Gépinfo
Gépinfo

Caffini permetezőgéppel és McCormick traktorokkal ünnepelt a 25 éves Szegána

Caffini permetezőgéppel és McCormick traktorokkal ünnepelt a 25 éves Szegána

Agrofórum Online

A stand legnagyobb gépe a Caffini Striker önjáró permetező volt, amely már a jövendőbeli környezetvédelmi normáknak is megfelel.

A kiállított mezőgazdasági gépek között rengeteg újdonság, a vásárlás terén pedig megannyi kedvezmény kápráztatta el standján az idei AgrárgépShow látogatóit a Szegána Kft. Így ünnepelt az idén negyedszázados szegedi cég.

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte az AgrárgépShow ideje alatt a SZEGÁNA Kft., amelynek standján a cég valamennyi partnere, gyártói képviselete is tiszteletét tette. A legfontosabb újdonságok felsorakoztatása mellett a cég által forgalmazott gépeket ezúttal kedvezményes áron lehetett megvásárolni.

„Nagyon készültünk erre a kiállításra, meg is hívtuk az összes beszállítónkat, itt voltak a gyári képviselők, rengeteg megrendeléssel akartuk elkápráztatni őket, és vásárlóinknak kedvezve a kiállítás ideje alatt a mi gépeinknél is rengeteg akció volt” – mesélte Nagy Márk termékmenedzser, aki a bőség zavarával küzdve ajánlott figyelmünkbe néhány újdonságot.

A stand legnagyobb gépe a Caffini Striker önjáró permetező volt, amely már a jövendőbeli környezetvédelmi normáknak is megfelel. A Volvo Penta motorral szerelt és BOSCH szivattyúval ellátott 170 cm hasmagasságú gép érdekessége, hogy 4000 literes, 24m munkaszélességű, de akár 36 m munkaszélességgel vagy 5000 literes tartálytérfogattal is rendelhető. Számítógép által vezérelt, automata szakaszolással is szerelt, az automata kormányzás illetve a keretmagasság tartás pedig opcióként rendelhető. A permetező összkerék hajtással és háromféle kormányzási móddal rendelkezik. Igen erős, masszív kialakítású Caffini szórókerete önbeállós és stabil, amit a német DLZ tesztpályán is bizonyítottak. Ott is kiderült, hogy milyen stabil a gép, amit mind a 4 kerékre kiterjedő rugózás és az 50-50%-os súlyelosztás biztosít. Ez a terepen végzett mozgását teszi nagyon megbízhatóvá.

Traktorok közül a SZEGÁNA a McCormick márkát forgalmazza, az iménti permetező közvetlen szomszédságában az új McCormick X7.6 VT Drive sorozat egyik tagját lehetett látni. A fokozatmentes váltóval, elektronikus vezérlésű motorral szerelt gép gyári automata kormányzási rendszerrel is választható. Hatalmas fülkével rendelkezik – ami egy néhány éve az autóiparból átvett tervező munkája -, emiatt nagyon jó a kezelőszervek és a kapaszkodók elhelyezése, a puha borítású műszerfal pedig nem csak a minőségérzetet növeli, de a fülke is halkabb lett tőle.

A standon tovább haladva Nagy Márk az idei évtől rendelhető Mascar Diavel fixkamrás nagyteljesítményű bálázóról beszélt, ami széna, szalma, lucerna, kukoricaszár vagy zöldbála készítésére is alkalmas. A szakember elmondása szerint rendkívül gyors rendfelszedővel szerelt és igen tömör, kemény bálák készíthetők vele, valamint az alja hidraulikusan lenyitható, ezzel szüntetve meg az esetleges eltömődést. A bálázó szecskázós kivitelben is rendelhető. Kezelőszerve egy, a traktorfülkébe szerelt színes kijelző, amelyen a bálázás valamennyi fázisa nyomon követhető.

A hatalmas teljesítményű Zuchelli átemelő szivattyú méltán hívta fel magára a figyelmet, robusztus méretének és teljesítményének köszönhetően 3 másodperc alatt képes 1 m3 vizet szivattyúzni. Kivezető csöve hidraulikusan nyújtható, ami a szállítást teszi könnyebbé.

A kiállításon a TeeJet termékei is nagyon népszerűek voltak, ezúttal az automata kormányrendszer legújabb prototípusát mutatták be. Az automata kormányzórendszer műholddal kommunikáló új antennája a vetési pontosságot is növeli.

A mezőgazdasági gépek forgalmazásával és vetőmag-kereskedelemmel foglalkozó cég negyed évszázada történt megalakulásakor talán nem tervezett ilyen hosszú távra és ekkora termékválasztékra, ám az idő és a vásárlók bizalma a SZEGÁNA munkatársait mostanra új tervekre és még az eddiginél is nagyobb lendületre ösztönzi.

(Csomós Éva – Agrofórum Online; Fotó: Gribek Tímea)

Ismét olcsóbban tankolhatunk

2019. június 18. 11:37

A Mol 5 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI piaci forrásból.

5 díjat ért a HORSCH FarmingHeroes

2019. június 17. 10:38

A HORSCH a jelenleg is futó #FarmingHeroes kampányáért 5 jelentős nemzeti és nemzetközi díjat nyert.

Négyszeresére nőhet a mezőgazdasági drónok piaca az Egyesült Államokban 2024-re

2019. június 14. 14:37

A következő öt évben Észak-Amerikában fogják a legtöbb mezőgazdasági drónt használni, amelyhez az Egyesült Államok Szövetségi Repülési Hivatala (FAA) is hozzájárult azzal, hogy egyes törvények alól felmentette az ember nélküli légi járműveket (UAV).

Növelte eladásait a kombájnpiacon a John Deere Észak-Amerikában

2019. június 12. 11:37

Az Egyesült Államokban és Kanadában a 40 lóerő alatti teljesítményű kétkerék-hajtású traktorok értékesítése 13 százalékkal bővült a teljes piacon, a Deere & Company ennél jobban növelte eladásait. A kombájnok piacán a cég szintén növelte eladásainak számát az első negyedévben.

Világítótorony a gazdáknak - Fliegl Tracker járműfelismerő rendszer

2018. január 23. 18:18

A Fliegl adathordozók a nyomonkövetés mellett a biztonságot is növelik a betakarítás csúcsidejében.

A jövő mezőgépészeit látta vendegül a Fliegl Abdán

2018. március 14. 14:39

A FLIEGL ABDA Gépgyártó Kft. vendégül látta a MezőgépÉSZek játék III. helyezett csapatát.

46 ezren nézték meg a kiállítást

2019. január 27. 10:17

A zord téli időjárás ellenére csaknem 46 ezer látogatója volt az idei AGROmashEXPO és Agrárgépshow szakkiállításoknak.

Gépinfo Képgaléria

Március második félében a Solvitis jó megoldás lehet a foszforhiányos repcében

2018. március 2. 18:10

A készítmény magas foszfortartalma polifoszfát formában van jelen, ami gyors, ugyanakkor elnyújtott felvételt tesz lehetővé.