Gépinfo
Gépinfo

Horsch: Profi permetezőgép a magyar gazdálkodóknak is

Horsch: Profi permetezőgép a magyar gazdálkodóknak is

Agrofórum Online

Számos újdonság várta az érdeklődőket a Horsch standján a novemberi Agritechnica kiállításon.

Számos újdonság várta az érdeklődőket a Horsch standján a novemberi Agritechnica kiállításon. Szász Zoltán termékmenedzser természetesen több magyar látogatóval is találkozott, beszélt a kiállítás ideje alatt, de a nemzetközi figyelem is olyan jelentős volt, hogy a beszélgetésünk többször is megszakadt a termelőktől érkező kérdések miatt. A gazdálkodók ugyanis folyamatosan érdeklődtek a legújabb fejlesztések iránt, ami a rengeteg újdonságot látva nem is volt meglepő.

Az egyik kiemelt jelentőségű innováció a vontatott Horsch Leeb LT permetezőgép volt, amelyet 4000 és 5000 literes műanyag tartállyal kínálnak a vásárlóknak. „A műanyag tartálynak köszönhetően a gép olcsóbb lett, mintha azt rozsdamentes acélból készítettük volna, így már a kisebb termelőket is el tudjuk érni. Ettől függetlenül ez még így sem egy olcsó gép, viszont annál profibb” – mutatta be az új fejlesztést a termékmenedzser.

Hozzátette: a permetezőgép kapcsán a leglényegesebb, hogy ugyanaz a Boom Control szórókeret-felfüggesztés található az eszközön, amivel két éve díjat is nyertek, és aminek segítségével a keretet 30 cm-re tudjuk az állomány felett tartani. „Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó gép lesz a magyar piacra is” – tudtuk meg Szász Zoltántól, aki az Agrofórum kérdésére azt is elárulta, hogy az AGROmashEXPO-n már a hazai termelők is láthatják a permetezőt.

Az idei Agritechnicán mindemellett újdonságként mutatták be a 4 méteres Horsch Tiger tárcsára szerelhető műtrágya-adagoló rendszert, amely 2500 literes tartálymérettel érhető el. Szintén Hannoverben láthatták a gazdálkodók a Mini Drill zöldtrágya-adagolót, és a vetőgépek vetésellenőrzőjénél bemutatták az új magszámláló rendszert.

„Kiállítottuk a forgóboronás hárompont-felfüggesztésű vetőgépünket is, ám erre Magyarországon várhatóan nem lesz nagy igény, ellentétben a rövidtárcsánkkal, amelyen egy mellső aprító henger is látható”.

A Horsch egyébként kiváló évet zárt 2015-ben. „Magyarországon jobb évet zártunk, mint azt korábban vártam volna, és maga a Horsch gyár is jól teljesített, ami a permetezőgépnek is köszönhető. Az eszköz gyártási kapacitását ugyanis ebben az évben megdupláztuk, de még így sem tudunk minden igényt kielégíteni” – magyarázta Szász Zoltán.

(Kosztolányi Attila – Gribek Dániel – Agrofórum Online)

Bemutatkozik az NZ Extreme 1250-1425

2019. október 16. 10:03

A talajfelszín pontos lekövetése érdekében az NZ Extreme váza 5 tagból áll, így garantált a beállított munkamélység állandósága.

A Los Angelesi Autószalonon debütál a plug-in hibrid Toyota RAV4

2019. október 16. 09:59

A Toyota a november 22. és december 1. között megrendezésre kerülő 2019-es Los Angelesi Autószalonon leplezi le slágermodellje, a világ legnépszerűbb SUV-ja, és egyben a Toyota Corolla után a világ második legkelendőbb autója, a RAV4 plug-in hibrid elektromos változatát.

A Väderstad Tempo WideLining elnyerte az Agritechnica kiállítás Innovációs Díját

2019. október 15. 10:03

Nagyon büszkék vagyunk és örülünk annak, hogy a Tempo WideLining vetőgépünk elismerésben részesült, hiszen ez a vetőgépmodell fontos szerepet játszik a Tempo vetőgépcsalád fejlesztésében.

A kínai XAG Agri-tech óriás 20 millió hektár területen alkalmazza növényvédő drónjait

2019. október 14. 15:02

Napjainkban rengeteg információ kering a világhálón, különféle kialakítású és feladatú drónokról. A következőkben egy kínai társaságot, gyártmányait és tevékenységét mutatjuk be, mivel az alkalmazás mértéke meghökkentően nagy.

A BPW megerősíti sikeres rendszerpartneri kapcsolatait a mezőgazdasági gépgyártókkal

2019. szeptember 17. 06:47

A BPW csoport sikeresen növekszik a mezőgazdasági gépgyártók egyik kedvelt rendszerpartnereként.

A Väderstad Tempo WideLining elnyerte az Agritechnica kiállítás Innovációs Díját

2019. október 15. 10:03

Nagyon büszkék vagyunk és örülünk annak, hogy a Tempo WideLining vetőgépünk elismerésben részesült, hiszen ez a vetőgépmodell fontos szerepet játszik a Tempo vetőgépcsalád fejlesztésében.

Kiosztották az AGRITECHNICA 2019 Innovációs díjait

2019. szeptember 26. 11:35

A zsűri az idei évben egy arany- és 39 ezüstérmet osztott ki. Az aranyérmet a John Deere Walldorf GmbH & Co. KG (a Joskin céggel közös) terméke a 8R traktorokhoz kifejlesztett eAutoPower gearbox e8WD hajtómű kapta.

Három Agritechnica-ezüstérem az Amazone számára

2019. október 5. 10:02

Az Amazone már a 2019-es Agritechnica előtt elkönyvelheti az első sikereket.