín pontos lekövetése érdekében az NZ Extreme váza 5 tagból áll, így garantált a beállított munkamélység állandósága.

A Los Angelesi Autószalonon debütál a plug-in hibrid Toyota RAV4

2019. október 16. 09:59

A Toyota a november 22. és december 1. között megrendezésre kerülő 2019-es Los Angelesi Autószalonon leplezi le slágermodellje, a világ legnépszerűbb SUV-ja, és egyben a Toyota Corolla után a világ második legkelendőbb autója, a RAV4 plug-in hibrid elektromos változatát.

A Väderstad Tempo WideLining elnyerte az Agritechnica kiállítás Innovációs Díját

2019. október 15. 10:03

Nagyon büszkék vagyunk és örülünk annak, hogy a Tempo WideLining vetőgépünk elismerésben részesült, hiszen ez a vetőgépmodell fontos szerepet játszik a Tempo vetőgépcsalád fejlesztésében.

Nem gond többé a nitrátjelentés - Így csökkentheti gazdasága adminisztrációs terheit

2019. február 21. 08:13

A FARMDOK egy nyilvántartásvezető- és kezelő szoftver, ami jelentősen csökkenti a termelők adminisztrációs terheit, gyakorlatilag kiváltja a régi táblatörzskönyvet.

Gépészet Videó

Élőben jelentkeztünk az AGROmashEXPO első napjáról

2018. január 24. 21:17

Január 24-én megnyitotta kapuit az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítás a HUNGEXPO területén, ahonnan az Agrofórum többször is élőben jelentkezett Facebook oldalán.

Öt új, bőtermő szójafajta követheti a Pannon régió díjnyertes vetőmagját

2019. február 11. 06:52

A következő két évben még legalább öt olyan szójafajtával készül a Mauthner csoport, ami hasonlóan nagy visszhangot kelt, mint az Agelica vagy az Atacama.

Új kamattámogatású hitelprogram indítását tervezi idén az agrártárca

2019. január 24. 10:04

Az agárminiszter szerdán az Agromashexpo és Agrárgépshow szakkiállításon jelentette be, hogy új kamattámogatású hitelprogram indítását tervezi idén az agrártárca a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások fejlesztéseinek és beruházásainak segítésére.